#Alive Konusu, Oyuncuları ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu içeriğimizde sizin için #Alive filminin konusunu, oyuncularını, izleyici yorumlarını ve hakkında bilgileri derledik. İşte detaylar…
#Alive Konusu, Oyuncuları ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

#Alive Filmi

Korku ve dram türünde bir yapım olan #Alive Netflix’in çıkarmış olduğu kaliteli filmlerden birisidir. Uzun zamandır film yapımına önem veren Netflix, yavaş yavaş film konusunda da adından söz ettirmeye başlamıştır. Aksiyon türündeki kaliteli yapımlardan birisi olduğunu düşündüğümüz #Alive filmini inceledik. Sizin için hazırladığımız bu inceleme film içeriğimizde #Alive konusu, oyuncularını, hakkında bilinmesi gerekenleri ve izleyici yorumlarını derledik.


#Alive Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1. Film 8 Ekim 2020 tarihinde izleyicileriyle buluşmuştur. Toplam 1 saat 38 dakika uzunluğunda olan bu yapım kaliteli bir Güney Kore filmidir.

alive yayın tarihi


2. Zombi temalı bir yapım olan #Alive, bu tarz içerikleri izleyenler için bu zamanlarda bulunmaz bir nimettir. Zombi temalı fazla içerik görmediğimiz bu zamanlarda #Alive filminin bu boşluğu dolduracağını düşünmekteyiz.

alive zombi


3. Filmin yazarlığını Il Cho ve daha önceden Small Business Revolution: Main Street yapımından bildiğimiz Matt Naylor yapmaktadır. Yönetmenliğini ise aynı zamanda yazarı da olan Il Cho yapmaktadır.

alive yönetmeni


4. Filmi oyuncuları arasında Ah-In Yoo, Shin-Hye Park, Bae-soo Jeon, Hyun-Wook Lee, Hye-Won Oh, Woon Jong Jeon, Kyu-Ho Lee, Chae Kyung Lee, Kyeong-won Son, Yun-ho Park, Seong-soo Han ve Danbi Kim isimleri bulunmaktadır.

alive oyuncular


5. Joon-woo ailesi ve kız kardeşiyle birlikte yaşamaktadır ve günün büyük çoğunluğunu oyunlarla geçirmektedir. Bir gün ailesi dışarıdayken arkadaşları ona televizyonu açmasını söyler. Haberde hızla yayılan bir hastalığın insanların birbirini yemesine neden olduğunu ve hükümetin kontrolü kaybettiğini söylemektedir.

alive dizisinin konusu


6. Bu haberi gördükten sonra Joon-Woo ailesine ulaşır ve onların güvende olduğundan emin olur. Filmde Joon-Woo’nun bu kaotik ortamda zombiler insanları yerken hayatta kalma macerası anlatılmaktadır.

alive konusu


7. Zombi temalı güzel bir yapım olan #Alive filminin zaman ayrılması gereken bir içerik olduğunu söyleyebiliriz. #Alive filmi IMDb’den aldığı 6,2’lik puanla da izleyici yorumlarıyla da bunu kanıtlamıştır.

alive imdb


Aksiyon Türündeki #Alive Hakkında İzleyici Yorumları

Orijinal adı #saraitda olmakla birlikte; yönetmenliğini, ilk defa uzun metrajlı film çeken Il Cho'nun yaptığı; azıcık aksiyonun yanına, romantizm ve dramayı harmanlayan Güney Kore yapımı zombi filmi. #Alive, aslında 2020 yapımı Alone adlı Amerikan filminin bir adaptasyonu. Zaten, Il Cho, Alone filminin yazarı Matt Naylor ile çalışmış. Başrollerinde ise Kore'nin bu aralar popüler genç oyuncuları, Yoo Ah-In ve Park Shin-Hye oynuyor. G**** V.

Gayet güzel izlenilesi bir Netflix filmi. Koreliler açısından zombi hikayesi fena değildi. Başroldeki Yoo Ah In, Burning filminde de başrol oynayan ve bu film sayesinde uluslararası tanınırlılığa erişmiş bir Koreli arkadaş. Önyargı ile başlayıp gayet sevdiğim bir film oldu. 1,5 saat fena geçmiyor. M**** C.

Çerezlik Güney Kore yapımı zombi filmi. Koreliler son yıllarda zombi temalı yaptıkları film ve diziler ile gayet başarılı işler yapıyorlar. Boş vaktiniz olduğunda izlenebilir. Günümüz teknolojisini ve zombi kıyametini harmanlanması ise bu tür yapımlarda daha evvel pek görmediğimiz bir olay. K**** A.

