Bebek Emzirme Hakkında Şok Eden 10 İlginç Bilgi!

Anne sütü bebeğin ilk altı ayında ihtiyacı olan protein, yağ, demir ve vitamin gibi türlü besinleri içeren ideal kaynaktır. Bunlar iyi ve sağlıklı olan yönleridir. Hadi bir de ilginç yönlerine bir göz atalım.
Bebek Emzirme Hakkında Şok Eden 10 İlginç Bilgi!

Bebek Emzirme Hakkında Şok Eden İlginç Bilgiler

Yapılan araştırmalara göre anne sütü çocuk gelişiminde en değerli besin kaynağıdır. Hatta bunun bir mucize olduğunu da sık sık duyuyoruz. Ancak Türkiye'de yapılan araştırmalara göre annelerin 15-20 yıl öncesine göre bebeklerini daha az emzirdikleri ortaya çıktı. Neyse konumuza dönelim emzirmenin faydalarını biliyoruz. Peki emzirmeyle ilgili ilginç bilgileri öğrenmeye hazır mısınız?

emzirmek2.jpg


1. Emziren Annenin Diğer Çocuğu Engelli Doğar!

17. - 18. yüzyıllarda  Avrupa ve Amerika'da pek çok erkek eşlerinin çocuklarını emzirmelerine izin vermiyordu! Çünkü emzirmek bir sonraki çocuğunun engelli doğmasına neden olabilirdi! Bu yanlışa inanan o kadar çok insan vardı ki! Tabiki de böyle bir şey söz konusu bile değil!

engelli-cocuk.jpg


2. Hastalıkları Tedavi Ettiğine İnanılır

Bununla ilgili hiçbir kanıt olmamasına rağmen bazı insanlar kanser, sindirim düzeni ve bağışıklık sorunlarını tedavi ettiğine inanıyor. Aslında son yıllarda yapılan araştırmalar bu yönde bir takım sonuçlar içeriyor. Bu yüzden yurtdışında sadece anne sütünden üretilen süt ürünleri satan şarküteriler bile var!

sut-icmek-001.jpg


3. Göğüsler Birbiriyle Orantılı mı?

 Anne sütü meme ucundaki tek bir noktadan değil, onlarca farklı noktadan dışarı çıkıyor. Memenin büyüklüğü ile süt verimi arasında doğrudan bir ilişki yok. Yani daha küçük bir meme daha büyük bir memeye göre daha fazla süt üretebilirHer göğüs bağımsız olarak çalışır. Emzirme sırasında bir memeye olan şey, diğer memede olmayabilir. Emzirme göğüslerde daha yoğun bir doku yaratır. Emzirmeden hemen sonra, hem yağlı doku hem de bağ dokusu küçülebilir, boyut değiştirebilir, hatta bir göğüs diğerinden daha büyük görülebilir.

afasf-001.jpg


4. Süt Anneler

17. ve 18. yüzyıllarda fakir kadınların, süt annesi olarak işe alınmak için hamile kalmaya çalıştıkları biliniyor. Avrupa'da, Amerika'da para kazanma uğruna çocuklarını ihmal ettiklerinden onları bakım evlerine göndermişlerdir. Üst sınıf zengin kadınlar ise bebeklerini emzirtmek için bu kadınları kiralamışlardır.

sut-anne.jpg


5. Bebekler Annelerini Tanır

Bebeklerin güçlü koku alma duyuları vardır. Bu yüzden anne sütü kokusunu tanımlayabilirler.

annelerini-tanirlar.jpg


6. Kanserle Savaşır

Emzirmek annelerde meme kanserini ve yumurtalık kanseri riskini azaltmaktadır.

kanserle-savasir.jpg

 


7. Altındır

Anne sütü "sıvı altın" olarak adlandırılırdı.

sivi-altin.jpg


8. Sadece İnsanlar

İnsanlar anne sütü içtikten sonra, süt ve süt ürünlerini içmeye devam eden tek türdür.

sadece-insanlar.jpg


9. Sağ Göğüs Sol Göğüse Göre

Yapılan araştırmaya göre emziren annelerin yüzde 75'inin sağ memesi sol memelerine göre daha çok süt üretiyor.

sag-gogus.jpg


10. Emzirmek Zayıflatır

Emziren anneler süt üretimi için günde ortalama 1000 kalori harcar. Bu nedenle metabolizmanın açık vermemesi için emziren annelerin daha fazla kalori alması gerekir. Bu yüzden emziren anneler beslenmelerine dikkat etmelidir.

zayiflatir.jpg


Önerilen İçerik: Bebek Nasıl Emzirilir?

Neoldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.