Benzedikleri Organa Yararlı Olan 10 Besin

Doğanın bize sunmuş olduğu mucizelerden olan besinler hangi organlara iyi gelir? İçeriğimizde benzediği organa yararlı olan besinleri bulabilirsiniz.
Benzedikleri Organa Yararlı Olan 10 Besin

Vücuda gerekli vitamin ve mineralleri sağlamak için doğal besinlerden, meyve ve sebzelerden de bolca faydalanılmalıdır. Çünkü meyve ve sebzeler belirli vitaminlerin, minerallerin deposudur ve birçok organımıza fayda sağlarlar. Hatta bazı meyve ve sebzelerin şeklinin fayda sağladığı organa şaşırtıcı derecede benzemektedir. Bu içeriğimizde bu besinleri ve vücudumuza etkilerini inceleyeceğiz.

Benzediği Organa Yararlı Olan Besinler Listesi

SıraBesinOrgan
1Tatlı PatatesPankreas
2HavuçGöz
3KerevizKemik
4ZencefilMide
5ÜzümAkciğer
6MantarKulak
7DomatesKalp
8GreyfurtGöğüs
9AvokadoUterus
10CevizBeyin

Benzedikleri Organa Faydalı Olan Besinler

İşte benzedikleri organa yarar sağlayan meyve ve sebzeler...

Tatlı Patates - Pankreas

benzedikleri organa faydalı olan besinler

Tatlı patates pankreas organımıza büyük faydalar sağlamaktadır. Bu sebzenin en büyük faydası ise kan basıncını düzenleyerek pankreas bezinin daha rahat çalışmasını sağlamasıdır. Yüksek oranda B6 vitaminini içeren tatlı patates, bu sayede pankreas kanserinin oluşmasını ve gelişmesini engeller.

Havuç - Göz

benzedikleri organa faydalı olan besinler

Havucun içeriğinde bol miktarda beta karoten ve A vitamini bulunmaktadır. Bu sayede havuç göz sağlığınıza büyük katkılarda bulunuyor. Gözün daha iyi görmesini ve iyi şekilde dinlenmesini sağlayan havuç aynı zamanda kataraktı önleyen vitaminler bakımından da zengindir. Bu sayede çoğu göz rahatsızlığından korunabilirsiniz.

Kereviz - Kemik

benzedikleri organa faydalı olan besinler

İyi bir K vitamini kaynağı olan kereviz, vücudumuzun günlük ihtiyacının dörtte birini karşılamaktadır. Ayrıca kerevizin içeriğinde bol miktarda silisyum da bulunmaktadır. Bu içeriği sayesinde kereviz kemik kütlesinin artmasına yardımcı olmaktadır.

Zencefil - Mide

benzedikleri organa faydalı olan besinler

Mide için çok yararlı bir bitki olan zencefil, hazımsızlığa ve mide şişkinliklerine iyi gelmektedir. Yüzyıllar önce insanlar istifra ettiklerinde bu sebzeyi kullanıyordu. Ayrıca bu bitkinin mide ağrısına ve bulantısına da iyi geldiğini söyleyelim.

Üzüm - Akciğer

benzedikleri organa faydalı olan besinler

Benzediği organa faydalı olan bir diğer besin ise üzümdür. Üzüm, akciğer için faydalı bir meyvedir. Akciğerde her türlü hastalığın oluşma riskini azaltan bu meyve antioksidanlar bakımından zengindir. Ek olarak üzüm alerji sorunlarına da faydalıdır.

Mantar - Kulak

benzedikleri organa faydalı olan besinler

D vitamini yönünden zengin olduğun olan mantar, bu sayede işitme yeteneğinin zayıflamasını engelliyor. Mineral bakımından oldukça güçlü olan bitki aynı zamanda kulakta oluşabilecek rahatsızlıklara karşı koruyucu tabaka oluşturmaktadır. Bu sayede herhangi bir sorunla karşılaşma ihtimaliniz düşer.

