Baş Ağrısına İyi Gelen Çaylar, Yiyecekler ve İlaçlar

Baş ağrısını geçiren yağları, hareketleri, egzersizleri, bitki çaylarını, yiyecekleri, masajları, ilaçları ve bitkileri içeriğimizde detaylıca inceledik.
Baş Ağrısına İyi Gelen Çaylar, Yiyecekler ve İlaçlar

Baş Ağrısına İyi Gelen Şeyler

Baş ağrısına ne iyi gelir sorusunu günlük hayatta çok fazla sorarız. Sürekli koşuşturmanın getirdiği sinir ve stres yüzünden sürekli olarak ağrı çekeriz. Bunun yanında akut sinüzit, diş problemleri, kulak enfeksiyonları, hipertansiyon ve kafa travmaları yüzünden de başımız ağrıyabilir.

Baş ağrısını geçirmek için bitkilerden, bitki çaylarından, yiyeceklerden, egzersizlerden, ilaçlardan ve masajlardan faydalanabilirsiniz. Baş ağrısını durdurmak için bitkilerden naneyi, bitki çaylarından biberiye çayını, yiyeceklerden yeşil yapraklı sebzeleri, hareketlerden aşağı bakan köpek duruşunu, ilaçlardan parolu, masajlardan ise vücudunuzdaki aktif noktalara olan masajı öneriyoruz.

Baş Ağrısına İyi Gelen Bitkiler

baş ağrısına iyi gelen besinler

Baş ağrısını durduran bitkiler nane, zencefil, melisa, lavanta, kediotu, kantaron, ıhlamur ve adaçayıdır. Bu bitkileri kullanarak yaptığınız çaylarla ya da kürlerle baş ağrınızı durdurabilirsiniz.

Özellikle nane ve zencefil bitkileri baş ağrılarını durdurmada öne çıkmaktadır. Yemeklerinizle birlikte veya yanında tüketeceğiniz bu besinler sayesinde ağrılarınızdan kurtulmanız mümkün. Anında etkisini gösteren bu bitkileri düzenli olarak tüketmeniz durumunda ise daha sakin bir yapıya kavuşursunuz. 

İlginizi Çekebilir
Baş Ağrısına İyi Gelen Bitkiler

Baş Ağrısını Geçiren Bitki Çayları ve İçecekler

baş ağrısına iyi gelen besinler

Baş ağrısına iyi gelen bitki çayları arasında ıhlamur, lavanta, kediotu, melisa, kantaron, papatya, biberiye ve adaçayı bulunuyor. Bu çayları tüketerek baş ağrınızda rahatlık sağlayabilirsiniz.

Çok eski zamanlardan beri bitki çayları ağrı kesici niyetine kullanılmaktadır. Oldukça etkili de olan bitki çaylarını tüketerek ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Özellikle zencefil, papatya, yeşil çay ve adaçayı bu bitki çayları arasından öne çıkanlarıdır. Bu çayları tüketerek ağrılarınızı durdurabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Baş Ağrısına İyi Gelen İçecekler

Baş Ağrısına İyi Gelen Yiyecekler

baş ağrısına iyi gelen besinler

Baş ağrısını geçirmek için tüketebileceğiniz besinler yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, süt, yoğurt, badem, fındık, ceviz, bitter çikolata, avokado, muz, balık ve kabak çekirdeğidir. Bu yiyecekleri tüketerek ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Uzun vadede baş ağrısından kurtulmanın yolu beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmektir. Magnezyum minerali içeren besinler baş ağrıları için oldukça etkilidir. Bu yüzden içeriğinde bol miktarda magnezyum bulunduran besinleri tüketmenizi öneriyoruz.

Yukarıda saymış olduğumuz yiyecekler magnezyum bakımından zengin olması sayesinde baş ağrısını azaltmaktadır. Günlük diyetinizin arasına yerleştireceğiniz bu besinler sayesinde ağrı oluşumunu azaltabilirsiniz. Böylece daha sakin ve mutlu bir hayata merhaba diyebilirsiniz.

Baş Ağrısını Geçiren Hareketler ve Egzersizler

baş ağrısına iyi gelen besinler

Baş ağrısına iyi gelen hareketler arasında ayaktan öne eğilme, bağlı açı duruşu, ayakları duvara uzatma, köprü duruşu ve aşağı bakan köpek duruşu bulunuyor. Bu hareketleri yaparak ağrılarınızı dindirebilirsiniz.

Baş ağrısını azaltmak için yapabileceğiniz bir diğer aktivite ise egzersizdir. Hiç şüphe yok ki daha sağlıklı kalmamıza yardımcı olan spor, ağrılarımızı azaltmada da bize destek oluyor. Bu yüzden düzenli olarak spor yapmalıyız.

