Aşk Nedir? | Aşkın Hayatımızdaki Önemi

Hemen hemen herkes gerçekten aşık olduğunu sansa bile aslında aşkın ne olduğunu bilen insan sayısı çok azdır. İşte merak edenler için aşk hakkında her şey.
Aşk Nedir? | Aşkın Hayatımızdaki Önemi

Aşkın Hayatımızdaki Önemi Nedir?

Aşk insan hayatındaki en bilinmez ve önemli duygulardan bir tanesidir. Sadece bir insana değil, doğaya ve birçok şeye insanlar aşık olabilir. Peki gerçek anlamda aşk nedir ve sevgi ile arasındaki farklar nelerdir?

İşte tüm bilinmezleriyle aşk hakkındaki tüm detaylar;

Aşk Nedir?

Aşk Nedir?

Aşk, insanlık tarihinin başlangıcından bu yana birçok kültürde önemli bir yer tutan bir kavramdır. Ancak, aşkın tam olarak ne olduğu konusunda farklı görüşler vardır ve bu nedenle tam bir tanım yapmak zordur.

Birçok insan, aşkın güçlü bir duygu olduğunu ve insanların başka hiçbir şeye benzemeyen bir şekilde hissettiklerini düşünür. Aşk, bazen karşı konulmaz bir çekim olarak da tanımlanır ve insanların hayatlarını derinden etkileyebilir.

Diğerleri ise aşkın daha çok bir eylem olduğunu düşünür ve sevgi, saygı, sadakat ve fedakarlık gibi özelliklerle ilgilidir. Bu insanlar, aşkın her zaman romantik bir şekilde ifade edilmediğini ve aile, arkadaşlık ve topluluklar arasındaki bağlarda da mevcut olduğunu savunurlar.

Aşk ve Sevgi Birbirinden Farklı Şeyler

Aşk Nedir?

Aşk sevmediğin insana karşı da olabilir. Yani sevdiğin bir insana değil de sevmediğin bir insana da aşık olabilirsin. Aşk bittiğinde ilişkiler de biter diye bir şey yoktur. Eğer zamanla sevgi büyütmüşseniz o zaman aşkınız çok iyi bir şekilde devam eder. Aşk ve sevgi birbirinden farklıdır. İnsan bir anda aşık olur ancak sevgiyi zamanla besler. Birini sevmeniz için illa ki aşık olmanıza gerek yoktur. Aşık olmadan da sevebilirsiniz.

Aşk insanda özgürce sevebilme duygusunu uyandırır. Egolardan sıyrılıp karşındakini olduğu gibi kabul etme ve sevebilme sanatıdır. Bu durum bağlılığa dönüşürse ilişki farklı bir boyuta geçer.

Aşkın Belirtileri

Aşk Nedir?

Aşk, insanların hayatlarında güçlü bir duygu ve deneyimdir. Aşık olduğumuzda, fiziksel, duygusal ve davranışsal olarak belirtileri yaşayabiliriz. İşte, aşkın belirtileri hakkında daha fazla bilgi:

Kalp atışları

Aşk, kalp atışlarını hızlandırabilir. Aşık olduğumuz kişiye yakın olduğumuzda, kalbimiz daha hızlı atabilir ve bu nedenle kalp atışlarımızın yavaşlaması için derin nefesler alabiliriz.

Endişe ve heyecan

Aşk, heyecan ve endişe ile birlikte gelebilir. Aşık olduğumuz kişinin bizimle ilgilenip ilgilenmediğini düşünmek ve onunla ilgili gelecekteki planlarımızı yapmak, bu duyguların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Uykusuzluk

Aşk, uykusuzluğa neden olabilir. Aşık olduğumuz kişi hakkında düşünmek, onunla geçirdiğimiz anları hatırlamak ve gelecekteki hayallerimiz için planlar yapmak, uyku problemlerine neden olabilir.

Kendini gösterme

Aşık olduğumuz kişiye karşı, kendimizi daha fazla gösterme eğiliminde olabiliriz. Onun ilgisini çekmek için, daha çekici ve ilgi çekici görünmek için çaba harcayabiliriz.

Güçlü arzular

Aşk, güçlü arzulara neden olabilir. Aşık olduğumuz kişiyle romantik bir ilişki kurma arzusu, fiziksel temas arzusu ve onunla zaman geçirme isteği gibi arzular hissedebiliriz.

Mutluluk

Aşk, mutluluk hissi verir. Aşık olduğumuz kişiyle zaman geçirmek, onunla konuşmak ve birlikte olmak bizi mutlu hissettirir.

Özel ilişki

Aşk, özel bir ilişki anlamına gelir. Aşık olduğumuz kişiyle zaman geçirmek, onunla paylaşacak özel anılarımızın olması ve onunla bağlantı kurmak, özel bir ilişki kurmamıza yardımcı olur.

Aşkın Hayatımızdaki Önemi

Aşk Nedir?

Aşk biyolojik bir ihtiyaç değildir, aşk ruhsal bir ihtiyaçtır. Kişideki bu ruhsal ihtiyaç karşılık beklemeden ve koşulsuz olmalıdır. Yoksa bu aştan çok çıkar ilişkisine ve ego tatminine dönüşmektedir. Egonun olduğu yerde gerçek aşk barınamaz. Aşk ancak egonun ortadan kalkmasıyla birlikte vücut bulabilmektedir.

Aşkın tutku ile karıştırılmaması lazım. Genellikle tutku aşk ile karıştırılmaktadır. Oysa tutku farklı bir duygudur. Aşık olduğunuz zaman tutku da hissedersiniz fakat sadece tutku beslemek aşık olduğunuz anlamına gelmez.

