Anonymous'un Yaptığı 10 Örnek Davranış

Dünyanın önde gelen hacker gruplarından biri olan Anonymous, birçok ülkenin devlet dairelerine yaptığı siber saldırılarla tanınıyor. İşte o eylemler.
Anonymous'un Yaptığı 10 Örnek Davranış

Anonymous, gizemli bir siber aktivist kolektifidir. Hükümetler, şirketler ve sansüre karşı eylemleriyle dikkat çeker. Guy Fawkes maskesi altında toplanan anonim bireyler, siber saldırılarla ve protestolarla küresel etki yaratır. Bu blog yazısında, Anonymous'un eylemlerini, nedenlerini ve toplumsal etkisini keşfedeceğiz.

Anonymous'un Dünyaca Ses Getiren Eylemleri

Anonymous, çeşitli siyasi ve toplumsal olaylar karşısında genellikle devlet dairelerine saldırılarda bulunan bir hacker grubudur. Son zamanlarda Türk hackerlar ile dünyanın önde gelen hacker gruplarından teki olan Anonymous arasında siber savaşlar yaşanıyor. Anonymous'un bizimle yaptığı siber savaşları bir köşeye bırakırsak, Anonymous bugüne kadar çok önemli eylemlerde bulundu.

Türk hackerlar ile Anonymous arasındaki siber saldırıların olmasından dolayı medyada Anonymous’tan kötü şekilde bahsediliyor. Ancak Anonymous bugüne kadar birçok önemli projelere imza attı ve ezilen Müslüman halkın da yanında yer aldı. Sadece siyasi değil, tüm insanlık adına önemli eylemlerde bulunan Anonymous, yaptığı her hamlede birçok tartışmaya neden oldu. Ancak altında binlerce neden yatan bu eylemlerden en önemli 10 tanesini sizler için derledik. İşte Anonymous'un en önemli eylemleri:

1. OpSafeWinter

Anonymous'un Eylemleri

OpSafeWinter, Anonymous’un kış aylarında sokaklarda kalan evsizler, maddi zorluk çekenler için geçtiğimiz yıl başlattığı ve bu yılda devam ettireceği bir kampanya. Yoksullara yardım etmeyi teşvik eden bu kampanya ile herkesin bu işe el uzatmasını sağlıyor. Bunun için Anonymous’un hükümetlere düzenlediği operasyonların amacı; hükümetlerin yoksul kişilere sahip çıkması gerektiğini hatırlatmak.

2. OpDeathEaters

Anonymous'un Eylemleri

Anonymous, bugüne kadar işlenmiş faili meçhul cinayetlere de el atıyor. Akıl almaz şekilde işlenen büyük suçların faillerini ortaya çıkararak adalete teslim etmeyi amaçlıyor. İnternetin karanlık yüzünde yamyamlığın da dahil olduğu canice işlenmiş suçları ve insan ticaretini tespit ederek bunları sosyal medya üzerinden paylaşılmasını sağlıyor.

3. OpCheetahTrade

Anonymous'un Eylemleri

Anonymous’un insanlığa yaptığı hizmetler dışında hayvanları da koruyor. Doğaya olan düşkünlüğü ile bilinen Anonymous, nesli tükenmekte olan çıtaların alınıp satılmasını önlemek için büyük çaba harcıyor. Avrupa ülkelerinde yasaklanan çita ticareti, Ortadoğu’nun birçok yerinde rahatlıkla yapılıyor. Bunun için Anonymous, çita alım satımı yapan internet sitelerine DDoS saldırıları düzenleyerek kullanılamaz hale getiriyor.

4. OpIsrael

Anonymous'un Eylemleri

Anonymous hakkında Müslümanlara karşı olduğu ve bu nedenle sürekli olarak Müslümanlara karşı siber saldırılarda bulunduğu görüşü hakim. Ancak Anonymous bu görüşün tam tersine Filistin’de insanlık suçu işleyen İsrail’e karşı 2013 yılında başlayan ve 2014 yılında da devam eden #Oplsrael operasyonu düzenledi. Bu operasyon sonucunda Anonymous, İsrail’i internet üzerinden silmeyi hedefliyordu.

5. OpRefugee

Anonymous'un Eylemleri

Anonymous, dünyada oldukça zorlu bir hayat süren mültecilere de yardım eli uzatıyor. Anonymous, hükümetlerin mültecilere karşı çözüm üretememesinin altını çizerek siber saldırıdan ziyade sosyal medya kampanyası şeklinde yaptığı son derece önemli bir operasyondur.

6. OpFootage

Anonymous'un Eylemleri

Anonymous, IŞİD’e karşı sürekli bir siber saldırı operasyonları düzenliyor. Bu operasyonlardan teki Operation Footage’tir. Bu operasyonun amacı tamamen IŞID üyeleriyle ilgili delil toplamak. Bu deliller (infaz, işkence, savaş suçları vb.) daha sonra IŞID hakkında yapılacak olan yargılamalarda bu örgütün başındakilerin en büyük cezaları alması için toplanıyor.

7. OpCharitin

Anonymous'un Eylemleri

Hollanda'daki çocuk bakım ve koruma yetkililerinin, çocukları annelerinden usulsüz şekilde alıkoyulmasına karşı tepki göstermek için başlattıkları bir operasyondur. Bu operasyon sadece Hollanda'da değil dünya genelinde bu tarz problemler yaşayan annelerin sesini dünyaya duyurma amaçlıyor. Bu kapsamda dikkat çekilen nokta ise mülteciler ya da çocuk koruma yetkilileri olmayan yerlerde usulsüzce çocukların alıkonulup, çocuk koruma yetkililerinin bu işten para kazanmaları. Anonymous, bu suçun önüne geçmek sürekli olarak bu işi yürüten yerlere müdahaleler gerçekleştiriyor. 

8. OpPeshawar

Anonymous'un Eylemleri

2014 yılında Pakistan’ın Peşaver şehrinde radikal Islamcılar’ın düzenlediği saldırıda 132 çocuk 7 terörist tarafından canice katledilmişti. Anonymous, bu durum karşısında sessiz kalmayarak #OpPeshawar operasyonunu başlattı.

9. OpFreeWaters

Anonymous'un Eylemleri

Anonymous, Nil nehri üzerinde yapılacak olan barajın bölge ekosistemini bozacağı düşüncesiyle #OpFreeWaters operasyonunu başlattı. Çevre halkın yardım çağrılarına ses vererek bu projeyi yürüten şirkete karşı siber saldırılarda bulunuyor.

10. OpTrump

Anonymous'un Eylemleri

ABD’li iş adamı ve siyasetçi Donald Trump’un Müslümanlara karşı ırkçı söylemleri üzerine Anonymous devreye girerek, Trump’a karşı siber saldırılar düzenlemeye başladı. Bu kapsamda Trump’a ait olan bir web sitesine DDoS saldırılar düzenleyerek sitenin kapatılmasını sağladı. Operasyonlarına devam eden Anonymous, Donald Trump’ın peşini bırakmayacağa benziyor.

Anonymous Ne Zaman Kuruldu?

Anonymous'un Eylemleri

Anonymous, kuruluş tarihi tam olarak belirlenemeyen bir siber aktivist ve hacktivist kolektifidir. Anonymous'un tam olarak ne zaman ve nasıl ortaya çıktığına dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır çünkü bu hareket, merkezi olmayan ve hiyerarşik bir yapıya sahiptir. Ancak, kolektifin ilk olarak 2003 yılında ortaya çıktığı düşünülmektedir.

Anonymous, ilk olarak popüler kültürde bilinirlik kazanmıştır. Guy Fawkes maskesiyle tanınan bu hareket, popülerliğini 2008 yılında gerçekleştirdiği bir dizi protesto ve hack saldırılarıyla artırdı. O dönemde, Anonymous'un çeşitli internet forumlarında ve çevrimiçi platformlarda ortaya çıkan bireysel aktivistler tarafından desteklendiği biliniyor.

2008 yılındaki en ünlü operasyonlarından biri, "Project Chanology" olarak adlandırılan bir dizi etkinliktir. Bu operasyon, Scientology Kilisesi'ni hedef alarak, kilisenin internet üzerinde sansür uygulamalarını protesto etmek için düzenlendi. Bu hareket, Anonymous'un toplumsal meselelere duyarlılık gösteren bir siber aktivist kolektif olarak tanınmasını sağladı.

Ancak, Anonymous'un hızla büyüyen bir hareket haline gelmesi ve popülerliğinin artmasıyla birlikte, grup içindeki bireylerin motivasyonları ve hedefleri çeşitlilik göstermeye başladı. Bu nedenle, Anonymous'un kimin tarafından ve ne zaman kurulduğu konusunda kesin bir bilgi sunmak zordur. Hareketin doğası gereği, kimliklerin gizliliği ve anonimliği savunması da bu belirsizliği artırır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İzlenmesi Gereken Hacker Filmleri Önerisi

Anonymous kimdir?

Anonymous, bir siber aktivist ve hacktivist kolektifidir. Anonim olarak hareket eden bireylerden oluşur ve genellikle Guy Fawkes maskesiyle tanınır.

Anonymous'un amacı nedir?

Anonymous'un amacı, sansür, insan hakları ihlalleri, özgürlük savunuculuğu gibi konularda toplumsal farkındalık yaratmak ve değişim sağlamaktır.

Anonymous nasıl örgütlenir?

Anonymous, merkezi olmayan ve hiyerarşik bir yapıya sahiptir. Grup, çevrimiçi platformlarda anonim olarak toplanan bireylerden oluşur. Kararlar, konsensüs ve çoğunluk oylamalarıyla alınır.

Anonymous'un hangi eylemleri ünlüdür?

Anonymous'un ünlü eylemleri arasında "Project Chanology" (Scientology Kilisesi'ne karşı protestolar), "Operation Payback" (müzik endüstrisi ve finans kurumlarına karşı saldırılar) ve Arap Baharı sürecindeki destek eylemleri bulunur.

Anonymous'un yasal ve etik sorunları var mı?

Evet, Anonymous'un etik ve yasal sorunları vardır. Kolektifin anonimlik ilkesi, bazen yasa dışı aktivitelere yol açabilir ve bireylerin özel haklarına müdahale edebilir. Bu nedenle, Anonymous'un eylemleri geniş bir tartışma konusudur.

Anonymous'a nasıl katılabilirim?

Anonymous, resmi bir üyelik veya katılım sürecine sahip değildir. Herkes, grupla aynı idealleri paylaşarak ve anonim bir şekilde hareket ederek Anonymous eylemlerine katılabilir.

Anonymous'un etkisi nedir?

Anonymous'un etkisi, toplumsal farkındalık yaratma, sansürü protesto etme, insan haklarına dikkat çekme gibi alanlarda görülür. Grubun siber saldırıları ve eylemleri, zaman zaman büyük etkiler yaratabilir.

Anonymous'un geleceği nasıl şekillenecek?

Anonymous'un geleceği belirsizdir. Grubun anonim yapısı ve dağınık doğası, devam eden bir hareket olmasını sağlar. Ancak, siber güvenlik ve yasal düzenlemelerin artması, grup üzerinde etkili olabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum