iPhone XR Hakkında Teknik Bilgiler ve Fiyatı

Her yıl yeni bir model çıkaran Apple son dönemde çıkardığı iPhone, XR, XS, XS Max ile tekrardan gündeme gelmeyi başardı.
iPhone XR Hakkında Teknik Bilgiler ve Fiyatı

İphone Xr Hakkında Bilgi

Apple, rakiplerine yani Samsung A9 ve Google Pixel 3 telefonlarına yanıt olarak son dönemde çıkardığı iPhone XR, XS, XS Max serilerini piyasaya sürdü. Kullanıcıların kafalarındaki en büyük soru ise; ''Hangi telefon modeli daha iyi?'' oldu. Sizler için bu içeriğimizde iPhone XR'nin özelliklerini araştırdık.


İphone Xr Sim Özelliği

Apple'ın son çıkardığı İphone Xs ve Xs Max'da bulunan çift sim özelliği iPhone XR'de de bulunuyor. Şu an için bu özelliği açısından birbirleri arasında sistemsel olarak pek bir fark bulunmuyor.

iphone-xr-hakkinda-bilgi.jpg


İphone Xr Ekran Boyutu

İphone Xr, iphone 6,7,8 Plus'dan daha büyük bir boyutta. iPhone Xr, 6.1 inçlik LCD bir ekranı vardır. Fakat iPhone XR ekranı iPhone Xs Max ekranından daha küçüktür. iPhone Xs Max ekranı 6.5 inçlik bir boyuta sahip.

iphone-xr-hakkinda-bilgi-001.jpg


İphone Xr Görüntü Kalitesi

İphone XR, Liquid yani "süper retina" ekranı vardır. Aynı zamanda 1792 x 828 çözünürlüğe sahip. Kullanıcılarına oldukça kaliteli bir görüntü sunan Apple, Xr serisinde de beklentileri boşa çıkarmadı.

iphone-xr-hakkinda-bilgi-002.jpg


İphone XR Ağırlığı

İphone XR, diğer iPhone'lara göre daha ağırdır. 194 gram ağırlığa sahip olan iPhone Xr, iPhone Xs ve Xs Max'dan daha ağırdır.

iphone-xr-hakkinda-bilgi-003.jpg


İphone XR Sistem Özellikleri

İphone XR, Altı çekirdekli 64-bit 7nm Apple A12 Bionic yonga seti, dört çekirdekli GPU ve M12 yardımcı işlemciye sahiptir.

iphone-xr-hakkinda-bilgi-004.jpg


İphone XR Depolama Alanı Seçenekleri

İphone Xr, depolama seçenekleri olarak kullanıcılarına 64 GB, 128 GB, 256 GB sunmaktadır. Elbette depolama boyutuna göre iPhone XR'nin de fiyatı değişmektedir.

iphone-xr-hakkinda-bilgi-005.jpg


İphone XR Renk Çeşitleri

Apple'ın son zamanlarda çıkardığı telefonlar arasında yer alana iPhone Xr  renk çeşitlerini de açıkladı. Kırmızı, sarı, beyaz, siyah, mavi, gri, turuncu gibi renk çeşitlerini hizmete sunan Apple şirketi kullanıcılarını fazlasıyla memnun etti.

iphone-xr-hakkinda-bilgi-006.jpg


İphone XR Ön ve Arka Kamera Kalitesi

Apple, kullanıcılarına iPhone Xr ile harika fotoğraflar çekebilme imkanı sunmaktadır. 12 megapiksellik geniş açılı arka kamerası, 7 megapiksellik ön kamerası ile kullanıcılarına 1080p kalitede video çekebilme imkanı da sunuyor.

iphone-xr-hakkinda-bilgi-007.jpg


İphone XR Kablosuz Şarj ve Pil Ömrü

Apple, iPhone XR, telefonuna kablosuz şarj özelliğini de eklemiştir. Aynı zamanda 1960 mAH batarya kapasitesi vardır. iPhone XR, iPhone 8 Plus'a göre 1 buçuk saat daha fazla pil ömrüne sahiptir.

iphone-xr-hakkinda-bilgi-008.jpg


İphone XR İşletim Sistemi

Apple, iPhone Xr'ın İOS 14'a sahip olacağını açıkladı. Elbette herhangi yeni bir güncelleme olduğunda iPhone XR de otomatik olarak güncellenecektir.

iphone-xr-hakkinda-bilgi-009.jpg


İphone XR Fiyatı Ne Kadar?

İphone Xr'ın ortalama olarak satış fiyatı 6000 ile 7000 TL arasında değişmektedir. Eğer İphone XR'ın hafızasını yükseltmek isterseniz bu fiyat daha da artmaktadır. Yurtdışından iPhone almak isteyenlerin tercih ettiği en büyük platform hiç şüphesiz Aliexpress Türkiye satış sitesi. Uygun fiyatlarla iPhone telefon satın almak isteyenler ağırlıklı olarak dünya devi AliExpress satış sitesini tercih ediyor. Ayrıca yurtdışından iPhone ya da farklı telefon modellerde akıllı telefon satın almak isteyenler için hazırladığımız Aliexpress'ten Nasıl Telefon Alınır? isimli içeriğimizi incelemenizi öneririz. Bu içerikte gümrük vergileri, fiyat farkları ve satın aldığınız telefonu işletme gibi detaylı bilgiler yer almaktadır.

iphone-xr-hakkinda-bilgi-010.jpg


Önerilen İçerik; ''iPhone XS max iPhone XS Karşılaştırma!''

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum