Masallar Ülkesi Amerika'da Gezilecek En İyi 15 Yer

Tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemli bir konuma sahip olan Amerika'nın gezilecek görülecek meşhur yerlerini sizler için derledik.
Masallar Ülkesi Amerika'da Gezilecek En İyi 15 Yer

Amerika'da gezilecek yerler neler? Karla kaplı dağlardan tropik sahillere, inanılmaz çöllerden uçsuz ormanlara, doğu kıyısından batısına kadar dünyanın en ikonik şehirlerinden Amerika Birleşik Devletleri'nde gezilecek yerleri listeledik.

Amerika'da Gezilecek Yerler Listesi

SıraYerŞehir
1Özgürlük HeykeliNew York
2DisneylandAnaheim
3Empire State BinasıNew York
4Yellowstone Milli ParkıABD
5Beyaz SarayWashington
6Times MeydanıManhattan
7Golden Gate KöprüsüSan Francisco
8Central ParkNew York
9Ulusal Doğa Tarihi MüzesiWashington
10Metropolitan Sanat MüzesiNew York
11Grand CanyonArizona
12Thousand AdalarıKanada-ABD
13Los Angeles Belediye BinasıLos Angales
14Chrysler BinasıNew York
15Aziz Patrik KatedraliNew York

Amerika'da Gezilecek 15 Yer Tavsiyesi

Özgürlükler ülkesi Amerika’da rehberli turlarla rüya gibi bir tatil geçirebilirsiniz. Ülkenin en ikonik yapıları arasında bulunan Özgürlük Heykeli ve Empire State Binası başta olmak üzere Central Park, Times Meydanı, Yellowstone Millî Parkı, Disneyland gibi eşsiz durakları keşfetme şansını yakalayabilirsiniz.

İşte sizler için seçtiğimiz en güzel Amerika turları;

  • Niagara Şelalesi Turu
  • Miami & Orlando Kıyı Rotalar Turu
  • Orlando Disneyland Turu

Hareketli şehirler, şirin kasabalar, muhteşem milli parklar, canlı plajlar ve sıra dışı adalarıyla dünyanın en heyecan verici ülkelerinde Amerika'da gezilecek yerleri sıraladık.

İşte Amerika'da gezilecek yerler..

1. Özgürlük Heykeli

Amerika'da Gezilecek Yerler

New York'ta Liberty Adası'nda bulunan yapı Amerika Birleşik Devletleri'nin en değerli sembolü durumundadır. 1875 ve 1886 yılları arasında oluşturulan dünyaca ünlü anıt, ünlü mimarlar Frederic Auguste Bartholdi, Gustave Eiffel, Richard Morris Hunt ve Eugène Viollet-le-Duc'un ortak eseridir. 93 metre yüksekliğe sahip olan anıt birçok kişinin sandığının aksine Amerikalıların değil, Fransızların çalışmasıdır. Fransızlar bakır materyalinden oluşturdukları 'Özgürlük Anıtı'nı Amerika Birleşik Devletleri'ne ülkenin kuruluşunun 100. yılına ithafen armağan etmişlerdir. Heykelin kafasında 7 kıtayı sembolize eden 7 sivri köşeli taç, kaldırdığı sağ elinde bir meşale, sol elinde ise altını sinesine yasladığı bir kitap bulunmaktadır.

Turizme açık ve dünyada 'özgürlüğün simgelerinden biri olarak kabul gören yapı, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı ziyaretçi tarafından görülmektedir. Aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi'ne 1984 yılında giriş yapan 'Özgürlük Heykeli' şüphesiz Amerika gezi rehberinizin en önemli rotası olmalı.

2. Disneyland

Amerika'da Gezilecek Yerler

Disneyland, Kaliforniya Eyaleti'nin Anaheim şehrinde yer alan dünyanın en meşhur tema parklarından biridir. 1955 yılında Walt Disney tarafından yapılan park özellikle çocuklardan yoğun ilgi görmektedir. Şehrin en önemli turizm merkezi haline gelen Disneyland, 7'den 70'e birçok insanı etkilemektedir. Animasyon çalışmalarıyla çizgi-film karakterlerinin canlandırılması, çeşitli gösterilerin düzenlendiği ve birçok oyuncağa sahip olan park tam bir cazibe merkezidir. Disneyland, Amerika gezisinde bulunanların mutlaka görmesi gereken mekanlardan biridir.

3. Empire State Binası

Amerika'da Gezilecek Yerler

Bu yapı New York şehrinin önemli sembollerinden olan 381 metrelik bir gökdelendir. Meşhur mimarlar William F. Lamb ve Gregory Johnson'ın ortak tasarladığı yapı, tam 102 katlıdır. 1930 ve 1932 yılları arasında yapımı tamamlanan bina yaklaşık 40 yıl boyunca dünyanın en yüksek binası unvanını korumuştur. Kiremit ve çelikten inşa edilen Empire State Binası New York iş hayatı açısından da önemli bir konuma sahiptir. Onlarca ofis, şirket ve işletmeye ev sahipliği yapan bina her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Kentin turizmine önemli katkı sağlayan binaya çıkan turistler şehrin manzarasını doyasıya izleme fırsatı yakalamaktadır. Dolayısıyla bu bina Amerika'da gezilecek yerler listenizin başlarında bulunmalıdır.

4. Yellowstone Ulusal Parkı

Amerika'da Gezilecek Yerler

1872 senesinde ulusal park olarak ilan olunan bölge, yeryüzünün ilk milli parkı olarak kayıtlara geçmiştir. Montana Eyaleti'nin kenti olan Yellowstone bu ulusal park sayesinde dünyaca tanınan bir bölge haline gelmiştir. Yaklaşık 900 hektarlık dev bir sahayı içine alan milli park yüzlerce gayzer ve küçük büyük şelaleye sahiptir. 1000'den fazla bitki çeşidine ev sahipliği yapan park ayı, kuşlar, sürüngenler, çakal, geyik, balık gibi hayvanlanları barındırmaktadır. Doğa severlerin sık sık ziyaret ettiği bölge, senede yaklaşık 4 milyon ziyaretçiye ulaşmaktadır. ABD'nin görülecek yerleri arasında Yellowstone Ulusal Parkı önemli bir konumdadır.

5. Beyaz Saray

Amerika'da Gezilecek Yerler

1792 yılında yapımına başlanan ve yaklaşık 8 yılda bitirilerek 1800'de himete açılan 'Beyaz Saray' 5,100 metrekarelik alanı kapsamaktadır. ABD'nin yönetildiği ve aynı zamanda ülke başkanlarının resmi konutu olarak faaliyet gösteren bina meşhur mimarlar James Hoban, Benjamin Henry Latrobe, Charles Follen McKim ve Nathan C. Wyeth'in ortak eseridir. Ülke ve Dünya gündemine ve geleceğine dair öönemli kararların alındığı mekan, ABD'nin ve dünyanın en önemli siyasi sembollerinden bir tanesidir. Amerika'nın turistik yerlerinden başkent Washington'a gelip de 'Beyaz Saray'ı görmeden kentten ayrılmayın.

6. Times Meydanı

Amerika'da Gezilecek Yerler

Burası yalnızca New York'un değil tüm Amerika'nın en canlı meydanlarından biridir. Broadway Caddesi ve 7. Cadde'nin birleştiği bölgede bulunmaktadır. 100 yılı aşkın bir süredir Amerika Birleşik Devletleri'nde yılbaşı akşamlarında binlerce insanı ağırlayan ve havai fişek gösterileriyle herkesin mest olduğu meydan geleneğin,i bugün de sürdürmektedir. Yılbaşında yaşanan mükemmel atmosfer her yıl özellikle yılbaşlarında yüz binlerce yerli ve yabancı turisti bölgeye toplamaktadır. New York'un nabzının attığı Times Meydanı, birçok insanın Amerika seyahatinin gerekçesi konumunda olabiliyor. Yüzlerce restoran, kafe, otel, eğlence mekanları daha neler neler...

7. Golden Gate Köprüsü

Amerika'da Gezilecek Yerler

1933 yılında yapımına başlanan devasa köprü, 4 yıl gibi kısa bir süre zarfı içerisinde tamamlanarak faaliyete geçmiştir. 2,737 metre uzunluğa ve toplamda 227 metre yüksekliğe sahiptir. Çelik yapımı köprü Joseph Strauss, Irving Morrow ve Charles Ellis'in ortak tasarımıdır. Kaliforniya Eyaleti'nin büyük merkezlerinden San Francisco'nun sembolü haline gelen köprü Amerika'nın tarihi ve turistik yerlerinden biridir. Koyu turuncu rengiyle büyüleyen Golden Gate Köprüsü bölgenin ulaşım ağını da olumlu etkilemektedir. Amerika gezisine çıkan yerli ve yabancı turistlerin sık sık bu köprüde fotoğraf çekindiğini görebilirsiniz.

8. Central Park

Amerika'da Gezilecek Yerler

Central Park 3,41 kilometrekarelik bir sahayı içine alan devasa bir kamusal parktır. New York'un Manhattan civarında yer alır. 1857 yılından beri açık olan park 25 milyon gibi inanılmaz bir yıllık ziyaretçi potansiyeliyle ülkenin en çok turist çeken kamu parkı konumundadır. Onlarca TV programının, dizi ve filmin sahnelendiği Central Park New York'la özdeşleşen alanlardandır. Central Park her gün on binlerce insana New York gibi büyük bir metropolde, modern binaların ortasında, ağaç, çimen, çeşitli çiçekler ve yapay göllerin arasında rahat bir nefes alma imkanı sunmaktadır. Dünyaca ünlü bu muhteşem park Amerika gezi rehberinizde mutlaka yer almalıdır.

