Her Derde Deva Olan Argan Yağının Saça 15 Faydası

Yaşadığımız çoğu sorunun çözümü olan argan yağının saça faydalarını derledik. İçeriğimizde argan yağının saça olan mucizevi etkilerini bulabilirsiniz.
Her Derde Deva Olan Argan Yağının Saça 15 Faydası

Argan Yağı Faydaları Nelerdir?

Mucizevi etkileri ile saçlar üzerinde etki gösteren argan yağı, saç problemlerinin birçoğunu çözmede başarılı bir bitkidir. Omega yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan bitkisel saç bakım yağı, birçok saç probleminin çözümünde yardımcı olmaktadır.

Keşfedilen ve edilmeyen birçok faydası bulunan argan yağı ile düzenli şekilde saçlarınıza terapi yaptığınızda saçlarınızın çok daha güzel ve çekici hale geldiğini göreceksiniz. Peki, argan yağının saça faydaları nelerdir? Argan yağı saça nasıl uygulanır? Argan yağı saça kaç günde bir kullanılır? Bu sorularınızın cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz.

1. Saçların Parlak Görünmesine Yardımcı Olur

argan yağı saça faydaları

Saçlar, işlem gördüklerinden ya da dış etkenlere maruz kaldıklarından sonra zaman içerisinde parlaklığını yitirirler. Doğru şekilde ve doğru ürünlerle bakım yaptığınızda yaşadığınız sorunlar daha kısa sürede çözüme ulaşır. Argan yağı, saç derisini ve saç uçlarını besleyen aynı zamanda saçlara parlaklık kazandıran bitkisel saç bakım yağıdır. Haftada 2 defa kullanmanız halinde saçlarınızın daha parlak olacağını görebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saçlarınızı Parlatacak Yöntemler

2. Boyanın Kalıcı Olmasını Sağlar

argan yağı saça faydaları

Saç boyası, günümüzde kadınların rutin olarak yaptıkları bir işlemdir. Ancak bu işlemin zaman içinde saçlara zarar verdiğini göz ardı etmemek gerekir. Argan yağı, etkileri ile saçların beslenmesine yardımcı olduğu kadar saç boyasının kalıcı olmasına ve daha uzun süre korunmasına yardımcı olur. Bu sayede hem saçlarınıza çok fazla işlem yapmaktan hem de kuaföre sık gitmekten kurtulmuş olursunuz.

İlginizi Çekebilir
Saç Boyamanın Püf Noktaları

3. Saçları Gürleştirir

argan yağı saça faydaları

Argan yağının saça faydalarından bir diğeri ise saçları gürleştirmesidir. Gür saçlar her zaman daha dikkat çekici ve alımlı olur. Argan yağı ile düzenli saç bakımı yaptığınızda, saçlarınızın çok daha gür görünmeye başladığını fark edeceksiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Gürleştiren Yağ Önerileri

4. Saçları Nemlendirir

argan yağı saça faydaları

Saçların kendine has doğal bir nem dengesi vardır ve çok fazla işleme maruz kaldığında saçlar doğal nem dengesini yitirmeye başlar. Bu yüzden de saçlarda hasarlar meydana gelir. Argan yağı ile saç bakımı yaptığınızda, bir süre sonra saçlarınızın daha güzel göründüğünü hissedeceksiniz.

5. Saç Kırıklarını Onarır

argan yağı saça faydaları

Boya, röfle, fön makinesi, saç boyası ve saçlara dışarıdan uygulanan her işlem her ne kadar ilk bakışta saçların güzel görünmesini sağlasa da aslında saçlara zarar vermektedir. Bu zararın en başında ise saç kırılmaları gelmektedir. Saç kırılmalarını azaltmak ve daha sağlıklı hale getirmek için saç bakımı ürünlerini doğru seçmeniz, sorunlarınızın çözülmesine yardımcı olur. Argan yağının saça faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Bunlar arasında en dikkat çeken faydalarından biri de saç kırıklarını onarması ve önüne geçmesidir. Düzenli bir şekilde argan yağını kullanırsanız kısa süre içerisinde kırıklarınızın onarıldığını fark edeceksiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Kırıklarını Temizleme Yolları

