Apple MacBook M1 Pro Kullananlar ve Özellikleri - İnceleme

Gerek tasarımı gerekse performansı sayesinde oldukça fazla ilgi toplayan MacBook M1 Pro ile ilgili tüm detayları araştırdık, yazımızda derledik.
Apple MacBook M1 Pro Kullananlar ve Özellikleri - İnceleme

20 saatlik şarj süresiyle dikkatleri üzerine çeken başarılı model Macbook Pro Apple'ın en çok satan bilgisayar modelidir. İçerisindeki M1 Pro işlemcisi ve hafifliğiyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Macbook Pro, yeni nesil özellikleriyle premium bir kullanım hissiyatı verir. Özenle hazırladığımız 13 inç MacBook Pro inceleme içeriğimizde, kullanıcı yorumlarına ve teknik özelliklerine yer verdik.

Apple Macbook M1 Pro Teknik Özellikler

İşlemci:Apple M1 Pro
İşletim Sistemi:macOS
Ekran:16.2 inç 3072 x 1920 120 Hz
Ekran Kartı:Belirtilmemiş
Hafıza:16 GB
Hafıza yuvası:1 Slot
Maksimum Hafıza:Max 32 GB
HDD:1 TB NVMe SSD
Depolama Kapasitesi:1 x M.2 SSD
Pil Ömrü:20 Saat
Ağırlık:1.83 Kg
Amazon
Fiyatını Gör
Macbook Pro
Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Apple Macbook M1 Pro

ARTILAREKSİLER
Uzun pil ömrüUyumluluk sorunu
Yüksek depolama alanı
İnce ve hafif yapı
Büyük ve 4K ekran
120 Hz

Apple Macbook M1 Pro İnceleme

Apple'ın yeni nesil işlemcili tam bir performans bilgisayarı olan Macbook M1 Pro, video veya fotoğraf düzenlemek için uygundur. İçerisindeki işlemci sayesinde tüm programlar akıcı bir şekilde çalıştırılabilir. Aynı zamanda yüksek RAM kapasitesiyle de dikkatleri üzerine çeken bilgisayarda birden fazla işlem yapılabilir. Eski nesillere göre 5 kat daha hızlıdır.

İşte şık tasarımıyla öne çıkan Macbook M1 Pro ile ilgili tüm detaylar;

Apple Macbook M1 Pro Performans

Apple Macbook M1 Pro

Apple’in kendine özgü işlemcisi olan M1 çip kullanılan ürün geçmişte kalan MacBook ürünlerinden 2.8 kat daha hızlı. 5 kata kadar daha hızlı bir GPU teknolojisi sunan model dünyadaki en gelişmiş teknoloji olan Neural Engine birimini kullanıyor. M1 çip Apple’in bu model için ilk kez üretilen (SoC) teknolojisine sahip. Kasa içerisinde oldukça küçük bir yer kaplayan çip boyutunun 16 milyar katında işlem gerçekleştirebiliyor. 8 Çekirdeği sayesinde üstün hız performansı elde edebileceğiniz MacBook Pro modeli, en ağır işlerin altından kalkmak için tasarlandı.

Apple Macbook M1 Pro Batarya

Apple Macbook M1 Pro

Üstün yapay zeka teknolojisiyle bilinen model, Wi-Fi'ye bağlı bir şekilde 20 saate kadar kullanım süresi sunuyor. Aynı zamanda M1 Pro, Apple’in bu yıl içinde en çok satan ürünü unvanına sahip. Daha çok profesyonel işler için kullanılan üründe diğer Apple ürünlerinde olduğu gibi erişilebilirlik ayarları bulunuyor. 15 dakikalık şarj ile saatler boyunca kullanım imkanı sağlıyor.

Apple Macbook M1 Pro Depolama

Apple Macbook M1 Pro

1 TB'lık SSD depolaması sunan ürün Apple için bir ilke imza atarak yaklaşık 3.3 GBps’ye kadar okuma hızı sağlıyor. Apple Macbook M1 Pro ile birlikte dosyayı başka bir yere aktarmak zulüm olmaktan çıkıyor. Her şeyi pratik bir şekilde anında yapabilmenizi sağlayan bilgisayara ne yüklerseniz yükleyin, depolama kapasitesi asla dolmuyor.,

Apple Macbook M1 Pro Ekran

Apple Macbook M1 Pro

Bünyesinde kullandığı Retina ekran sayesinde şık bir tasarıma sahip olan ürün ekran görüntüsünü bir teknolojik aletin verebileceği en net şekilde vererek kaymaları, kırılmaları, çizikleri ve sarsıntıları tamamen yok ediyor. Bu ekran aynı zamanda 120 Hz yenileme hızına sahip olduğu için işlerinizi oldukça kolaylaştırıyor. 16.2 inçlik büyük ekranıyla size oldukça geniş bir çalışma alanı oluşturuyor.

