Vitamin ve Mineral Deposu Olan Ananasın Faydaları

Besin değeri bakımından zengin içeriğe sahip olan ananasın insan sağlığına olan faydaları nelerdir? İşte ananasın faydaları.
Vitamin ve Mineral Deposu Olan Ananasın Faydaları

Güney Amerika kökenli bir meyve olan ananas, insan sağlığına müthiş faydalar sağlıyor. Ananas meyvesi biyokimyamızın ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri bünyesinde barındırmakla birlikte birçok doğal mineral içermektedir. Ananas oldukça sulu bir meyve olduğu için iyi bir sıvı takviyesi olarak da değerlendirilebilir. Peki ananasın faydaları nelerdir?

İşte ananas meyvesinin tüm faydaları...

1. Sindirimi Kolaylaştırır

ananasın faydaları

Ananas, mide ve bağırsakların temizlenmesini sağlayarak bu organlara fayda sağlar. İdrar yolu enfeksiyonlarının önüne geçen ananas, iyi bir idrar söktürücüdür. Sindirimi zor olan besinlerin sindirilmesine katkı yapan meyve, bu sayede et ve et ürünlerinin hazmedilmesini kolaylaştırır. Ayrıca selülit ve aşırı kilo problemlerine karşı çok etkilidir.

2. Tansiyon Dengeleyici

ananasın faydaları

Ateş düşürücü etkisi de ispatlanan ananas meyvesi, gribal ve boğaz enfeksiyonlarını da iyileştirici görev üstleniyor. Dolaşım sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan meyve, tansiyonu normal seviyelerde tutar. Ek olarak cildinizin kurumasını engelleyerek cilt problemlerinden korur. Stresi azaltıcı etkisi de bulunmaktadır.

3. Kilo Vermeye Yardımcı Olur

ananasın faydaları

Ananasta bulunan ve protein sindirimine yardımcı olan bromelain enzimi, yağların sindirimi sırasında kullanılan lipaz enzimi ile birlikte çalışarak gıdalar yoluyla alınan yağın vücutta birikmesini önlüyor.

Kilo vermeye yardımcı olan besinlerden biri de detoks sularıdır. Her diyet yapan kişinin mutlaka tükettiği bu sular sayesinde kısa süre içerisinde kilo verebilirsiniz. Hem ekonomik hem de oldukça etkili detoks suları için "En İyi Detoks Suyu Tarifleri" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

4. Kemik Gelişimini Sağlar

ananasın faydaları

Ananasta bol miktarda bulunan manganez minerali, kalsiyum, çinko ve bakırla birlikte kemik gelişimi açısından en önemli elementler arasında yer alıyor.

5. Diş Eti İltihabını Önler

ananasın faydaları

Buffalo Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre günde 60 mg’dan (yaklaşık 1 ananas) daha az C vitamini alanların almayanlara oranla 1.5 kat daha fazla diş eti iltihabına yakalanma riski bulunuyor.

6. Kanserle Mücadele Eder

ananasın faydaları

Son yıllarda yapılan araştırmalarda ananasa özgü bromelain enziminin laboratuvar hayvanlarında bağışıklık sistemine zarar vermeden kanser hücresi sayısını azalttığı sonucunun elde edildiği görülüyor.

7. Tansiyona İyi Gelir

ananasın faydaları

Yeterli miktarda (günlük önerilen miktar 4700 mg) potasyum almak kan basıncının (tansiyon) dengelenmesini sağlar. Ananas içerdiği potasyum ile (1 meyvede 986 mg) yüksek tansiyonun düşürülmesine ve kontrol altında tutulmasına yardımcı oluyor.

Ananas gibi her meyvenin kendine özgü faydaları bulunuyor. Bu faydalara "Doğal İlaçlar: Meyvelerin Faydaları" adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.


Ananas Tüketmenin Zararları Nelerdir?

Her meyvede olduğu gibi ananasın da fazla yendiği durumlarda bazı zararlı sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Gün içerisinde yarım kilo ve üstünde tüketilmesi, dudak, yanak ve dilde şişme gibi sorunlara yol açabiliyor. Tropikal meyvenin ağız bölgesini hassaslaştırdığı ve bu şekilde hissetmemizi sağladığı söyleniyor. Ağız bölgesinde yaşanan şişlik veya şişlik hissi ise genellikle 2-3 saat içerisinde geçiyor.

Ananasa karşı alerjisi olanlar da ananasın zararları ile karşılaşılabilir. Nefes almada güçlük çekme, şişlik ve kabarıklık gibi olumsuz durumlar yaşıyorsanız ananasa karşı bir alerjiniz olabilir. Benzer belirtiler görüyorsanız doktora görünmenizde fayda olabilir.

Ananas Özü İçeren En İyi Ürün Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1Nutraxin BromelainMultivitaminBağışıklık Güçlendirici10/10
2Urban Care TropikKuru ŞampuanYağ Giderme10/9.9
3 Arko NemEl KremiNemlendirme10/9.8
4Defne DoğaYağBesleyici10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Ananas
İçeren Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Ananas Özü İçeren En İyi 4 Ürün Tavsiyesi

Ananasın faydalarından yukarıda detaylıca bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise içerisinde ananas özü bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte ananas özü içeren en iyi ürünler.

1. Nutraxin Bromelain

ananas özü içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Nutraix
Bromelain
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Nutraxin Bromelain markasının takviye edici gıdasıyla başlıyoruz. Şeker, tuz ve nişasta içermemesi sayesinde herkes tarafından kullanılabilir olan Nutraxin Bromelain, 10 yaş ve üzeri kullanıma uygundur. Yoğun C vitamini içeren formülü sayesinde vücudun tüm ihtiyacını karşılayan ürün aynı zamanda alerjen içermemesiyle öne çıkıyor. Son olarak tatlandırıcı, renklendirici ve koruyucu herhangi bir madde içermeyen takviyenin daha sağlıklı bir vücuda sahip olmanızı destekleyeceğini belirtelim.

2. Urban Care Tropik Ananas Özlü Kuru Şampuan

ananas özü içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Urban
Care Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Urban Care markasının ne kadar kaliteli bir saç bakım ürünü üreticisi olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Ananas özlü olması sayesinde saçlara ferahlık katan şampuan, 1 dakika içerisinde tazelenmiş saçlara sahip olmanızı sağlıyor. Özel formülü sayesinde saçlarınızı yeni yıkanmış gibi tertemiz ve dolgun bir yapıya kavuşturan ürün aynı zamanda saçlarınızdaki fazla yağları gideriyor. Bu sayede saçlarınızdaki kötü görünüm ortadan kalkıyor.

3. Arko Nem Ananas El ve Vücut Kremi

ananas özü içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arko El
Vücut Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Özel formülü sayesinde ciltte yağlı bir his bırakmayan Arko nem krem, cildi nemlendirerek 24 saat boyunca nemli kalmasını sağlıyor. Rüzgarın, soğuğun ve güneşin etkilerinden koruyarak daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olan ürün aynı zamanda kuru ciltlerin yumuşamasına yardımcı oluyor. Böylelikle kuruluktan kaynaklanan çatlamalar ortadan kalkıyor.

4. Defne Doğa Ananas Yağı

ananas özü içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Defne
Ananas Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Defne Doğa markasının ananas yağıyla bitiriyoruz. Tamamen saf ananastan elde edilen bu ürün, herhangi bir katkı maddesi içermemesiyle çok beğeniliyor. İçerisindeki yoğun vitamin ve mineraller sayesinde bir kür içerisinde kullanıldığında saçın veya vücudun tüm ihtiyacını karşılayan bakım yağı aynı zamanda cildin yumuşamasını sağlıyor. Son olarak bu ürünün cildi ferahlatarak günün stresini üzerinizden alacağını söyleyelim.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.