9. Ulusal Doğa Tarihi Müzesi

Amerika'da Gezilecek Yerler

Dünyadaki bütün doğa müzelerinden daha fazla ziyaretçi çeken kurum, 1910 yılından bu yana hizmet vermektedir. Müze binası, Hornblower ve Marshall mimarlık firmalarının katkılarıyla Neo-Klasik mimari üslubuyla oluşturulmuştur. Kurum bitki, hayvan, meteor, kayaç, fosil ve kültürel çalışmalar ile beraber 125 milyondan fazla öge içermektedir. 1000 dolayında personeli bulunan müzeye giriş tamamen ücretsizdir. Bu özellikleri Ulusal Doğa Tarihi Müzesi'ni Amerika'nın en turistik yerlerinden birine dönüştürmüş durumda.

10. Metropolitan Sanat Müzesi

Amerika'da Gezilecek Yerler

1870'de New York'ta açılan kurum, yalnız Amerika'nın değil tüm dünyanın en fazla ziyaret edilen en büyük müzelerinden biridir. Central Park'a yakın bir mesafede bulunan Metropolitan Sanat Müzesi, halk arasında 'Met' olarak anılmaktadır. Müzenin daimi koleksiyonları yaklaşık 2 milyon öge içermektedir ve bu ögeler tam 17 bölümde incelenmektedir. Hemen hemen bütün Avrupalı sanatçıların, Amerikan ve modern dönem eserleri sergilenmektedir. Klasik, Antik, Eski Mısır reim ve heykelleri de burada sunuluyor. Ayrıca kurum Afrika, Asya, Okyanusya ve İslam sanatından ögeler barındırmaktadır ve antika silah, kostüm, müzik aleti, aksesuar ve ansiklopedik koleksiyonlara ev sahipliği yapmaktadır. ABD seyahatinde görülecek yerlerden biridir.

11. Grand Canyon

Amerika'da Gezilecek Yerler

Arizona Eyaleti'nde yer alan muhteşem bir milli park alanıdır. Kolorado Nehri'nin dik bir biçimde oyduğu bölge, 466 km uzunluğa sahiptir. Yaklaşık 2 milyar yıllık tarihe sahip olan bölge UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunmaktadır. Her yıl milyonlarca turist çeken Grand Canyon tırmanma, gezi, farklı bölgeler keşfetme heveslilerinin yoğun ilgi gösterdiği bölgelerden biridir.

12. Thousand Adaları

Amerika'da Gezilecek Yerler

Ontario Gölü kuzeydoğu köşesinde bulunan Aziz Lawrence Nehri Akanada ve ABD sınırında bulunan 1864 adet adacıktan meydana gelen harika bir doğa harikasıdır. Bölge, 2002 yılında UNESCO tarafından Dünya Biyosfer Rezervi ilan edilmiştir. Burada milli park ilan edilen 20'ye yakın alan bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyüleyici doğal sahalarını barındıran Thousand Adaları, her yıl milyonlarca turisti bölgeye çekmektedir.

13. Los Angeles Belediye Binası

Amerika'da Gezilecek Yerler

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük kentlerinden Los Angeles'ın yerel yönetim binasıdır. 138 metre yüksekliğideki Los Angeles Belediye Binası tam 27 katlıdır. Albert C. Martin, Sr., John C. Austin, John Parkinson, David C. Martin, Christopher C. (Chris) Martin gibi ülkenin en ünlü mimarlarının ortak tasarımı olan yapı 1926 ve 1928 yılları arasında inşa edilmiştir. Los Angeles'in ve Amerika'nın sembollerinden biridir. ABD'nin görülecek yerleri arasında bulunan belediye binasını mutlaka görmelisiniz.

14. Chrysler Binası

Amerika'da Gezilecek Yerler

1928 ve 1930 yılları arasında oluşturulan simge yapı, tam 320 metre yüksekliğe sahiptir. William Van Alen tarafından tasarlanan gökdelen mahiyetindeki yapı, 77 katlıdır. Birçok yerli ve yabancı firmanın ofisinin bulunduğu Chrysler Binası New York'un en meşhur yapılarından biridir. Amerika Birleşik Devletleri'nin en yüksek yapılarındandır ve New York'un hemen hemen her yerinden kolayca görünmektedir. Art Deco mimarisinin en eşsiz yapılarından olan Chrysleri ihtişamı ile de büyülemektedir.

15. Aziz Patrik Katedrali

Amerika'da Gezilecek Yerler

New York'un en önemli Roma Katolik kiliselerinden biridir. New York Eyaleti'nin başpiskoposluk merkezi olarak faaliyet gösteren Aziz Patrik Katedrali mimar James Renwick tarafından dizayn edilmiştir. Eyalette Neo-Gotik mimari tarzının en kusursuz yapılarından biri olarak kabul edilen manevi yapı, 1858 ve 1878 seneleri arasında oluşturulmuştur. 2 çan kulesi bulunan katedral, Amerika'nın en turistik manevi yerlerindendir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum