Ameliyatsız Vücut Estetiği Yöntemleri

Estetik yaptırmak artık eskisi kadar zor değil. Sizlerde ameliyatsız ve acısız bir şekilde vücudunuzdaki bölgelere estetik uygulayabilirsiniz. Ameliyatsız ve daha doğal görünüm sağlayan estetik yöntemleri haberimizde...
Ameliyatsız Vücut Estetiği Yöntemleri

Ameliyatsız Vücut Estetiği Nedir? 

Kusursuz bir vücuda sahip olmak her kadının hayalidir. Birçok kadın vücudunda beğenmediği ve kusurlu bulduğu bölgeleri çeşitli estetik yöntemleri ile düzeltmek ister. Bu nedenle her geçen yıl estetik cerrahlarına yapılan başvuruların artış gösterdiği görülmektedir. Artan talep nedeniyle uzmanlar çeşitli estetik yöntemleri geliştirmeye devam etmiş ve ameliyatsız estetik yöntemlerine ağırlık vermişlerdir.

vucut-estetigi-003.jpg

Ameliyattan korkan ve silikon kullanılarak yapılan estetik işlemlerine sıcak bakmayan kişiler için ameliyatsız estetik yöntemleri geliştirilmiştir. Ameliyat gerektirmeyen bu estetik yöntemlerinin başında macrolane ve aquafilling yöntemleri gelmiştir. Uygulama açısından benzerlik gösteren bu iki yöntemi birbirinden ayıran unsur kullanılan jellerdir.

Oldukça kısa süren bu uygulamada kişi kısa sürede günlük aktivitelerine geri dönebilir. Ameliyatsız vücut estetiği vücudunda herhangi bir bölgeyi protez kullanmadan dolgunlaştırmak isteyen kişiler için oldukça ideal bir yöntemdir. Gerek maliyet açısından gerekse doğallık açısından bakıldığında son zamanlarda en çok tercih edilen estetik yöntemlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

ameliyatsiz-vucut-estetigi.jpg


Macrolane Yöntemi Nedir? 

Kırışıklık ve ciltteki diğer pürüzler için enjekte edilen Nasha jelinden türetilen macrolane, insan vücudunda doğal olarak bulunan hyalüronik asitten oluşmaktadır. Nasha jelinden geliştirilen Restylan isimli madde, 1996 yılından beri Avrupa’da kırışıklık tedavisinde kullanılmaktadır.

Şekerden oluşan hyalüronik asitin vücutla hiçbir uyumsuzluğu bulunmamaktadır. Vücutta doğal olarak bulunan hyalüronik asitin alerji oluşturma riskinin oldukça düşük olduğu belirtilmektedir. geçerlilik süresi vücutta uygulanan bölgeye ve ürün hacime göre değişkenlik gösterse de ortalama bir süre vermek gerekirse 12-18 ay kadar olduğunu söyleyebiliriz.

basen-ve-kalca-estetigi.jpg

Macrolane tekniği göğüslerini büyütmek isteyenlerin yanı sıra emzirme sonrası deformasyona uğramış göğüslerin yeniden dolgunlaştırılması için de kullanılmaktadır. Göğüs büyütmenin haricinde vücudun çeşitli bölgelerinin dolgunlaştırılması işleminde de kullanılığı belirtilmektedir.

Çok büyük değişikliklere yol açmayan ve slikona kıyasla daha doğal bir görünüm sağlayan macrolane tekniği kadınların yanı sıra erkeklerinde tercihi. Baldır ve kalça kaslarının şekillendirmek isteyen erkekler de macrolane yöntemini tercih etmektedirler.

macrolane-yontemi-001.jpg


Hyalüronik Asit Nedir?

Genellikle yüzdeki kırışıklıklar ve dudakların şekillendirilmesinde kullanılan hyalüronik asit geliştirilerek kalça ve göğüslere de uygulanmaya başlanmıştır. Şekerden oluşan hyalüronik asit bir başka deyişle şeker molekülü olarak adlandırılmaktadır. Hyalüronik asit doğal olarak gözlerde ve diz kısımlarında bulunan bir maddedir.

Hyalüronik asit maddesi enzimlerle kendi kendine eriyen ve kaybolan bir maddedir. Vücut tepki vermemekle birlikte zamanla onu eritmektedir. Bu nedenle belli bir süre sonra hyalüronik asitin etkisini yitirmesiyle birlikte göğüs veya kalça eski haline geri dönmektedir.

ameliyatsiz-kalca-estetigi-nasil-yapilir.jpg


Macrolane Yöntemi Nasıl Uygulanır?

Macrolane yönteminde genel anesteziye ihtiyaç duyulmadan lokal anestezi ile uygulama yapılır. Kanül yardımıyla deriye enjekte edilen jel, slikonun aksine daha doğal bir görünüm sağlar. Yaklaşık olarak 40-45 dk süren işlem, herhangi bir bıçak izine neden olmaz.

Ortalama olarak 15 ay kalıcılığını sürdüren macrolane 2-4 yıl sonunda tamamen emilerek vücut eski haline döner. Bu nedenle uygulamanın kalıcılığını devam ettirebilmesi adına yılda bir kez tekrarlanması önerilir.

aquafilling-.jpg


Aquafilling Yöntemi Nedir?

Hidrofilik jel olarak nitelendirilen aquafilling dolgu maddesi, sentetik lineer poliamitden oluşmakla birlikte üç boyutlu moleküler yapıya sahiptir. Matriks içine yerleştirilmiş ve bildiğimiz serumlu tuzlu su benzeri bir jeldir. Jelin büyük çoğunluğu sudan oluşmaktadır. 

Macrolane yöntemine kıyasla daha uzun süre ömre sahip olan aquafilling dolgu maddesi aynı zamanda daha düşük maliyetli bir uygulamadır. Ortalama olarak 5-6 yıl kalıcılık sağlayan aquafillik, zamanla vücuttan yavaş yavaş atılır.

aquafilling-nasil-uygulanir.jpg


Aquafilling Kimlere Uygulanabilir? 

Aquafilling hamile ve emziren annelere uygulanmamaktadır.

  • Alerjik hastalığı bulunmayanlara
  • Herhangi bir hastalık nedeniyle ilaç tedavisi görmeyenlere
  • Göğüsleri küçük olanlara
  • Meme şeklinin değişmesinden ziyade göğüslerinin dolgunluk ve hacim kazanmasını isteyenlere
  • Sağlık ve hormonal durumu elverişli olan kişilere uygulanmaktadır.

aquafilling-kimlere-uygulanabilir-001.jpg

Önerilen İçerik; Çene Estetiği Nasıl Yapılır?

UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

Neoldu.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.