0-1 Yaş Bebeklere Bal Yedirmeyin! Zehirliyor!

Bebekleriniz için ilk 6 ay tabi ki anne sütü gerekli. Ancak ek gıdalara geçtikten sonra, yedirmemeniz gereken bal ve hakkında uzmanlar uyarılarda bulundular. İşte uyarılar...
0-1 Yaş Bebeklere Bal Yedirmeyin! Zehirliyor!

Bal Bebeklerinizi Zehirliyor!

İlk 6 ay sadece anne sütü alan bebekleriniz için en gerekli ve olmazsa olmazdır anne sütü. 6. aydan sonra ise ihtiyaç duymaya başladıkları gıdalar için de önemli bilgilendirme yapan uzmanlar çocuklara ek gıdaya geçildikten sonra nelerin yedirilmemesi gerektiğini ve ne zaman yedirilebileceği hakkında açıklama yaptılar.

Ek gıdalara geçildiğinde ise hemen birden çocuğa her şeyi vermenin doğru olmadığını, kademeli olarak ek gıdalara geçilmesi gerektiğini belirten uzmanlar anne ve babaları özellikle bal hakkında uyardılar. Bir yaşından önce hiçbir bebeğe bal verilmemesi gerektiğini dile getirdiler.

bebeklerinize-bal-yedirmeyin.jpg


Bebeklere Neden Bal Yedirilmemeli?

Arıların bal üzerinde bıraktığı bakterilerin bebeklerde zehirlenmelere yol açabileceğini söylediler. Arılar bal yaparken ismi kolostridyum botalium olan bakteriyi de bal üzerinde bırakırlar. Bebeklerde botulizm denilen zehirlenmelere sebep olabilen bu bakteri tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bu zehirlenme bebeklerin sinir sistemini etkiler nadir de olsa ölümle de sonuçlanabilir.

bebeklere-neden-bal-yedirilmemeli.Jpeg


Botulizm Belirtileri Nelerdir?

Kabızlık, kol-bacak ya da boyun kaslarında gevşeklik, cansız ve zayıf ağlama, emme ve beslenmede azalma, sürekli olarak halsizlik, solunum sıkıntısı- hırıltı gibi belirtiler botulizm belirtileridir. Hemen bir doktora başvurulmalıdır.

botulizm-belirtileri-nelerdir.jpg

Önerilen İçerik: Her Gün Bal Tükettiğinizde Vücudunuzda Gerçekleşecek 12 Değişim

NeOldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.