6. Kepek Oluşumunu Engeller

argan yağı saça faydaları

Kepek sorunu çoğu insanın karşılaştığı problemlerden biridir. Mevsimsel değişimler yaşandığında bu sorun kendini daha fazla göstermeye başlar. Argan yağı ile saçlarınıza bakım yaparak yaşadığınız kepek sorununun ortadan kalkmasını sağlayabilir, böylelikle daha özgüvenli şekilde her ortama ayak uydurabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Kepekten Kurtulma Yöntemleri

7. Saçların Kolay Şekil Almasını Sağlar

argan yağı saça faydaları

Bazı saç tipleri çok zor şekil alır. Özellikle ince telli saçlarda bu sorun daha fazla görülmektedir. Argan yağının saça faydaları arasında saçların daha kolay şekil almasına yardımcı olması da bulunmaktadır. Çok sık kullanmamak kaydıyla banyodan sonra bir miktar argan yağını avucunuza dökerek saçlarınıza masaj yapın ve doğal haliyle kurumasını bekleyin. Bu sayede saçlarınız daha yumuşak hale gelecektir.

İlginizi Çekebilir
Saça Şekil Verme Yöntemleri

8. Saç Şekillendiricilere Karşı Korur

argan yağı saça faydaları

Saç maşası, saç şekillendiriciler, fön makinesi ve diğer ısı ile çalışan saç bakım aletleri, zaman içinde saçların hasar görmesine neden olur. Bu durumu en aza indirgemek için yapılması gereken en önemli şey, saçlara doğru şekilde bakım yapmak ve doğru bitkisel yağ ile saçlara terapi yapmaktır. Argan yağının saça faydaları arasında saç şekillendiricilere karşı koruma sağlaması da bulunmaktadır. Kesinlikle saçlarınızın zarar görmemesi için bu yağı kullanmanızı öneririz.

İlginizi Çekebilir
Saçları Kolay Şekillendirme Yöntemleri

9. Saç Dökülmesini Önler

argan yağı saça faydaları

Günümüzde saç konusunda en çok şikâyet ettiğimiz konuların başında saç dökülmesi geliyor. Saç dökülmesinin nedenleri, erkek ve kadınlara göre değişir. Ancak değişmeyen ortak kural, argan yağı ile saçlara bakım yapıldığında dökülmelerin önüne geçilmesidir. E vitamini, Omega asitleri ve anti-oksidan bileşenlerin bulunduğu argan yağı, bu içeriği sayesinde saç kırılmalarını önlemektedir.

İlginizi Çekebilir
Dökülmeyi Önlemenin Yolları

10. Saçların Daha Hızlı Uzamasını Sağlar

argan yağı saça faydaları

Herkes saçlarının daha hızlı uzamasını ister ve bunun için mutlaka kullandığı bir saç bakım ürünü vardır. Aslında doğal yöntemlerle de saçların daha hızlı uzamasını sağlamak mümkündür. Argan yağı, saçları besleyen özellikleri sayesinde saçların hem daha hızlı hem de daha sağlıklı şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır.

İlginizi Çekebilir
Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

11. Saçlarınıza Parlaklık Katar

Argan Yağı Faydaları

Argan yağı düzenli olarak kullanıldığı zaman solmuş ve mat gözüken saçları eski haline getirebilecek güce sahiptir. Yağ, saçlarınızı muazzam bir şekilde parlatır, eskisinden daha ışıltılı gözükür. Kuru saçın dağılmasını engelleyen argan yağı, kabarmayı da en aza indirir. Saç şeklini uzun süre korur.

İlginizi Çekebilir
Saç Parlaklık Veren Yöntemler

12. Saç Derisini Besler

Argan Yağı Faydaları

Saçlar için harika bir bakım yağı olan argan yağı içerisinde bol miktarda E ve A vitamini bulundurmaktadır. Saç derisini ve saçı nemlendiren, aynı zamanda da derinlemesine besleme sunan yağ kuruluğa, kırık oluşumuna ve saçta oluşan kepeklenmeye de çok iyi gelmektedir. Doğal bir saç derisi besleyici kaynağıdır.

İlginizi Çekebilir
Saç Derisindeki Kaşıntıya İyi Gelen Yöntemler

13. Yıpranmış Saçları Onarır

Argan Yağı Faydaları

Kuru ve yıpranmış, doğallığını kaybetmiş saçları argan yağı ile geri kurtarmanız mümkün. Argan yağının içeriğindeki kaliteli vitaminler ve minareller sayesinde canlı saçlara kısa süre içerisinde kavuşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Yıpranmış Saçlara Özel Maske Önerileri

14. Saça Koku ve Yumuşaklık Verir

Argan Yağı Faydaları

Kurumuş, soluk ve bitkin saçlar argan yağı sayesinde yumuşacık olur. Terlediğinizde oluşan saçtaki kötü koku argan yağı ile birlikte artık rahatsız edici derecede olmaz. Argan yağı, hem saçınızı mis gibi kokutur hem de yumuşacık yapar. Yumuşaklık hissi sayesinde saça kolayca şekil verilebilir.

İlginizi Çekebilir
Yumuşatıcı Saç Kremi Önerileri

15. Kuru Saçları Nemlendirir

Argan Yağı Faydaları

Kuru, yıpranmış, soluk gözüken saçların saç diplerine derinlemesine nüfuz ederek anında nemlendirme etkisi sunan argan yağı aynı zamanda saçı da beslemektedir. Saçın yağlanmasını da engeller. Argan yağının nemlendirme etkisinden faydalanmak için haftada bir kez kullanılması önerilir.

İlginizi Çekebilir
Kuru Saçlar için Şampuan Tavsiyeleri

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Lavanta Yağı FaydalarıBitkisel Yağlar

Argan Yağı İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç SerumuParlaklık Verir10/9.9
2Bioblas Nutricare Argan BakımıHacim Verir10/9.7
3Arifoğlu Argan YağıDökülme Karşıtı10/9.8
4The Natural Ritualist Argan Bakım YağıKırıkları Önler10/9.7
5Bebak Argan Saç Bakım YağıSaçları Uzatır10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Argan
Yağlı Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Argan Yağı İçeren Ürünler

Argan yağının saça olan tüm faydalarını yukarıda belirttik. Bu kısımda ise içerisinde argan yağı bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte argan yağı içeren ürünler.

1. Diamond Hair Saç Serumu

argan yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerisinde 12 farklı bitki yağı bulundurması sayesinde saçın besin ihtiyacının tamamını karşılayabilen saç serumu aynı zamanda saçın bakımını yapıyor. Bu sayede aşırı işlem yapılmasından kaynaklanan yanma, yıpranma ve kırılma gibi sorunlardan kurtulmanızı sağlıyor. Vitamin ve mineral dolu içeriği sayesinde saç dökülmelerini önlemeye yardımcı olan ürün, yeni saç oluşumuna destek olmasıyla da biliniyor. Ayrıca saç derisi problemlerine karşı da etkili olan saç serumunun günlük kullanıma uygun olduğunu belirtelim.

2. Bioblas Nutricare Argan Bakımı

argan yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bioblas
Argan Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Argan yağının saça ne kadar faydası olduğundan yukarıda bahsetmiştik. Bioblas'ın bu ürünü sayesinde Argan yağının saça olan faydalarından yararlanabilirsiniz. İçerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde saça bakım yaparak yıpranmaları onaran bakım yağı, ilk kullanımdan itibaren daha dolgun saçlara sahip olmanızı destekliyor. İçerisindeki saça nem katan besinler sayesinde saçlarınızın daha parlak olmasını sağlayan ürün aynı zamanda saç derisi problemlerinin oluşmasını engelliyor. Bu sayede düzenli kullanımlarda kepek, egzema ve mantar gibi sorunlara maruz kalmazsınız.

3. Arifoğlu Argan Yağı

argan yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Argan Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Arifoğlu markasının ne kadar kaliteli sabit yağ üreticisi olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen bu argan yağı, ilk kullanımdan itibaren saç tellerinizin güçlenmesini sağlıyor. Bu sayede zayıflıktan, yıpranmadan, yanmadan ve kırılmalardan kaynaklanan saç kaybını durduruyor. Düzenli kullanımlarda saçın nem dengesini sağlamasının yanı sıra parlaklığını da arttıran ürün, bu sayede daha canlı saçlara kavuşmanıza destek oluyor. Böylelikle hem daha sağlıklı hem de daha canlı saçlara sahip olursunuz.

4. The Natural Ritualist Argan Bakım Yağı

argan yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
The Natural
Argan Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize bir diğer saç bakım yağı üreticisi olan The Natural Ritualist'in ürünüyle devam ediyoruz. İçerisinde bulunan Omega 9, Omega 3 asitleri ve E vitamini sayesinde saçı kökten uca kadar besleyen bakım yağı, bu sayede saçlarınızın güçlenmesini sağlıyor. Özellikle uzun saçlarda meydana gelen kırılmaları, yıpranmaları ve yapılan işlemlerden kaynaklanan yanmaları onaran ürün aynı zamanda saçın nem dengesini sağlıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde saçlarınız hem daha parlak hem de daha yumuşak olur.

5. Bebak Argan Saç Bakım Yağı

argan yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bebak
Argan Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Hafif yapısı sayesinde saçlarda ağırlık yapmayan bu bakım yağı, ilk kullanımdan itibaren saçların çevresel etkenlere karşı korunmasına yardımcı oluyor. Saçın nem dengesini sağlayarak parlak ve yumuşak hale gelmesini destekleyen ürün aynı zamanda kırılma gibi sorunlara karşı saçın onarımını sağlıyor. Bu sayede saçlarda oluşan kötü görünümün önüne geçiliyor. Ayrıca yeni boyanan saçın renginin korunmasını destekleyen bu ürünü herkesin gönül rahatlığıyla kullanabileceğini söyleyelim.

Argan yağı içeren en iyi ürünler hangisi?

Argan yağının saça birçok faydası vardır. Saçı adeta yeniden canlandıran argan yağı içerikli ürünler arasında; Diamond Hair Saç Serumu, Bioblas Nutricare Argan Bakımı, Arifoğlu Argan Yağı, The Natural Ritualist Argan Bakım Yağı, Bebak Argan Saç Bakım Yağı en kaliteli argan yağı içerikli ürünler olarak biliniyor.

Argan yağı nasıl kullanılır?

Argan yağı saça nasıl uygulanır? Argan yağı, diğer bitkisel saç bakım yağlarından farklı olarak tek başına kullanılabilir ve durulama ihtiyacı duyamaz. Banyodan sonra nemli saçlarınıza saçlarının uzunluğuna göre bir miktar argan yağı dökün ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Kuruması için doğal haline bırakmanız, çok daha etkili sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.

Argan yağı saça kaç günde bir kullanılır?

Argan yağının kullanım zamanı diğer bitkisel yağlarla benzer şekildedir. Çoğu bitkisel yağın haftada 1 gün kullanılması öneriliyor. Bu yüzden argan yağı haftada kaç gün kullanılmalı sorusunun cevabı olarak 1 gün verebiliriz.

Argan yağı maskesi nasıl yapılır?

Saç bakımında daha iyi sonuç elde etmek isteyenler ise argan yağı maskesi kullanabilirler. Peki, Argan yağı maskesi nasıl uygulanır?

Yine banyodan sonra hafif nemli saçlarınıza argan yağı sürün. Daha kalıcı etki bırakması için ılık havlu, bez ya da streçle kapatın. Yaklaşık bir saat kaldıktan sonra saçlarınızı hafif şampuan ile durulayabilirsiniz.

Argan yağı saç için ne işe yarar?

Argan yağının saça birçok faydası vardır. Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olan argan yağı, saç diplerine ve uçlarına da faydalıdır. Saç tellerinin yumuşacık olmasını sağlayan yağ, saçı kolay şekil alınabilir bir hale getirir. Şekillendirici aletlere karşı koruyucu tabaka oluşturur.

Argan yağı saç çıkarır mı?

Argan yağı içerdiği vitaminler sayesinde hücre yapılanmasını destekler. Saç dökülmesinin önüne geçer, doğal  bir şekilde saçınızın çıkmasını sağlar. Argan yağı büyük oranda saç çıkarır. Kellik problemini de önler.

Argan yağı saç dökülmesini önler mi?

Argan yağı içeriğindeki yağ asitleri ve vitaminler sayesinde saç derisinin keratin ihtiyacını büyük oranda karşılar. Ayrıca saç diplerini de besler. Yıpranmış, dökülen saçları onarır ve koparak dökülme sorunlarını yok eder.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.