Yine de bu zombiler en iyi Korelilerden oluyor. Zombi cast’i adeta kendini işine adıyor. Hoplamaları, zıplamaları, garip kol hareketleri. Onun dışında Koreliler bu tarz filmlerle Resident Evil'in bıraktığı boşluğu doldurmaya çalışıyor gibime geldi. Train to Busan'ı daha önce izlemiştim ve hatırladığım kadarıyla #Alive filmine göre çok daha başarılı bir hikayesi vardı. Senaryosu ve aksiyonu da bu kadar tembel değildi diye hatırlıyorum. O**** K.

Zombilerini beğendiğim Netflix filmi. Bir de gerilimi iyiydi. Hikâye falan oldukça kötü ve Türk dizisi sığlıklarına rastlayabilirsiniz bol bol. Beni genelde zombi temalı yapımlara çeken şey salgının ilk başladığı kısım oluyor. O panik havası ilgimi çekiyor daha çok. Bunda o panik havası kısa sürüyor ve çok dar bir alanda kısıtlı. Tüm film bir sitede geçiyor. Çoğunlukla tek bir dairede. Kötü Cgi’lar da cabası. Bolca reklam, düşük maliyet ve Netflix yapımı olmasıyla iyi para kazandırdığını düşünüyorum. Kesinlikle izlemeyin diyemem ama illa Güney Kore yapımı zombi temalı bir şeyler izlemek istiyorsanız öneririm. S**** K.

Filmden keyif aldım. Etkileri, enfekte olmuş zombiler dahil. Herkes tarafından iyi davranılmıştı. Hiçbir şey çok kanlı değil ve kanlı izin gerçekten çok kısıtlanmış ama yine de gerginlik hissi verecek kadar kötü. Gerçekten çok daha fazla zevk aldığım üstün Fransız orijinali "The Night Ate the World" çok daha genç ve romantik temalı. Ancak bu hâlâ izlenebilir. Keyifli ve kapana kısılmış olma duygusu bir yana bazı büyük arsa delikleri. Beklenenden daha iyimser. Zombiler benim beğenime göre biraz kolay itiliyor gibi görünüyor ama sanırım iki oyuncu kadrosunu öldürüp filme alamazsınız. J*** R.

Train to Busan'ın devamı (Busan 2 - Yarımada'ya Tren) beni hayal kırıklığına uğrattı, bu ikinci Koreli Zombi filmi ise bunu telafi edecek. Aynı zamanda çok eğlenceli ve eğlenceli. Karakterler sevimli ve iki başrol oyuncusu arasındaki erkek / kız kimyası iyiydi. Muhtemelen 2020 için en sevdiğim zombi hareketi yapacak. Bunu Plex zombi filmleri koleksiyonuma ekleyeceğim. H*** F.

Kore filmlerinin harika filmler yapmaktan sadece Asya ülkelerinden nefret edenler tarafından düzgün bir şekilde derecelendirilmediğinin mükemmel bir kanıtı. Ben İspanyol'um ve pek çok zombi filmi izledim. Ama gerçekte ne olabileceğine dair çok gerçek bir perspektifle birini hiç izlemedim ve bu kadardı. Gerçek hissettirdi çünkü çok yoğundu. Düşük reyting nedeniyle seyredip seyretmemeye karar vermek için zaman ayırdım, sanırım bir dahaki sefere 6'nın üzerindeki yabancı herhangi bir şeye iki yıldız eklemem gerekecek. G**** V.


#Alive Oyuncuları ve Karakter Analizleri

Aksiyon ve zombi temalı bir yapım olan #Alive filminde yer alan oyuncuları sizin için derledik. İşte #Alive oyuncuları ve rol aldıkları karakterler hakkında bilinmesi gereken bilgiler.


Ah-In Yoo - Oh Joon-woo

Filmdeki başrol oyunculardan birisi olan Ah-In Yoo Güney Koreli model ve aktördür. Daha önceden Chicago Typewriter, Secret Affair, Şüphe, Six Flying Dragons ve Descendants of the Sun yapımlarında yer alan başarılı oyuncu Sungkyunkwan Scanda dizisi ile ün salmıştır. Ah-In Yoo bu filmde ise insanların bir hastalık yüzünden birbirini yediği ve zombilerin olduğu zamanda ailesiyle birlikte olmak için mücadele veren Oh Joon-woo karakterini canlandırmaktadır.

alive Kim Oh Joon-Woo


Shin-Hye Park - Kim Yoo-bin

Filmdeki önemli karakterlerden birisi olan Shin-Hye Park bir Güney Koreli model, şarkıcı ve aktördür. Daha önceden The Heirs, Doctors, Pinocchio ve Memories of the Alhambra gibi yapımlarda yer alan güzel oyuncu gelecek vaat eden aktörlerden birisidir. Shin-Hye Park bu filmde bir zombi istilasına denk gelmiş Kim Yoo-bin karakterini canlandırmaktadır.

alive Kim Yoo-bin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.