Aloe Vera Nedir? Nasıl Kullanılır? Mucizevi 5 Faydası

Bu içeriğimizde aloe vera bitkisi hakkında bilinmesi gerekenleri ve tüm mucizevi faydalarını sizler için bir araya getirdik.
Aloe Vera Nedir? Nasıl Kullanılır? Mucizevi 5 Faydası

Aloe Vera'nın İnsan Sağlığına Faydaları

Cilt bakımı için oldukça önemli bir doğal bitki olan Aloe vera cilt çatlaklarından saç dökülmesine kadar birçok alanda kullanılıyor. Kozmetik kremler, saç bakım yağları, şampuanlar ve benzeri ürünlerde kullanılan aloe vera özü sayesinde cildin ihtiyacı olan besin fazlasıyla karşılanabiliyor. Bu içeriğimizde aloe vera bitkisinin insan sağlığına faydalarına dair bilgiler vereceğiz. Ayrıca aloe veranın hangi alanlarda ve nasıl kullanılması gerektiği de içeriğimizde yer alıyor.

Aloe Vera Faydaları Listesi

SıraModelKullanım Tipi
1NemlendirirYumuşak Cilt
2Cilt FerahlatırCilt Rahatlatır
3Cilt YenileyiciTemiz Cilt
4Akne KarşıtıPürüzsüz Cilt
5GençleştiriciKırışıklık Karşıtı

İşte aloe vera bitkisi hakkında bilinmesi gerekenler ve faydaları...

1. Cildi Yağlandırmadan Nemlendirir

Aloe Vera'nın Faydaları

Aloe vera jeli, cilt için harika bir temizleyicidir. Enzim içerikli yapısı sayesinde, cildin ölü hücrelerden nazikçe arındırılmasını sağlar ve cildi kurutmadan üst katmanının yenilenmesine yardımcı olur. Antiseptik, anti-mikrobik ve mantar karşıtı özelliklere sahip olmasından dolayı, ciltte meydana gelen enfeksiyonları sivilceleri önleyebilir.

2. Cildi Ferahlatır

Aloe Vera'nın Faydaları

Cildi rahatlatmak için doğal, hızlı ve etkili bir çözüme ihtiyacınız varsa, aloe vera tam da aradığınız şey olabilir. Fitostrerol gibi bileşikleri nedeniyle anti-enflamatuvar ve ağrı giderici faydalara sahiptir. Evde bir tane aloe vera bitkisi bakmak ya da en azından ilaç dolabında bir jelini bulundurmak için yeterli sebep vardır. Cilt yanıkları ya da döküntülerinin yanı sıra, tıraş sonrası cildi yumuşatmak için de bu jeli kullanabilirsiniz.

3. Cildi Yeniler ve İyileştirir

Aloe Vera'nın Faydaları

Aloe vera, cildin iyileşme sürecini hızlandırmak için harika bir seçenektir. Aslında birçok tedavi yöntemi bu jeli kuşburnu ile birleştirir. Bileşenlerin bu kombinasyonu, geride yara izi bırakmayan sonuçlar bile verir. Aloe vera’yı etkilenen bölgeye mümkün olan en kısa sürede uygulayın ve yara tamamen iyileşene kadar her gün bu işlemi tekrarlayın. Ne kadar etkili olduğunu göreceksiniz.

4. Aknelerle Savaşır

Aloe Vera'nın Faydaları

Aloe vera jeli, cilt için harika bir temizleyicidir. Enzim içerikli yapısı sayesinde, cildin ölü hücrelerden nazikçe arındırılmasını sağlar ve cildi kurutmadan üst katmanının yenilenmesine yardımcı olur. Arındırıcı özelliklerinin yanı sıra, antiseptik, anti-mikrobik ve mantar karşıtı özelliklere de sahiptir. Bu sayede, ciltte meydana gelen enfeksiyonları ve sivilceleri önleyebilir.

5. Gençleşmenize Yardımcı Olur

Aloe Vera'nın Faydaları

Cildin genç görünmesini sağlamada güçlü bir müttefik olarak görevini layıkıyla yerine getirir. Aloe vera jelinin cilt üzerindeki etkileri şu şekilde sıralanabilir: Cildin yenilenmesine yardımcı olur. Cilt hücrelerinin sürekli yenilenmesi, yaşlanma sürecinin yavaşlatılmasına destek olur. Bol miktarda antioksidan içerir. Bu özellik, serbest radikallerin verdiği hasara karşı mücadele eder. Kırışıklara sahip bir cilt her zaman nem eksikliği ile ilgilidir. Diğer taraftan, beslenen cilt elastiktir ve kırışıklıkların oluşum süreci daha yavaş olur.

En İyi Aloe Vera Ürünleri Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1L'Oréal Paris Nem TerapisiYüz Bakım SuyuNemlendirme10/10
2HerbalifeKonsatre İçecekZayıflama10/9.9
3 NiveaVücut LosyonuNemlendirme10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Aloe Vera
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Aloe Vera Ürünleri Tavsiyesi

1. L'Oréal Paris Nem Terapisi Aloe Vera Suyu

Aloe Vera Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
L'oreal Paris
Aloe Vera Özlü Ürün
Aradığın
Fiyatı Gör

Doğal nemlendirici olarak bilinen aloe vera özlü bu ürün cilt üzerine direkt olarak uygulanmaktadır. 72 saate kadar nemi cilde hapseden Loreal Paris Nem Terapisi bu sayede cildin beslenmesini arttırır. ışıltılı bir cilt isteyenler için önerdiğimiz bu ürün aynı zamanda hücre yenilenmesini de destekleyerek cildin pürüzsüz bir hal almasına yardımcı olur.

2. Herbalife Aloe Vera Konsantre İçecek

Aloe Vera Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Herbalife
Aloe Vera Özlü Ürün
Aradığın
Fiyatı Gör

Takviye edici gıda olarak piyasaya sürülen ve narenciye aroması ile içinizi ferahlatan Herbalife Aloe Vera içeceği hem metabolizmanızı hızlandıracak hem de sindirim sisteminizi düzenleyecektir. Bu konsantre içecek sayesinde hem kilo verebilirsiniz hem de hücrelerinizin yenilenmesini sağlayabilirsiniz.

3. Nivea Aloe Vera Vücut Losyonu

Aloe Vera Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Nivea
Aloe Vera Özlü Ürün
Aradığın
Fiyatı Gör

Nemlendirici vücut losyonu olarak tasarlanan Nivea Aloe Vera losyonu cilde temas ettiği andan itibaren hızlıca emilir. Cildin nefes almasını sağlayan Nivea Aloe Vera losyon sayesinde cildiniz dış etmenlere karşı korunacaktır.

Aloe Vera Kullanım Alanları

Aloe vera bitkisi insan sağlığı açısından son derece faydalı bitkisel bir ilaçtır. Genellikle cilt sorunları için kullanılan aloe veranın birden fazla kullanım alanı bulunmaktadır. İşte aloe veranın kullanım alanları...

Aloe Vera ile Cilt Bakımı

Aloe Vera'nın Faydaları

Cilt üzerindeki bakteriler sebebiyle oluşan kirlerin, lekelerin ve yaralanmalarla oluşan izlerin giderilmesinde kullanılan aloe vera bitkisi yanık tedavisinde de etkili bir bitkisel ilaçtır. Ayrıca sivilce ve akne oluşumunda önüne geçen aloe vera içerdiği antioksidanlar sayesinde mikropların baş düşmanı olur.

Aloe Vera ile Saç Bakımı

Aloe Vera'nın Faydaları

Saç derisini nemlendiren ve saçlara tazelik katan aloe vera jeli bir çok şampuanın ana maddesi olarak kullanılıyor. Saçların parlak kalması ve yumuşamasını da sağlayan aloe vera jelini saçlarınızı uygulayıp 20 dakika bekleyin ve durulayın. Sonuç bir harika olacaktır.

Aloe Vera ile Detoks Suyu Yapımı

Aloe Vera'nın Faydaları

Bağışıklık sistemi ve boşaltım sistemi dostu olan aloe vera bitkisi hazımsızlık başta olmak üzere birçok rahatsızlığın giderilmesinde kullanılır. vücuda verdiği detoks etkisi ile zararlı maddelerin atılımını sağlayan aloe vera suyu bal ile karıştırılarak içilebilir.

Aloe Vera Cilt Maskesi Nasıl Yapılır?

Aloe Vera'nın Faydaları

Aloe vera maskesi cilt üzerine uygulanarak nemlendirici etkisiyle rahatlamayı sağlar. 4 yemek kaşığı kadar aloe vera jelini 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ve yarım limon ile birlikte karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı cildinize masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika boyunca bekletin. Son olarak cildinizi soğuk su ile durulayın.

Aloe Vera Suyu Evde Nasıl Yapılır?

Aloe Vera'nın Faydaları

Taze aloe vera yaprağının içerisindeki jeli çıkartın, temiz su ile jeli yıkadıktan sonra jeli mikserde çırpın. Üzerine su ve bal ekleyerek aloe vera suyunuzu hazır hale getirmiş olursunuz.

Aloe Vera'nın Zararları Nelerdir?

Aloe Vera'nın Faydaları

Aloe vera bitkisi tek başına ve uzun süreli olarak kullanıldığında vücutta potasyum kaybına neden olmaktadır. Bu sebeple potasyum değeri yüksek olan meyan kökü ve benzeri bitkilerle beraber kullanılması tavsiye ediliyor. Polen veya herhangi bir bitkiye karşı alerjisi olanların aloe vera kullanması ise oldukça zararlıdır. Aynı zamanda alkol kullananların da aloe veradan uzak durmaları gerekmektedir.

Aloe Vera'nın Tarihi

Aloe Vera'nın Faydaları

Aloe Vera’nın insanlık tarafından keşfi M.Ö. 5000 yılına kadar dayandığı düşünülmektedir fakat bu konudaki ilk yazılı kaynaklara, M.Ö. 2000’li yıllarda, Sümerlilerin kil tabletlerinde rastlanmıştır. Eski Mısırlılar da bu mucize bitki türüne kayıtsız kalamamışlardır. Firavunların cenaze törenlerinde “Ölümsüzlük Bitkisi” olarak kullanmışlardır. Tıp dünyasının üstadı İbn-i Sina’nın “El Kanun Fi’t Tıp” kitabında da bu bitkiye rastlamak mümkündür. Aloe Vera'nın kökeni Afrika'dan gelmektedir. Bu tür bitkiler, kurak ve çöl benzeri bölgeleri tercih etmektedir. Bugün Çin, Hindistan, Amerika, Meksika ve İspanya gibi ülkelerde de rahatlıkla yetiştiriliyor.

Aloe Vera'nın Şifası

Aloe Vera'nın Faydaları

Aloe Vera, yaprağının içinde bulunan jel kıvamındaki sıvı sayesinde birçok şeye şifa olmaktadır. Günümüzde bu jelimsi sıvı kremlerde, sabunlarda, ilaç yapımında ve kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır.

1. Yara ve yanık tedavilerinde iyileştirici bir etkisi olduğu en bilinen özelliklerindendir. Ev ortamında yaşanan küçük yanıklar sonrasında, bitkinin yaprağı kırılarak ortasından çıkan jel yaraya krem gibi sürülebilir.
2. Aloe Vera jeli, sirke ile karıştırıldığında saç dökülmelerini önleyici sonuçlar verir.
3. Ayaktaki nasır ve koku problemlerinde etkilidir. Afrikalı avcıların bu sıvıyı ciltlerine sürerek terlemeyi ve vücut kokusunu gidermek için kullandığı söylenir.
4. Aloe Vera özünden yapılan doğal sabunlar, cildin yağ-nem dengesini korur. Cilde canlılık ve parlaklık verir.

Evde Aloe Vera Yetiştirmek

Aloe Vera'nın Faydaları

Aloe Vera, evde yetiştirebileceğiniz bitkiler arasındadır fakat Aloe Vera'yı yetiştirirken dikkat etmeniz gerek bazı hususlar bulunmaktadır.

1. Aloe Vera, güneş ışığına, sıcağa ve hafif nemli havaya bayılır. Soğuğu ise pek sevmez. Sıfır derecenin altına ise dayanamaz.
2. Güneş ışığını direkt almamalıdır. Devamlı kullanım alanlarından olan salon, oturma odası gibi alanlarda kalorifere uzak ama sıcak bir ortamda yetiştirilebilir.
3. Evde yetiştirilen her bitki gibi o da hava akımını pek sevmez. Doğrudan rüzgâr almamalıdır. Bu yüzden kapı aralıkları gibi evin en çok cereyan alan bölgelerine koyulmamalıdır.
4. Aloe Vera sık sık değil, toprağı kurudukça sulanmalıdır. Suyun eşit olarak dağıtılması önemlidir.
5. Şubat ve Mart ayları Aloe Vera dikmek isteyenler için en uygun zamandır.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.