Basenji Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Basenji köpeğini daha yakından tanımanızı sağlayacak en ilginç 10 bilgi ! Hem yaşam tarzı hem de kişiliği hakkında Basenji köpeği en yakın sırdaşınız olabilir..
Basenji Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Basenji Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

10. Basenji köpeği normalde havlamayan bir tür olarak bilinse de çok gürültülü ve sesli ortamlarda inanılmaz havlayabilmektedir. Bu sebeple kalabalık aileler ve iş ortamları için çok uygun değildir. Onlar daha çok sessiz ve sakin aileler ile yaşamayı istemektedir.

Basenji

9. Bağımsız ve özgür ruhlu olan Basenji köpeği son derece zor eğitime sahip bir türdür. Bu sebeple ilk kez köpek sahiplenecek bireyler için uygun görülmemektedir. Ayrıca eğitimi için profesyonel destek almanız önerilmektedir.

Basenji

8. Son derece iyi bir avcı olan Basenji köpeği dışarıda dolaştırılırken her daim güçlü bir tasma ile gezdirilmelidir. Öte yandan oluşabilecek saldırgan hareketlere karşı ağız tasması takması da istenmektedir.

Basenji

7. Mükemmel kaçış sanatçısı olan Basenji köpeği kendisini güvende hissetmemesi yada huzursuz olması durumunda ev ortamından ilk fırsatta kaçmaktadır. Buda Basenji köpeğinin bir hayli özgür ruhlu olduğunun göstergesidir.

Basenji

6. Diğer evcil hayvanlarla iyi geçindiği söylense de Basenji köpeği daha küçük olan hamster, kedi, kuş yada sıçanlara karşı oldukça haylazdır. Hatta kedilerle saatlerce uğraştıkları bilinmektedir.

Basenji

5. Orta Afrika’ya özgü Basenji köpeği son derece zeki ve özgürlüğüne çok düşkün olması ile bilinmektedir. Her durumda sevecen hareketler sergilemekte olan bu tür oyun oynamaya bir hayli heveslidir.

Basenji

4. İyi beslenmiş ve egzersiz ihtiyaçları düzenli olarak yerine getirilmiş bir Basenji köpeği oldukça uzun yıllar boyunca hayatta kalabilmektedir. Yapılan araştırmalara göre Basenji köpeklerinin ortalama yaşam beklentisi 12 ile 16 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

Basenji

3. Kongo Cumhuriyeti kökenli olan Basenji köpeği yalnızca Afrika’da değil tüm dünyada en sevilen köpekler arasında yer almaktadır. Bunun en temel sebebi Basenji köpeğinin baskın kişilik özelliğidir. Türün bilinen kişilik özellikleri son derece sevecen, meraklı, atletik, zeki, oyuncu ve meraklı olmasıdır.

Basenji

2. Basenji köpeği birbirinden farklı renk ve desenlerde görülebildiği gibi genel olarak son derece gergin ve parlak paltosu bir hayli kısa ve sert yapıya sahiptir. Bu sebeple sıklıkla bakım gerektirmeyecektir. Basenji köpeğinin en sık rastlanan renkleri siyah, kaplan deseni, tan, üç renk, siyah-beyaz ve kırmızı tonlarıdır.

Basenji

1. Basenji köpeği orta boy ırklar arasında yer almakta olup dişi ve erkeğine göre farklı boy ve kilolarda görülmektedir. Genellikle olgunlaşma sürecine ulaşmış iyi bir yetişkin köpek erkeklerde 10 ile 12 kg iken dişilerde 9 ile 11 kg aralığında değişiklik göstermektedir. Öte yandan Basenji köpeğinin erkeklerde boy uzunluğu 41 ile 43 cm iken dişilerde 38 ile 41 cm olduğu bilinmektedir.


Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.