Aşk, insan hayatının en önemli deneyimidir. Eğer bir insan aşkı gerçek anlamda deneyimleme şansına sahip olmamışsa, bu insanın hayatı bildiği söylenemez.

Aşık Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

Aşk Nedir?

Aşkı bilmek için ilk başta kişinin kendini tanıması ve kendini sevmesi gerekir. Kendi sınırlarını bilmeyen, kendini tanımayan insanların gerçek aşka ulaşması imkansızdır.

Aşk hiç düşünmediğiniz zaman kapınızı çalabilir ve sizden izin istemez; kalbinizin bir köşesine oturur. Belki gençliğinizde yaşamadığınız aşkınızı 50 yaşından sonra bulacaksınız. Aşkın ne zaman geleceği hiç belli olmaz. Karşınızdaki kişiye beslediğiniz duyguların aşk olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacak birkaç ipucu bulunmaktadır. Bunlar:

  • Eski sevgilinize karşı hisleriniz yok olduysa ya da eski sevdiklerinizden birini gördüğünüz zaman hiçbir şey hissetmiyorsanız
  • İşinizi sağlama almak için yedekte birini tutmaktan vazgeçtiyseniz
  • Onunla ilgili bir haber duyduğunuzda ya da başka kızalar ile sosyal ağlarda yorumlaşmasını kıskanıyorsanız
  • İşe - okula gitmediğiniz zamanları onunla geçirmek istiyorsanız
  • Çok önemli anlarınızda bile işinizi gücünüzü bırakıp onu hayal ediyorsanız
  • Birlikte yemek yemek, vakit geçirmek çok hoşunuza gidiyorsa
  • Her çalan telefonda o arıyor diye heyecanlanıyorsanız
  • Onunla buluşacaksınız diye saatler, hatta günler öncesinde kıyafet seçmeye, kişisel bakımınızı yapmaya başlıyorsanız
  • Hayatınızdaki her şeyi onunla paylaşmak istiyorsanız
  • Geleceğinize dair hayaller kuruyor, hatta evlilik planları da yapıyorsanız aşık olmuşunuz demektir.

​​Hepimiz bu dünyaya sevmek ve sevilmek için geldik. O halde karşımızdaki insanları gerçekten sevmeye başlamadan evvel önce kendimizi tanıyalım, kendimizi sevelim ve duygularımızdan emin olalım. Daha sonra karşıdaki zaten bizim sevgimizdeki gücü hissedecektir.

Gerçek Aşkı Bulduğunuzun İşaretleri

Aşk Nedir?

Aşk şiddetli bir duygudur. Tıpkı nefret gibi. İnsan aşık olduğu birine karşı uç duygular besler. Bir anda o ne isterse onu yapar ve her şeyi ona feda eder.

Bu şiddetli ve tutkulu olan duyguyu yaşarken, gerçek bir şey yaşayıp yaşamadığınızı merak ediyorsanız bu konuda size ipuçları verecek birkaç tavsiyeye bir göz atmalısınız.

  • Onsuz hayat imkansız hale gelir.
  • Kendin gibi hissedersin.
  • Ten uyumu inanılmazdır.
  • Huzur ancak onunla mümkündür.
  • Birlikte eğlenirsiniz.
  • Sadece onunla konuşmak istersin.
  • Gururunuzu bir kenara bırakırsınız.

​Ayrıca gerçek aşkta hayal kırıklıkları olamaz çünkü gerçek bir aşkın içinde karışıklı beklenti yoktur. Beklentinin olmadığı yerde hayal kırıklığı da oluşamaz fakat pek çoğunuz aşk yaşadığını sanırken hep bir beklenti içinde olursunuz. İşte düşülen yanlış durum budur. Beklenti aşkı kirletir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Aşkı Canlı Tutmanın YollarıAşk Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Aşık olmak neden bu kadar güzel bir duygu?

Aşık olmak, hayatımızda önemli bir yer edinen kişiyle derin bir bağ kurduğumuz için güzel bir duygudur. Bu bağ, bizi mutlu hissettirir ve hayatımızı daha anlamlı hale getirir.

Aşık olduğumuzu nasıl anlarız?

Aşık olduğumuzu anlamak için, kalbimizin hızlı atması, sık sık düşünmemiz, onunla zaman geçirmekten keyif almamız ve onunla ilgili hayaller kurmamız gibi belirtileri hissederiz.

Aşk, sadece romantik bir ilişki mi?

Hayır, aşk, romantik bir ilişki olmadan da hissedilebilir. Aşık olabileceğimiz kişi, sevgilimiz, eşimiz, arkadaşımız, ailemiz ya da herhangi birisi olabilir.

Aşık olduğumuz kişinin bizimle aynı hisleri paylaşıp paylaşmadığını nasıl anlarız?

Aşık olduğumuz kişinin bizimle aynı hisleri paylaşıp paylaşmadığını anlamak için, onun davranışlarını, sözlerini ve vücut dilini dikkatle izlemeliyiz. Ancak, bu durum her zaman açık ve net olmayabilir.

Aşk, her zaman mutlu sonla biter mi?

Hayır, aşkın sonu mutlu da bitebilir mutsuz da. Her zaman mutlu bir sonuç elde etmek mümkün değildir. Ancak, bu durum, insanların yaşadığı zorluklara rağmen aşkın değerini kaybetmediği anlamına gelmez.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
56 Yorum