Domates - Kalp

benzedikleri organa faydalı olan besinler

Benzediği organa faydalı olan bir diğer besin ise domatestir. İçeriğindeki likopen ve C vitamini ile kalbe oldukça faydalı olan domates, organizmanın kansere karşı mücadele etmesine yardımcı olur. Ayrıca beyin felcini önler, yorgunluğu giderir ve cildi gençleştirir.

Greyfurt - Göğüs

benzedikleri organa faydalı olan besinler

Greyfurdun içeriğindeki maddeler göğüs kanseri oluşmasını engellemektedir. Taze sıkılmış greyfurt suyu içmek ise merkezi sinir sistemini güçlendirir. Bunun yanında fiziksel ve zihinsel yorgunluğun giderilmesine yardımcı olur.

Avokado - Uterus

benzedikleri organa faydalı olan besinler

Avokado, yumurtalık kanserine karşı güçlü etkiye sahiptir ve hormonları düzenler. İçerdiği zengin A vitamini sayesinde hücrelerin yenilenmesini destekleyen meyve, bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olur. Ayrıca avokadonun vücudu yaşlandıran maddelerle savaşarak yaşlanma sürecini yavaşlattığını belirtelim.

Ceviz - Beyin

benzedikleri organa faydalı olan besinler

Omega 3 ve E vitamini bakımından en zengin besinlerden olan cevizin beyne çok faydalı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Zihinsel aktiviteyi ve hafızayı güçlendiren ceviz aynı zamanda içerdiği antioksidanlar ile yaşlanmayı yavaşlatır. Ek olarak bu kuruyemişinin kalp krizi ve felç riskini azalttığını söyleyelim.


İlginizi Çekebilir
Vitamin Eksikliğini Gideren BesinlerUzun Yaşamak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

En sağlıklı sebze nedir?

Yeşil yapraklı ıspanak en sağlıklı sebzeler arasında zirveye oynamaktadır. Günde 30 g çiğ ıspanak tükettiğiniz takdirde günlük K vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılayabilirsiniz. Ayrıca sadece 7 kalori olan ıspanağın bu sayede diyetlerin de gözdesi olduğunu söyleyelim.

Hangi organa ne iyi gelir?

Benzedikleri organlara faydalı olan birçok besin bulunuyor. Tatlı patates pankreasa, ceviz beyne, avokado uterusa, greyfurt göğse, domates kalbe, mantar kulağa, üzüm akciğere, kereviz kemiğe, havuç ise göze iyi gelmektedir.

Dünyanın en sağlıklı yemeği nedir?

Dünyanın en sağlıklı yemeği olarak yumurtla ile yapılan yemekler öne çıkıyor. Protein bakımından zengin ama oldukça düşük kaloriye sahip olan yumurta, beyni korumasının yanı sıra göz sağlığına da iyi gelmektedir.

En faydalı meyve nedir?

Uzmanlar en faydalı meyve olarak elmayı önermektedir. Elmalar hem besleyici hem de vitamin ve mineral bakımından zengin olması sayesinde öne çıkıyor. Yüksek miktarda lif, potasyum, C ve K vitamini içeren elma, bu sayede düzenli olarak tüketilmesi gereken bir meyve olmayı başarıyor.

Yumurta neye iyi gelir?

Yumurtanın faydaları arasında bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kas ve kemik gelişimini sağlaması, kasları güçlendirmesi, vücudu beslemesi, iyi kolesterolü yükseltmesi, göz bozukluklarına etkide bulunması ve kalp sağlığını koruması yer alıyor.

En faydalı içecek nedir?

Bu sorunun cevabı tabii ki de sudur. Vücudumuzun temel ihtiyaçlarından birisi olan suyu günde 2 litre içmenizi öneriyoruz. Bu sayede yaşadığınız birçok problem ortadan kalkacaktır ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olacaksınız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum