Ateş Ölçme Yöntemi ile Gebelik Testi ve Hamile Kalma

Ateş ölçme yöntemi ile hamile kalınabilir? Biz de sizler için ateş ölçme ile hamile kalma yönteminin tüm inceliklerini içeriğimizde bir araya getirdik.
Ateş Ölçme Yöntemi ile Gebelik Testi ve Hamile Kalma

Ateş Ölçme Yöntemi ile Hamile Kalma

Anne olmak isteyen kadınların belirli kurallara uyarak ve ateşlerini ölçerek, sonucuna göre yumurtlama günlerini tespit edip, hamile kalmasına ateş ölçme yöntemi denir. Yani ateş ölçme yöntemini uygulayarak hamile kalınabilir. Üstelik bunu evde kendiniz uygulayarak başarabilirsiniz. Ancak bunun için bazı kurallara uymanız gereklidir. Sizler için ateş ölçme yöntemi ile nasıl hamile kalacağınızı araştırdık ve derledik.

İşte termometre ile ateş ölçerek hamile kalma yöntemi...

Ateş Ölçme Yönteminin Kuralları

Ateş Ölçme Yöntemi ile Hamile Kalma

Ateş ölçme yönteminin birkaç önemli noktası bulunuyor. Bunlardan ilki adet olduğunuz günden başlayarak her gün aynı saatte ateşinizi ölçmenizdir. Ateş ölçme yönteminin en etkili saatleri sabah 6-8 arasıdır.

Dijital ateş ölçer kullanmak şartıyla ateşinizi dilinizin altından ölçerek yataktan kalkmadan işlemi tamamlamanız gerekiyor. Bu yöntem sayesinde yumurtalama gününüzü kolay bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Ateş Ölçme Yöntemi Nasıl Uygulanır?

Ateş Ölçme Yöntemi ile Hamile Kalma

Buradaki önemli nokta ateşinizin yüksekliği veya düşüklüğüne göre yumurtalama gününüzü doğru hesaplayabilmektir. Bunun için her sabah ateşinizi dil altından ölçmelisiniz. Daha sonra ateşinizi bir yere not etmelisiniz.

Yumurtlamadan bir gün önce ateşiniz düşük seyreder. Böylelikle ateşinizin düşük seyrettiği günden sonraki gün yumurtlama gününüz olduğunu anlayabilirsiniz. Bu gün de hamile kalma ihtimalinizin en yüksek olduğu gündür. Yumurtlama günü ateşinizin en yüksek olduğu gündür.

Ateş Ölçme Yönteminin Sonucunu Yanlış Etkileyen Durumlar

Ateş Ölçme Yöntemi ile Hamile Kalma

Ateş ölçme yöntemi her ne kadar basit olsa da bazı durumlarda sonuç yanlış olabilmektedir. Bir hastalıktan dolayı ateş yüksekse, önceki gün alkol alındıysa, ateşinizi farklı saatlerde ölçerseniz ve uykusuzluk yaşıyorsanız sonuçların güvenilir olamayacağını söyleyebiliriz.

Bu yüzden yukarıda yer verdiğimiz kurallara harfiyen uymanız gerekmektedir. Dediğimiz şekilde ateş ölçme yöntemini kullanırsanız herhangi bir yanlışlık olmaz. Bu sayede de yumurtlama gününüzü rahat bir şekilde hesaplayabilirsiniz.

Sıcaklara Göre Hamilelik Anlama Grafikleri

Sıcaklıklara göre hamilelik anlama grafikleri bulunuyor. Bu grafiklere bakarak ve kendinizinkiyle karşılaştırarak gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

1. Yumurtlamanın Gerçekleşmediği Ayın Şeması

Ateş Ölçme Yöntemi ile Hamile Kalma

Yukarıdaki tabloda gördüğünüz gibi hamile değilsiniz. Yumurtlamanın olmadığını gösteren tabloda, ateşiniz hiç yükselmez ve hep aynı seyirde devam eder. Bu ay yumurtlama gerçekleşmediyse ümidinizi kaybetmeyin ve bir dahaki aylar tekrar deneyin.

2. Basamak Basamak Artan Vücut Isısı

Ateş Ölçme Yöntemi ile Hamile Kalma

Yukarıdaki tabloda da vücut ısınızın yavaş yavaş arttığını görebilirsiniz. Ancak hamile olma durumunuzla ilgili bu tabloya bakılarak da kesin bir şey söylemek yanlış olur. Çünkü ateşinizde düzenli bir yükseliş yoktur.

3. Ovulasyon Öncesi ve Sonrası Belirsiz Derece Geçişi

Ateş Ölçme Yöntemi ile Hamile Kalma

Bir başka sonucu net olmayan tablo da yukarıda ki tablodur. Bu tabloda ateşiniz bir düşük bir yüksek seyretmektedir. Bu da hamilelik ihtimalinin düşük olduğunun göstergesidir.

4. Hamilelik Şeması

Ateş Ölçme Yöntemi ile Hamile Kalma

Tabloda da görüldüğü gibi ateş sürekli ve düzenli olarak bir artış göstermiş. Bu da hamile olduğunuzun en büyük kanıtıdır. Eğer sizin de şemanız bu şekilde ilerliyorsa mutlaka bir gebelik testi alıp kesinleştirmenizi öneririz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hamilelik BelirtileriHamile Kalma Yöntemleri
Covid 19 ve HamilelikYalancı Gebelik
Hamilelikte Bilinmesi GerekenlerHamilelikte Anne Adayının Psikolojisi
Hamilelikte Yazın Bilinmesi GerekenlerMide Bulantısına İyi Gelen Besinler
Çalışan HamilelerGebelikte Lazer Epilasyon

Yumurtlama günü vücut ısısı kaç derece olur?

28 günlük bir adet döneminin ilk 24 gününde vücut ısısı 36-37 derecedir. Yumurtlama döneminde bu ısı 37 derecenin üstünü görmektedir. Vücut ısısının yükseldiği zamanlarda gebe kalma ihtimali düşer.

Hamile kalmak için MFK yöntemi nedir?

Mehmet Fatih Karslı isimli bir doktorun isminin kısaltması olan MFK yönteminde en yoğun yumurtlama gününün adet döneminin 8. günü olduğu belirtilmektedir. Ayrıca 28 günlük döngünün 14. günü de yumurtlamanın yüksek olduğu gündür. Bu günler arasında gebe kalma ihtimali çok daha yüksektir.

Hamile kalma günleri nasıl hesaplanır?

Yumurtlama hesaplama, son reglden itibaren 14 gün boyunca geriye sayılarak yapılmaktadır. Döngünüz 28 gün sürüyorsa bir sonraki regl dönemi son adetinizden 28 gün sonra olmalıdır.

Yumurtlama gününden kaç gün önce ilişkiye girilmeli?

Genital bölgede sperm 72 saat boyunca canlı kalabilmektedir. Yumurtanın ömrü de 24 saattir. Dolayısıyla yumurtlama gününün 3 gün öncesinden bu günün 1 gün sonrasına kadar ilişkiye girilmesi önerilmektedir. Bu dönem hamile kalma ihtimalinizin en yüksek olduğu zamandır.

Ateş ölçerek hamilelik anlaşılır mı?

Ateş ölçerek gebelik testi yapma gerçekten de var olan bir yöntemdir. Yumurtlamadan sonra ateşiniz en az 18 gün boyunca yüksek kalırsa çok büyük ihtimalle hamilesinizdir. Sağlıklı bir kadının vücut ısısı normalde 36-36.5 derece arasındadır.

Bir kadının doğurgan olduğu nasıl anlaşılır?

25-35 günde bir adet kanaması yaşıyorsanız doğurgansınızdır. Doğum uzmanları bu işaretin doğurganlığın en büyük kanıtı olduğunu söylemektedirler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum