Bebeğinizin İlk ayakkabısı

Bebeğiniz yavaş yavaş yürümeye başlayınca, ihtiyacı olan şey, bir ayakkabıdır. Nasıl ayakkabı almamız gerektiği merak ediyorsanız haberimizi inceleyin
Bebeğinizin İlk ayakkabısı

BEBEKLERİN İLK AYAKKABILARI NASIL OLMALIDIR

bebek-erkek-ilk.jpg

Yavaş yavaş ilk adımlarını atan bebeğiniz varsa ayakkabı zamanı gelmiştir. Küçücük ayakkalarını bir yerlere çarpmaması ve canı yanmaması için ayakkabı şarttır. En başta ilk bakmamız gereken, ayakkabının deri ve sentetik olmamasıdır. Ayakkabı tabanı esnek ve sıkı olması gerekir, bükülmeyen ayakkabıları tercih etmeyin. 

Tabanı yüksek ayakkabı tercih etmeyin. Ayakkabının tam oturması çok önemlidir. Eğer bebeğin ayak parmaklarını sıkarsa veya acıtırsa yürümesi zorlanır ve ağlamaya başlar. Ayakkabı büyük gelirse de sıklıkla düşebilir. 

bebek-erkek.jpg

Sürekli büyüyen bebek ayaklarına dikkat etmeliyiz. Bebekler yürürken içe doğru basıyorsa, mutlaka doktora götürmelisiniz. Ayak problemlerin çoğu, çocukluktan başlar.

Bebek yürümeye başlayınca, annesi hemen güzel ve süslü ayakkabı almayı ister. Yanlıştır bu. Görünüşten önce, rahatlık ön planda olmalıdır. Yürümeye başladığı andan itibaren,bebeklerin ayağını bir ayakkabı içine sıkıstırmayalım. Yürümeyi zorlaştırdığı için, bebekte yürümekten kaçınabilir. 

bebe-boncuk.jpg

Uzmanlarında sürekli uyardıkları gibi, evinizin zemini uygunsa, ayakkabıyı kullanmayabilirsiniz. Ayakkabıyı koruyucu olarak görmeliyiz.

Ayakkabı alırken, arkasındaki boşluğa ufak bir çekeceğin gireceği kadar boşluk olmasına dikkat edelim. "Büyük alalım seneye giyer" düşüncesi de yanlıştır. Büyük ayakkabılar çocuğun düşmesine sebep olur. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.