Saymış olduğumuz hareketleri yaparak üzerinizdeki gerginliği atabilir, stresi azaltabilir ve beyninize giden kan miktarını arttırabilirsiniz. Böylece baş ağrısı olmak üzere vücudunuzdaki her türlü ağrıyı geçirebilirsiniz.

Baş Ağrısına İyi Gelen İlaçlar

baş ağrısına iyi gelen besinler

Baş ağrısını geçiren ilaçlar aspirin, parol, ibuprofen, naproksen, ketoprofen ve arvales gibi ağrı kesicilerdir. Bu ağrı kesicileri kullanarak ağrılarınızı anında geçirebilirsiniz.

Her ne kadar hepimizin evlerinde bulunabilen ilaçlar olsa da bu ağrı kesicileri doktorunuzun onayıyla tüketmeniz gerektiğini hatırlatalım. Kısa sürede etkisini gösteren ilaçlar, ağrılarınızı durdurarak geçici bir çözüm sağlıyor. Bu yüzden ilaç tedavisinin yanında bazı alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor.

Baş Ağrısını Geçiren Masaj

baş ağrısına iyi gelen besinler

Baş ağrısını geçirmek için vücudunuzdaki bazı noktalara masaj yapabilirsiniz. Özellikle elinizdeki işaret parmağıyla baş parmağının arasındaki noktaya baskı uygulayarak baş ağrınızdan kurtulabilirsiniz.

Her iki elinize de yapmanız gereken bu baskıyı 30'ar saniye boyunca sürdürün. Bu sayede ağrılarınızın azaldığını hatta geçtiğini fark edeceksiniz. Geçici bir çözüm olan bu masaj yönteminin yanında daha farklı şeyler de yapmalısınız. Baş ağrısına iyi gelen bitki çaylarını tüketmek bunlar arasında en kolay çözüm yöntemidir. Her iki tedavi yöntemini aynı anda uygulayarak ağrılarınıza kesin çözüm sağlayabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir
Baş Ağrısını Geçirme Yöntemleri

Baş ağrısına doğal çözümler nelerdir?

Baş ağrısını geçirmek için doğal çözüm yolları arasında bitkiler ve bitki çayları bulunuyor. Bitkilerden melisa, lavanta, kantaron, kediotu ve adaçayını önerebiliriz. Şiddetli baş ağrınız için ise papatya ve biberiye çayını tüketebilirsiniz.

Çok şiddetli baş ağrısı nasıl geçer?

Eğer çok şiddetli baş ağrınız varsa ilk olarak sizlere bol su içmenizi ve duş almanızı öneririz. Baş bölgesine ıslak bir bez ile kompres yapmak da uygulayabileceğiniz yöntemlerden birisidir. Ayrıca bulunulan ortamı sık sık havalandırırsanız beyninize oksijen gideceği için ağrılarınızı durdurabilir. Tüm bunlar işe yaramıyorsa bir ağrı kesici alın ya da doktora görünün.

Zonklayıcı baş ağrısına ne iyi gelir?

Zonklayıcı baş ağrısını geçirmek için kafein tüketebilirsiniz. Baş ağrısını geçirmek için kafein oldukça etkilidir. Filtre kahve gibi sert bir kahveyi içerseniz ağrınızın azalacağını fark edeceksiniz. Sıcak ya da soğuk kompres uygulamak da baş ağrısını geçirmek için etkili bir tedavi yöntemidir. Ağrıyan bölgeye yaptığınız bu uygulama sayesinde kısa sürede tüm ağrınızdan kurtulabilirsiniz.

Ağrı kesici içmeden baş ağrısı nasıl geçer?

Baş ağrısı ilaçsız nasıl geçer diye soruyorsanız sizlere nane yağını önerebiliriz. Kaynayan suyun içerisine bir miktar nane yağı ekleyin. Bir süre boyunca bu karışımın buharını soluyun. Baş ağrısını anında kesecek olan bu yöntemi dilediğiniz zaman uygulayabilirsiniz.

Baş ağrısını en hızlı ne geçirir?

Baş ağrısını en hızlı geçiren şey tabii ki de ağrı kesicilerdir. Her ne kadar her şey için ağrı kesici almanızı doğru bulmasak da çok şiddetli ağrı yaşamanız durumunda bu ilaçları kullanmanızı öneriyoruz. 

Şiddetli baş ağrısı neden olur?

Şiddetli baş ağrısının nedenleri diş problemleri, kulak enfeksiyonları, grip, glokom, akut sinüzit, hipertansiyon, kava travmaları ve iyi ya da kötü huylu beyin tümörleridir. Her ne kadar nedenleri arasında ciddi hastalıklar bulunsa da baş ağrılarının çoğu masumdur. Baş ağrısı en çok gerilim ve migren tipinde görülmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.