P3 olarak adlandırılan oldukça geniş renk yelpazesi sayesinde sRGB teknolojisine göre daha gerçekçi renkler sunan ürün her MacBook’ta bulunan True Tone sayesinde ise daha doğal bir görüntü oluşturmak için çabalıyor. Bulunduğu ortama göre ışık performansını değiştiren bilgisayar, HDR teknolojisine sahip bir televizyonunki kadar yani 500 nit’e kadar parlaklık desteği sunuyor. FaceTime HD kamerasıyla birlikte ekran ışığını ayarlayan model gölgeleri ve detayları atlamıyor, böylece derslerinizde veya işinizde karanlık alan olmadan rahat bir kullanım imkanı sunuyor.

Apple Macbook M1 Pro Mikrofon

Apple Macbook M1 Pro

Stüdyo kalitesinde ses teknolojisi kullanan bilgisayar, ultra gelişmiş bir gürültü önleyici sensörü kullanıyor, böylece profesyonel bir mikrofondan daha iyi ses kalitesi elde edebiliyorsunuz. Toplantılarda, online derslerde oldukça işinize yarayacak olan mikrofon sadece sizin sesinizi algılayarak etraftaki sesleri tamamen kesiyor.

Apple Macbook M1 Pro Klavye ve Touch ID

Apple Macbook M1 Pro

Apple Macbook M1 Pro ile birlikte Magic Keyboard kullanarak sessiz ve minimum tepkime süresine sahip olabilir, klavye tuşlarının en üstünde bulunan Touch Bar’la en hızlı şekilde işlem yapabilir, kendinize kolaylık sağlayabilirsiniz. Touch ID teknolojisine sahip olan ürün bilgisayara giriş yapmak istediğinizde hem hızlı hem güvenli bir kullanım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda klavyenin de oldukça narin ve sessiz basma tepkimesi olduğunu söyleyebiliriz.

Apple Macbook M1 Pro Tasarım

Apple Macbook M1 Pro

Şık ve zarif tasarımıyla kullanıcıların beğenisini kazanan modelde 16.2 inçlik büyük bir ekran bulunuyor. Bu ekranın piksel yoğunluğu fazla olduğu için dışarıdan oldukça canlı ve parlak gözüküyor. Yan tarafta bulunan Touch ID sayesinde bilgisayara hem güvenli hem de kolay bir şekilde giriş yapılıyor. Ayrıca klavyenin altında bulunan Touch Pad'in normalden büyük olduğunu söyleyebiliriz.

Apple Macbook M1 Pro Bellek (RAM)

Apple Macbook M1 Pro

Apple Macbook M1 Pro'da 16 GB hafızaya sahip bellekler bulunuyor. Bu bellekler sayesinde istenilen her işlem kolayca gerçekleştirilebiliyor. Önceki modellerine göre oldukça yüksek kapasiteye sahip olan Ram'ler ile birlikte birden fazla program açıkken kasma problemi yaşanmıyor. Ağır sistem isteyen video düzenleme, yazılım gibi programlarda stabil bir şekilde çalışıyor.

Apple Macbook M1 Pro Soğutma

Apple Macbook M1 Pro

Soğutma konusunda oldukça başarılı olan Apple, bileşenlere direkt olarak temas edecek bakır boruları alt kısma yerleştirmiş durumda. Bu sayede fanlardan gelen soğuk hava bakır borulara iletiliyor ve işlemci, ram gibi bileşenler her daim soğuk kalıyor. İçerideki sıcak hava da yanlarda bulunan kanallardan dışarıya aktarılıyor.

Amazon
Fiyatını Gör
M1 Pro
Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Apple Macbook M1 Pro Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Çok memnunum ben şahsen günlük işlerim için aldım. Film dizi izlemek internette gezinmek ve borsa takip etmek için küçük portatif bir şey arıyordum bunda karar kıldım gayet ince hafif sade taşıması kolay. Ben çok memnun kaldım. Bu tarz işler için yeter de artar bile.

👤 *** ***: Ses kalitesini bu kadar iyi beklemiyordum baya hoşuma gitti. Diğer oyun için kullandığım laptopdan çok daha iyi ve kaliteli. Batarya olarak alışık değilim ben bu güne kadar kullandığım laptoplarda Ortalama 3-6 saat görürken bunda neredeyse 10 -12 saat kadar görüyorum hızlı şarj olmasıda cabası.Mesela en son saat 3 de şarjdan çıkarttım şu an saat 6 ve %90.. klavye güzel. Touchbar zaten çok hoşuma gitti çok kullanışlı geldi bana. Ekran parlaklığı da gayet yeterli gündüz dışarıda kullanmadım ama ben genelde fazla parlakta kullanmıyorum şarj süresi içinde etki ediyor. ilk izlenimlerim bunlar. Umarım faydalı olur.

👤 *** ***: Apple sana bayılıyorum. normalde air kullanıyordum buna geçince gerçekten ekran vay canına dedirtti. çok hızlı, şarjı inanılmaz uzun gidiyor ki sürekli bilgisayar başındayım. gönlüm hep uzay grisinden yanaydı ama stokta olmadığından silverı aldım.

👤 *** ***: Ürün mükemmel. Performans, ses, kalite, hız, batarya suresi her şey mükemmel. Tek sıkıntı her zamanki gibi ram ve hafıza için verilecek ücret. Şu an için M1 i her program desteklemiyor. İleride yapılanma olacaktır. Alacak olanlar eksi artısını iyice araştırıp alsın.

👤 *** ***: 7 yıldır Mac Book kullanırım. Ama ilk defa aldığım bir üründe sorun gördüm. Şöyle ki; Google'dan aratın: M1 Çipli Macbook'larda bluetooth mouse sorunu diye. Sebebini bilmiyorum ama anlamsızca mouse'da kopma oluyor. Bir önceki bilgisayarımda aynı mouse kullanıyorum ama yeni gelene hemen aynı mouse takınca gördüm ki kesinlikle mouse sorunu var. Zaten bu konuda açılmış yüzlerce yorumu da, biraz araştırırsanız göreceksiniz. Umarım en yakın zamanda bu sorunu çözerler. Diğer performans, kalite vs on numara da, mouse işi can sıkıyor.

👤 *** ***: Anlatmaya gerek yok zaten çok iyi bir bilgisayar ama Windows kadar kolay değil kullanımı bilginiz olsun.

👤 *** ***: Mükemmel orijinal üründür kesinlikle Apple kalitesi deyip susmak istiyorum. Ürün çok güzel sesi çok yüksek. Çok teşekkür ediyorum ürünüm sapasağlam elime ulaştı saolun.

👤 *** ***: MacBook her anlamda diğer muadillerin önünde lakin m1 ve batarya bir çok tık önüne atıyor kullanan bilir pil süresi uzun ömürlü ve m1 işlemci sayesinde daha hızlı ve sürükleyici işlemlerini yapabilirsiniz tek kelime mükemmel

👤 *** ***: Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum laptoptan memnunum şarjı iyi gidiyor fan sesi neredeyse hiç duymadım yaklaşık 4-5 kere fan çalıştı o zamanda o kadar az sesi geliyordu ki çok dikkat etmem gerekti. Bu macbook u alınca usb type c dönüştürücü şart oluyor o da 500-1500 tl arası. Benim için belki tek sorunu M1 işlemci kullanınca uyumlu olmayan programlar olabiliyor. Her program hızlı adapte olamadığı için birkaç programı kuramadığım oldu. Genel olarak çok memnunum.

👤 *** ***: Bilgisayarın hızına, kullanım kolaylığına, şıklığına yapılacak yorum yok zaten. Air almaktan Touch ID ve Touch bar için vazgeçmiştim. İyi ki pro almışım, Touch ID çok kullanışlı.

👤 *** ***: Çok güzel iPhone’umla eş zamanlı her şey hızı her şeyi çok güzel çok çabuk alıştım diğerlerine göre daha farklı ama kolay alışıyorsunuz bir tek wordpad indirmekte sıkıntı yaşıyorum günlük kullanım için aldım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
En İyi Laptop ModelleriMSI Katana GF66 Özellikleri
Monster Abra A5 V17.2.3 ÖzelliklerHuawei Matebook X Pro İnceleme
HP ProBook X360 İncelemeAsus Rog Strix G15 Yorumlar
Huawei Matebook D16 Teknik ÖzelliklerLenovo V15 İnceleme
Dell Inspiron 15 Kullananlar

Macbook M1 Pro alınır mı?

Macbook M1 Pro'yu photoshop, makale yazma, video düzenleme, yazılım programlarında program yazma gibi amaçlarla almak istiyorsanız kesinlikle tercih etmeniz gereken bir modeldir. Ancak film, dizi, video izleme, günlük işleri halletme gibi amaçlar için Macbook M1 Pro'yu almanızı önermiyoruz. Bunun yerine daha uygun olan Macbook Air modellerine göz atabilirsiniz.

MacBook Pro M1 yazılım için uygun mu?

Macbook Pro M1 yazılım için uygun bir bilgisayardır. Yazılımcıysanız kesinlikle almanızı öneriyoruz. Yazılımcıların kullandığı programlar ağır sistem ister. Macbook alarak bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Retina ekranın farkı nedir?

Retina ekranlar diğer bilgisayar modelleri ve Apple ürünlerinden farklı olarak daha canlı renklere sahip olan ekranlardır. Kesinlikle dikkat etmeniz gereken önemli bir unsurdur. Bilgisayarınızın ekranının her daim canlı ve parlak görünmesini istiyorsanız retina ekran tercih edin.

MacBook Pro ekran kaç hz?

Ülkemizde çokça satılan MacBook Pro, 120 Hz ekran tazeleme hızına sahiptir. 120 Hz tazeleme hızı sayesinde yapılan işlemler çok daha hızlı ve kolay olur. İşlerinizi hızlı halletmeniz için önemlidir.

MacBook Pro ile oyun oynanır mı?

MacBook Pro bileşen kalitesi ve gücü olarak birçok oyunu kaldırabilse bile Mac uyumlu oyun bulmak oldukça zor. Mac uyumlu oyun bulunsa bile optimizasyon sorunlarıyla mücadele etmek zorundasınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.