B12 Vitamini İçeren Doğal Takviye Besinler | B12 Eksikliği

Bu içeriğimizde B12 vitamini hakkında bilinmesi gerekenleri ve eksikliğinde yaşanabilecek problemleri sizlere sunuyoruz. İşte en iyi doğal B12 takviyeleri.
B12 Vitamini İçeren Doğal Takviye Besinler | B12 Eksikliği

B12 Vitamini Hakkında Bilinmesi Gerekenler

B12 eksikliği; yorgunluk, kusma, kas ağrıları, ishal durumu, kabızlık, denge kaybı, el ve ayaklarda hissizlik, mide bulantısı ve sinirlilik halidir. Bu içeriğimizde b12 vitamini içeren doğal besinleri ve b12 vitamini hakkında merak edilenleri sizlere aktarıyoruz. Başta deniz ürünleri olmak üzere; et, tavuk, karaciğer, peynir, süt, yoğurt ve yumurta tüketimi ile B12 takviyesi yapılabilir.

B12 Vitamin Eksikliğine İyi Gelen Besin Listesi

SıraBesinGünlük Tüketim
1Ciğer100 g
2Kuzu Eti100 g
3Peynir50 g
4Yumurta1 Adet
5Balık150 g

İşte B12 eksikliğini gideren 5 doğal besin önerisi...

1. Ciğer

B12 Vitamini Doğal Takviye Gıdalar

Kuzu ciğeri B12 vitaminin eksik kaldığı dönemlerde tüketilmesi gereken besinlerden bir tanesidir. Eğer B12 eksikliği olduğunu düşünüyorsanız aşırıya kaçmadan ve düzenli olarak tüketebilirsiniz. Kuzu ciğeri kolesterole yol açan bir besindir. Bunun için dikkatli tüketilmesi gerekir.

2. Kuzu Eti

B12 Vitamini Doğal Takviye Gıdalar

Ciğer tercih edilirken nasıl kuzu ciğeri tercih ediyorsak, B12 vitamini eksikliğinde de et tercih edeceksek kuzu etini tercih etmeliyiz. Çok fazla yememek önemlidir.

3. Peynir

B12 Vitamini Doğal Takviye Gıdalar

B12 eksikliğini gideren bir diğer besin ise peynirdir. Peynir içerisinde yer alan protein ve kalsiyum bakımından oldukça zengindir ve vitamin eksikliğinin de önemli gidericilerindendir.

4. Yumurta

B12 Vitamini Doğal Takviye Gıdalar

Yumurta, insan sağlında çok önemli bir yere sahiptir. İçerisinde de bol miktarda B12 vitamini yer almaktadır. B12 vitamini eksikliğinden kaynaklanan birçok soruna da iyi gelmektedir.

5. Balık

B12 Vitamini Doğal Takviye Gıdalar

Omega 3 bakımında oldukça zengin bir besin olan balık sadece bunula değil aynı zamanda da B12 vitamini bakımından da oldukça zengindir.

En İyi B12 Vitamini Listesi

SıraMarkaAdetneoldu Puanı
1Solgar Vitamin B12100 Tablet10/9.9
2New Life B12 Plus60 Tablet10/9.8
3Natures Supreme Vitamin B12100 Tablet10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
B12
Vitaminleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Takviye Edici B12 Vitamini İlaçları

1. Solgar Vitamin B12

Takviye Edici B12 Vitamini İlaçları

Amazon
Fiyatını Gör
Solgar
B12 Vitamini
Aradığın
Fiyatı Gör

Dilaltı tablet formunda tasarlanan bu b12 vitamin deposu her tanesinde 1000mg vitamin sunuyor. Günde bir tane kullanılması önerilen Solgar vitamin b12 uzmanlar tarafından en çok önerilen takviye edici vitaminlerin de başında geliyor. Yemeklerden sonra kullanılması gereken ilaç kısa sürede ihtiyacınız olan B12 vitaminini vücudunuz için karşılayacaktır.

2. New Life B12 Plus

Takviye Edici B12 Vitamini İlaçları

Amazon
Fiyatını Gör
New Life
B12 Vitamini
Aradığın
Fiyatı Gör

takviye edici vitamin markaları arasında öne çıkan New Life bu ürünün de falik asit ve biotin barındıran b12 haplarını sizlere sunuyor. B12 eksikliği çekiyorsanız eğer New Life B12 Plus tam da ihtiyacınız olan üründür.

3. Natures Supreme Vitamin B12

Takviye Edici B12 Vitamini İlaçları

Amazon
Fiyatını Gör
Natures Supreme
B12 Vitamini
Aradığın
Fiyatı Gör

Kırmızı kan hücresi oluşumuna destek olan B12 takviyesi gün içerisinde bir defa kullanabileceğiniz 1000 mg'lık haplar halinde Natures Supreme markası tarafından müşterilerine sunulmuştur. Aşırı yorgunluk, uykusuzluk ve bitkinlik çekenler için B12 takviyesi önerilmektedir. Özellikle vücudun hızlıca kendini toparlaması için ihtiyacınız olan ürün ise Natures Supreme Vitamin B12'dir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
K Vitamini Nedir? Faydaları ve EksikliğiEn İyi 15 Vitamin ve Bitkisel İlaç
D Vitamini Nedir? D Vitamini EksikliğiC Vitamini Hakkında Bilgiler
Hangi Vitaminler Kilo Aldırır?Cildinizi Güzelleştiren Vitaminler
Vitamin Eksikliği veya Fazlalığı Sonucu Oluşan HastalıklarB Vitamininin Faydaları
A, B2, B12, C, D, E ve K Vitamin Eksiliğini Gideren Besinler

B12 vitamini nedir, ne işe yarar?

B12 kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu destekler ve merkezi sinir sisteminin düzenli olarak sağlıklı çalışmasını sağlar. Kırmızı kan hücreleri daha dinç ve enerjik hissetmemize yardımcı olur.

Aynı zamanda beyin gelişimi, cilt, saç sağlığı için oldukça önemlidir. Kadınlar için can sıkıcı bir durum olan sürekli tırnak kırılmaları B12 eksikliğinden dolayı olabilmektedir. B12 metabolizmamız için önemli bir vitamin kaynağıdır.

B12 eksikliği belirtileri nelerdir?

B12 eksikliği yaşayan bir vücutta aşırı halsizlik, unutkanlık, ciltte sararma, dil şişmesi, görme bozukluğu, tırnak kırılmaları, mide bulantısı, kansızlık, eklem ağrıları, el ve ayaklarda uyuşma, görme bozukluğu, depresyon, zihinsel fonksiyonlarda azalma görülmektedir.

B12 eksikliği kimlerde görülür?

Vejeteryan kişilerde et tüketiminin eksikliğinden dolayı B12 eksikliği görülmektedir. Çölyak hastaları gibi mide ve bağırsak rahatsızlığı yaşayanlarda B12 emiliminin güçleşmesi nedeniyle B12 eksikliği görülebilir.

Aşırı alkol tüketen kişilerde B12 eksikliğine rastlanır. B12 bakımından zayıf besinler tüketenler ve sağlıksız beslenen kişilerde B12 eksikliği görülmektedir. 50 yaşından sonra çoğu kişide B12 emilimi zorlaşmaktadır. Zayıflama amaçlı mide ve bağırsak ameliyatı olanlarda B12 emiliminin zorlaşması nedeniyle görülmektedir.

B12 vitamininin faydaları nelerdir?

B12 vitaminin en önemli görevleri arasında, kemik iliğindeki kan hücrelerinin yapılanması sırasında aldığı görevdir. Çünkü kan hücrelerinin temel yapısının, B12 vitamini sayesinde oluşturulmaktadır, Bunun yanı sıra, bağışıklık sistemi üzerine olumlu etkileri vardır.

B12 vitamini sayesinde hastalıklara yakalanma riski düşmekte, eğer hastalıklara yakalanıldıysa da toparlanma süresini kısaltmaktadır. Bunun yanı sıra, B12 vitamininin sinir sistemi üzerine olumlu etkileri vardır. Özellikle hafıza merkezinin güçlenmesi ve geliştirilmesi için B12 vitamini alınması şarttır.

Hamilelerde B12 eksikliği nelere yol açar?

B12 eksikliğinin yol açtığı birçok sorun anne ve bebeği olumsuz yönde etkilemektedir. Yorgunluk, unutkanlık, kansızlık, iştahsızlık ve baş dönmesi gibi birçok sorun anneyi kötü etkilemekle birlikte bebeğin gelişimine de zarar vermektedir.

B12 eksikliği erken doğum ve düşük tehlikesini tetiklemektedir. B12 eksikliği görülen annelerin bebeklerinde büyüme geriliği, sık hastalanmayla birlikte öğrenme ve algılama fonksiyonlarında azalma görülmektedir.

B12 vitamini hangi meyvede bulunur?

B12 vitamini içeren meyveler muz, avokado, kivi olarak bilinir. Bu meyveleri öğün aralarında tüketmek B12 eksikliğini gidermeye biraz olsun yardımcı olacaktır. Sizlere önerdiğimiz bu besinler en çok b12 vitamini içeren meyvelerdir.

B12 depoları ne kadar sürede dolar?

B12 vücutta, karaciğerde ve böbrekte depolanabilen bir vitamindir. 4 yıl dışarıdan hiç alınmasa bile vücudun ihtiyaç duyduğu B12'yi karşılayabilir. Düzenli olarak B12 içeren besinler tüketmek deponun dolmasını sağlayacaktır.

B12 hangi sebzelerde bulunur?

B12 vitamini içeren sebzeler arasında; brokoli, pancar, barbunya, ıspanak, maydanoz, bezelye, fasulye, mercimek yer alır. Bu sebzeleri tüketerek vücudunuzun ihtiyaç duyduğu B12 vitaminini karşılayabilirsiniz.

<

İlgili Haberler
 Takım Lideri
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.