Amazon Türkiye Kargo Süresi: Amazon Sipariş Ne Zaman Gelir?

Alışveriş severlerin fazlasıyla merak ettiği sorulardan biri olan Amazon siparişim ne zaman gelir? sorusunu sizler için yanıtladık.
Amazon Türkiye Kargo Süresi: Amazon Sipariş Ne Zaman Gelir?

Türkiye e-ticaret piyasasında önemli bir yere sahip olan Amazon Türkiye, hızlı kargo özelliği ve uygun fiyatlarıyla fazlasıyla dikkat çekmektedir. Amerika merkezli Amazon, geniş ürün yelpazesiyle kullanıcıların tüm isteklerini rahatlıkla karşılayabilmektedir. İşte Amazon kargo teslimatı hakkında tüm merak edilenler...


Amazon Türkiye Kargo Süresi

Amazon Türkiye

Satın aldığınız ürünlerin ne kadar sürede size ulaşacağını profilinizde yer alan siparişlerim kısmından rahatlıkla görebilirsiniz. Amazon’un standart, ekspres ve aynı gün olmak üzere 3 farklı teslim seçeneği bulunmaktadır. Bu teslimat özelliklerinden fazladan bir ücret vererek yararlanabilirsiniz. Ek olarak dilerseniz Amazon’un Prime üyesi olarak ücretsiz kargo özelliğini kullanabilirsiniz. Amazon’un güvenilirliğinden emin olmak için "Amazon Türkiye Güvenli mi?" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz. Amazon Türkiye resmi web adresine hızlıca üye olmak için buraya tıklayın.


Amazon Türkiye Siparişim Ne Zaman Gelir?

Amazon Türkiye

Yaşadığınız bölgeye göre verdiğiniz siparişin teslim süresi farklılık gösterebilmektedir. Amazon, sadece İstanbul’un bazı ilçeleri için aynı gün kargo özelliği sunarken Ankara, Bursa ve İzmir için 2 ile 3 iş günü, diğer illere ise 3 ile 5 iş günü içerisinde siparişleri teslim edebilmektedir. Ekspres teslimat özelliğini kullanmanız için öncelikle posta kodunuzun uygun olması gerekmektedir. Daha sonra uygun bilgileri girerek kargonuza kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz. Kargom belirtilen sürede gelmedi diyen kullanıcılar için "Amazon Türkiye Kargo Takip" içeriğimize bakabilirsiniz.


Amazon Türkiye Kargo Ücretleri Ne Kadar?

Amazon Türkiye

Amazon Türkiye üzerinden 50 TL tutarının altında alışveriş yaparsanız eğer, standart teslim 4.90 TL, ekspres teslimat 7.90 TL olurken, aynı gün kargo özelliği ise 12.90 TL fiyatındadır. Eğer 50 TL sınırından fazla alışveriş yaparsanız sadece standart teslim özelliği ücretsiz olup diğer kargo seçeneklerinin fiyatı aynı kalmaktadır. Amazon Prime üyesi iseniz kargolarınız ücretsiz bir şekilde size ulaşmaktadır. Amazon hakkında daha fazla detaylı bilgi almak için "Amazon Türkiye Nedir? Nasıl Kullanılır? Amazon Hakkında Tüm Merak Edilenler" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.


Amazon Prime Nedir?

Amazon Türkiye

30 gün boyunca bedava bir şekilde deneme yaptıktan sonra aylık sadece 7.90 TL ödeyerek Amazon Prime’a katılabilir ve ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz. Amazon Prime ile birçok farklı özellik sizleri bekliyor. Prime üyelik altında yaptığınız alışverişlerinizden Amazon, sizden hiçbir ek bir ücret talep etmeden hızlı bir şekilde siparişinizi evinize ulaştırır. Aynı gün teslimat özelliğini kullanmak için 12.00’ye kadar sipariş vermeniz gerekmektedir. Aynı zamanda Prime üyeliği sadece ücretsiz kargo özelliğiyle kalmayarak yüzlerce dizi ya da film izleme keyfi sunmaktadır. Hızlıca alışveriş yapmak ve yüzlerce dizi, film seçeneğinden yararlanmak için "Amazon Türkiye Nasıl Üye Olunur?" içeriğimizden gerekli adımları izleyebilirsiniz.


Amazon Türkiye Hangi Kargo Şirketleriyle Çalışıyor?

Amazon Türkiye

Amazon Türkiye, siparişlerinizi anlaşmış olduğu AGT, APG, DHL, Kolay Gelsin, MNG ve UPS gibi özel kargo şirketleriyle teslim etmektedir. Bu şirketler arasında sadece isteğinize bağlı olarak UPS ve MNG kargonun şubesine gidip kargonuzu telim alabilirsiniz. Kolay gelsin ve AGT isimli firmaların şubeleri bulunmamaktadır. Kargo teslim sırasında evde yoksanız eğer siparişiniz ertesi gün yeniden teslim edilmek üzere yola çıkarılır. Kargonuzu istediğiniz an nasıl takip edebileceğinizi öğrenmek için "Amazon Türkiye Kargo Takip | 2024" başlıklı içeriğimize bakabilirsiniz.


Amazon Gümrük Vergisi Nasıl Ödenir?

Amazon Türkiye

Yurt dışından yaptığınız alışverişlerde Amazon, sizden ürünün fiyatına ek olarak gümrük vergisi ve kargo ücretini de almaktadır. Böylelikle gümrük vergisini siparişinizle beraber ödediğiniz için geriye sadece beklemek kalıyor. Amazon, tüm işlemlerinizi sizin yerinize yaparak diğer yurt dışı satıcılarından bir adım daha öne çıkıyor.


Pazaryeri Teslimat Ücretleri ve Süreleri Ne Kadar?

Amazon Türkiye

Pazaryeri satıcıları aslında Amazon'da üçüncü taraf olarak geçmektedir. Bu satıcılar bağımsız bir şekilde çalışır ve siparişlerini kendileri gönderir. Bu kişilerden aldığınız ürünlerin kargo ücretleri Amazon’un belirlediği teslimat fiyatlarından farklı olabilir. Kargo ücretini satın almadan önce “Ayrıntılı satıcı bilgileri” kısmına girerek görüntüleyebilirsiniz. Türkiye içerisinden verdiğiniz bir sipariş standart teslimat ile 3 veya 14 gün içinde gelebilirken, ekspres teslimatla 1 ila 5 gün arasında teslim edilmektedir. Bu durum yurt dışından verdiğiniz siparişlerde de değişmektedir. Yurt dışı standart teslimat 3 – 30 gün sürerken, ekspres teslimat ile 1 – 5 gün içerisinde kargonuz size ulaşmaktadır.


Pazaryeri Siparişim Nerede?

Amazon Türkiye

Satın alma işlemi sonrası Amazon size siparişinizle ilgili ayrıntılı bir e-posta gönderir. Bu sayfada teslimat adresi, kargo şirketi, tarihi ve kargo bilgileri bulunmaktadır. Amazon tarafından belirlenen süre içerisinde satıcının ürünü size yollaması gerekmektedir. Almış olduğunuz ürün hakkında tüm gerekli bilgileri satıcı size vermekle yükümlüdür. İstenilen teslim tarihini geçen kargolar için satıcınızla iletişime geçebilirsiniz. Amazon Türkiye resmi web adresine giriş yapmak için buraya tıklayın.


Teslim Edilmeyen Paketlere Ne Olur?

Amazon Türkiye

Kargo firmanız tarafından paketiniz Amazona geri gönderilir ve ulaştığı zaman tam para iadesi alırsınız. Siparişiniz birkaç nedenden teslim edilmemiş olabilir. Bu sebeplerden birisi adresinizin yanlış olma ihtimali olabilir. Ürünü satın almadan önce lütfen teslim bölgesini kontrol edin. Ürün taşınma sırasında hasar görmüşse kargo şirketi teslimat yapmadan paketinizi geri gönderebilir. Paketin üzerinde yazılan adres okunamayacak bir hale geldiyse ürünün iadesi yapılır. Gelen siparişi kullanıcı kabul etmemiş olabilir. Son olarak kargo şirketi teslimat işlemini gerçekleştiremediyse kargonuz Amazon’a geri yollanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.