Arı Poleni Nedir? Ne İşe Yarar? Arı Poleni Faydaları

Bu içeriğimizde arı poleninin kullanımı ve insan sağlığına faydaları hakkında bilgiler verdik. İşte arı poleni (propolis) faydaları ve zararları...
Arı Poleni Nedir? Ne İşe Yarar? Arı Poleni Faydaları

Arı Poleninin Mucizevi Faydaları

Arı poleni olarak tabir edilen besin takviyesi aslında çiçeklerin içerisinde bulunan erkek organ hücresidir. Bal arıları gün içerisinde yüzlerce çiçeğe konar ve buradan aldıkları öz ile bal yaparlar. Polenler vitamin ve mineral açısından oldukça zengin ürünlerdir. Araştırmalara göre her bir polende tam 22 çeşit aminoasit, 27 çeşit madensel tuz, doğal hormon, enzim, pigment ve karbonhidrat bulunmaktadır. Polenin içerisindeki başlıca vitaminler ise; A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, B12, C, D vitaminleridir. Bu içeriğimizde arı polenin insan sağlığına katkılarını, emziren annelerde kullanımı ve bebekler için faydalarını sizlere sunacağız.

Arı Poleni Faydaları Listesi

SıraFaydasıEtkisi
1Kansızlığa İyi GelirKan Hücrelerini Besler
2Enerjinizi ArttırırVitamin İçerir
3Saç Dökülmelerini ÖnlerSaçı Besler
4Cildi GüzelleştirirCildi Besler
5Solunum Sistemindeki Bozukluklara İyi GelirVücudu Dinç Tutar

Arı Poleninin Mucizevi 5 Faydası

İşte cilt sağlığı, solunum yolu rahatsızlıkları, bağışıklık ve daha bir çok alanda kullanılan mucizevi doğal ürün arı poleni hakkında bilgiler.

1. Kansızlığa İyi Gelir

Arı Poleninin Mucizevi 5 Faydası

Arı poleni özellikle kansızlık problemi yaşayanlar için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Günde üç tatlı kaşığı arı poleni tüketmek kansızlığa iyi gelecektir.

2. Enerjinizi Arttırır

Arı Poleninin Mucizevi 5 Faydası

Yorgunluk ve strese bağlı direnç düşüklüğünü giderici özelliği olan arı poleni, vücudun direnç ve enerji kazanmasına katkı sağlar.

3. Saç Dökülmelerini Önler

Arı Poleninin Mucizevi 5 Faydası

Saçlarında dökülme problemi yaşayanlar için arı poleni saç dökülmelerinin seyreltilmesinde önleyici bir katkı maddesi olarak tüketilebilir.

4. Cildi Güzelleştirir

Arı Poleninin Mucizevi 5 Faydası

Arı poleni içeriğindeki aminoasit ve vitamin besinleri sayesinde ciltte oluşan pürüzlerin hızlı bir şekilde iyileşmesinde oldukça etkilidir. Özellikle egzama, sedef gibi cilt rahatsızlığı olanlar arı polenini kullanabilirler.

5. Solunum Sistemindeki Bozukluklara İyi Gelir

Arı Poleninin Mucizevi 5 Faydası

Polenin bünyesinde bulunan yüksek miktardaki antioksidan sayesinde akciğer dokularında oluşan iltihapların önlenmesi kolaylaşır ve astım gibi hastalıkları önler. Arı poleni bu faydaların yanında, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını, bağışıklık sistemini güçlenmesini, kısırlığın önlenmesini ve bazı alerjilerin de tedavi edilmesini sağlar. Arı polenini Buram Bal sağlık grubu ürünlerinden temin edebilirsiniz.

Arı Poleni Ürünleri

En İyi Arı Poleni Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Balen Saf Granül Arı Poleni100 g10/9.9
2Aksu Vital B220 g10/10
3Arifoğlu Organik Arı300 g10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Arı
Poleni Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 3 Arı Poleni Tavsiyesi

En iyi arı poleni markalarını maddeler halinde sizler için sıraladık. İşte piyasanın en kaliteli arı poleni ürünleri.

1. Balen Saf Granül Arı Poleni

Arı Poleni Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Balen
Arı Poleni
Aradığın
Fiyatı Gör

Saf arı poleni arayanlar için tavsiye ettiğimiz bu ürün yanında granül ile birlikte satışa sunulmuştur. Yetişkinler ve çocuklar için kullanıma uygun olan bu ürünü günlük olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca Balen Saf granül arı polenini solunum sistemi rahatsızlıklarında şifa amacıyla kullanabilirsiniz.

2. Aksu Vital B Vitaminli Ham Bal Polen Karışımı Çocuk Arı Sütü

Arı Poleni Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Aksu
Arı Sütü
Aradığın
Fiyatı Gör

Saf arı poleni ve bal karışımından elde edilen arı sütü çocukların kolayca tüketebilmesi amacıyla üretilmiş bir üründür. Aksu Vital markasının satışa sunduğu bu ürün içerisinde yüksek oranda B vitamini bulunduruyor. Gelişme çağındaki çocuklar için önerilen bu ürün beyin gelişimini ve vücut gelişimini desteklemektedir.

3. Arifoğlu Organik Arı Sütü Bal Polen Propolis

Arı Poleni Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Propolis
Aradığın
Fiyatı Gör

Propolis,bal ve arı poleni karışımlı bu ürün birçok hastalığın şifası amacıyla kullanılmaktadır. Tamamen organik olarak üretilen Arifoğlu Arı Sütü Bal poleni karışımı yetişkinler ve çocuklar için kullanılabilir formdadır.

Polen Nasıl Kullanılmalıdır?

Arı poleni oldukça etkili bir yiyecektir. Arı poleninin tüketilme dozajının az olması insanlar için yeterli olacaktır. Yetişkin bir bireyin gün içinde en fazla 30 gram arı poleni tüketmesi gerekmektedir. Çocuklar içinse 6 aydan itibaren daha az miktar yeterlidir. Arı polenini gün içerisinde içilen çayın ya da sütün içerisine katabilirsiniz. Yemeklerden birkaç saat önce içtiğinizde etkisini daha rahat hissedebilirsiniz. Besinlerle beraber tüketmek isteyenler ise meyve eşliğinde yemelidir. Meyve salatasının içine karıştırabileceğiniz arı polenini, düzenli olarak tükettiğinizde birçok hastalığa şifa olacaktır.

Bebek ve Çocuklarda Polen Kullanımının Önemi

Emziren anneler süt veriyorlarken polen yedikleri takdirde, bebeğin beyin ve beden gelişimine büyük katkı yapmış olurlar. Özellikle de bebeklerin bağışıklık sisteminin güçlü olmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Polen tüketen annenin sütü de daha uzun süre gider. Çocuklar için ise; tam gelişme çağında oldukları için bol vitamin ve proteine ihtiyaçları olduğundan, polen tüketmelerinde fayda vardır. Polen onlara enerji verecek vitaminleri, iyi hormonları, kas ve kemiklerinin güçlenmesini çok önemli miktarda karşılar.

Hamilelik Döneminde Polen (Propolis) Kullanımı

Hamilelik döneminde polen kullanımı bazı kaynaklarda güvenilir görülse de son yılarda yapılan araştırmalar yan etkilerin ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Bu yan etkilerin başında rahim kasılması gelmektedir. Polen kullanımı rahim kasılmasını tetikleyebilir. Bu da doğal olarak bebeğin tehlikeye girmesine yol açabilir.

Polenin Yan Etkileri

Arı poleni ağız yoluyla alındığı zaman herhangi bir yan etki bırakmayan sağlıklı bir takviye edici gıdadır ancak bu tüketim sürekli kullanım 30 günü geçmemelidir. Kısacası uzun süreli polen kullanımı vücudumuzda bazı reaksiyonlara sebep olabilir. Ayrıca arı ve arı ürünlerine alerjisi olanlar için polen kullanımı uygun görülmemektedir. Tüm bunların yanı sıra bazı araştırmaların sonucunda karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları ve ışığa karşı duyarlılık gibi ilginç sonuçlar raporlara yansımıştır. Arı poleni kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sağlıklı olan her üründe olduğu gibi aşırıya kaçmamaktır.

Arı Poleninin Günlük Kullanımda Faydaları

1. Deri ve göz kapağı iltihabı önleyicidir.
2. Gelişime katkı sağlar.
3. Kalp kasını güçlendirir.
4. Bağırsak iltihaplarını geçirir.
5. İştah açar.
6. İshale iyi gelir.
7. Sinirliliği ortadan kaldırır, sakinleştirir.
8. Düşünmeye yeteneğini arttırır. Yüksek tansiyonu düzenler.

Polenin faydaları saymakla bitmez. Daha bilinmeyen birçok faydası bulunmaktadır. Onların da yakın zamanda tespit edilmesi bekleniyor.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.