Bakirelikte Hamile Kalma İhtimali Var Mıdır?

Bakire iken hamile kalma riski var mıdır? İçeriğimizde bakirelikte hamile ihtimali hakkında bilinmesi gereken her şeyi bulabilirsiniz.
Bakirelikte Hamile Kalma İhtimali Var Mıdır?

Daha önce hiç cinsel ilişkiye girmeyen kişilerin en çok merak ettiği şeylerden birisi de bakireyken hamile kalınır mı sorusunun cevabıdır. Bu içeriğimizde bu sorunun cevabını en ince ayrıntısına kadar vereceğiz.

İşte bakirelikteyken hamile kalma olasılığı...

Bakirelik Nedir?

bakirelikte hamile kalınır mı

Bakirelik bazı toplumlarda önemsenmese de bazı toplumlarda aşırı boyutta önemsenmektedir. Bu durum toplumların bekarete verdiği önemi yansıtmaktadır. Birçok toplumda bakirelik temizliğin ve saflığın sembolü olarak görülmektedir. Cinsel ilişki yaşamamış kadına bakire, erkeğe ise bakir denilmektedir.

Bakirelikte Hamile Kalma İhtimali Var Mıdır?

Bakirelikte Hamile Kalma

Bakirelikte hamile kalma ihtimali sorusu, bakireliği kaybetmeden cinsel ilişkide bulunan kişilerin sıklıkla merak ettiği bir konudur. Bakirelikte hamile kalma ihtimali bulunmaktadır fakat bu ihtimalin hangi durumlarda gerçekleşeceği farklılık göstermektedir. Bu durumlar genel olarak, ilişkiye ne şekilde ve hangi dönemde girildiğidir.

Sürtünme Yolu ile Cinsel İlişki Nedir ve Hamile Kalınır mı?

Bakirelikte Hamile Kalma

Sürtünme yolu ile cinsel ilişki genellikle bakireliğini kaybetmek istemeyen kişilerin tercih ettiği bir yöntemdir. Bu ilişkide erkeğin cinsel organı kadının vajinasına temas etmemektedir. Temas halinde olmaması bakireliğin zarar görmemesini sağlamaktadır.

Sürtünme yolu ile de hamile kalınmaktadır. Bakire olan kişilerin sürtünme yolu ile cinsel ilişkiye girdiği durumlarda kızlık zarı bozulmadığı zaman bile hamile kalma riski bulunmaktadır. Bu tür ilişkilerde spermin vajina yolunu bulup rahme kadar ilerlemesi ile risk oluşmaktadır.

Sürtünme Yolu ile Cinsel İlişkinin Zararları Nelerdir?

Bakirelikte Hamile Kalma

Sürtünme yolu ile cinsel ilişkinin birçok zararı bulunmaktadır. İleride yaşanacak cinsel ilişkilerinde sorunlar ve sıkıntılar yaşanması gibi problemlere neden olabilen bu tarz bir ilişkinin yaşanması önerilmemektedir.

Sürtünme ile cinsel ilişkinin zararları arasında enfeksiyon artması, hastalıklara sebebiyet vermesi, cinsel hayat sorunlarına neden olması ve hamile kalma riski oluşturmasıdır. Bu zararlar hayatınızın birçok alanını olumsuz şekilde etkileyecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ertesi Gün HapıDoğum Kontrol Hapı
Hamilelikten Korunma YöntemleriZevk Suyu Hamile Bırakır Mı?

Bakire birinin hamile kalma olasılığı yüzde kaç?

Bakire birinin kızlık zarı bozulmadan sadece sürtünme yoluyla hamile kalması durumunu inceleyen herhangi bir araştırma yoktur. Bu yüzden herhangi bir hesaplama yapılamaz. Ancak gebe kalma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu söyleyebiliriz.

Tek seferde hamile kalan var mı?

Tek seferde gebe kalma olasılığı ortalama olarak %3-5 arasındadır. Burada önemli olan nokta yumurtlama döneminde birlikteliğin yaşanmasıdır. Eğer yumurtlama dönemi sonrasındaki 5-6 günlük süreçte ilişki yaşanırsa gebelik durumu oluşmaz.

Korunmasız ilk ilişkide hamile kalınır mı?

İlk cinsel ilişkide hamile kalınmaz gibi bir durum söz konusu değildir. Sağlıklı bir sperm ve gerekli tüm şartlar yerine getirildiği takdirde gebelik durumu oluşabilir. Bu yüzden hamile kalmak istemiyorsanız mutlaka korunma yöntemlerini kullanmalısınız.

Ne zaman hamile kalınmaz?

Hamile kalmak istemiyorsanız yumurtlama dönemini iyi takip etmeniz gerekiyor. Yumurtlama dönemi 28 günlük adet döngüsünde 14. güne denk gelmektedir. 14. günden sonra 5-6 gün boyunca cinsel ilişki hamile kalmak istemeyenlere önerilmemektedir. Bu günler dışında hamile kalma ihtimali oldukça düşüktür.

Kadın boşaldıktan sonra hamile kalır mı?

Kadın boşaldıktan sonra hamile kalmaz diye bir şey yoktur. Aksine kadınların orgazm olmaları halinde hamile kalma ihtimali yüzde 15 artmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum