AliExpress Sahibi, Kurucusu Kimdir? Ne Kadar Kazanıyor?

Dünyanın en popüler alışveriş siteleri arasında yer alan Aliexpress'in kurucusu kimdir? Aliexpress sahibi hakkında merak edilenleri açıkladık.
AliExpress Sahibi, Kurucusu Kimdir? Ne Kadar Kazanıyor?

Alışveriş tutkunlarının vazgeçilmez siteleri arasında yer alan AliExpress.com, "İşletmeden tüketiciye" sloganıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Dünyanın önde gelen çevrimiçi alışveriş platformlarından eBay, Amazon, Alibaba, Otto Group ve Walmart şirketleri arasında büyük bir rekabete yol açan Çinli e-ticaret sitesi Aliexpress hakkında merak edilenleri açıkladık. Peki ya dünyanın en popüler alışveriş platformlarından bir tanesi olmayı başarmış Aliexpress nasıl kuruldu?

Aliexpress Kuruluş Hikayesi Hakkında

Çinli iş adamı Jack Ma, 4 Nisan 1999 tarihinde Alibaba Group'u kurmuştur. 26 Nisan 2010 tarihinde Alibaba'nın "Business to Consumer" modeli olarak Aliexpress e-ticaret sitesini halkın kullanımına açan Ma, aynı zamanda Alibaba Group'un başkanıdır.

İşte AliExpress.com'un sahibi ve kuruluş hikayesi hakkında tüm merak edilenler;

1. Aliexpress e-ticaret sitesi, Çinli iş adamı Jack Ma tarafından kurulmuştur. Şirket 26 Nisan 2010 tarihinde halka açılmıştır. Aliexpress'ten nasıl alışveriş yapılacağını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Aliexpress Sahibi Kimdir

2. Aliexpress sahibi Jack Ma, 10 Eylül 1964 tarihinde Çin'in Hangzhou kentinde dünyaya gelmiştir.

Aliexpress Sahibi Kimdir

3. Jack Ma, 12 yaşına geldiğinde İngilizce öğrenmeye karar vermiştir. Kararından asla vazgeçmeyen Ma, yabancı ülkelerden gelen turistlere ücretsiz rehberlik hizmeti vererek 8 yıl içerisinde İngilizcesini geliştirmiştir.

Aliexpress Sahibi Kimdir

4. Gerçek ismi Ma Yun olan Jack Ma, isminin zor telaffuz edilmesinden dolayı bu adı almıştır. Ona Jack Ma ismini Hangzhou'daki bir turist vermiştir.

Aliexpress Sahibi Kimdir

5. Başarısız bir öğrenci olarak anılan Jack Ma, prestijli üniversitelere girmek için yaptığı başvurulardan istediği sonucu alamamıştır. Ma, Harvard Business School'a yaptığı 10 başvurunun hepsinden reddedilerek Çin'in en kötü okullarından biri olan Hangzhou Üniversinesi'nde eğitim görmüştür.

Aliexpress Sahibi Kimdir

6. Hangzhou Üniversitesi'nden öğretmen olarak mezun olan Jack Ma, KFC'ye (Kentucky Fried Chicken) yaptığı iş başvurusundan geri çevrilmiştir. Ma, ayda 100 ile 120 RMB (12-15 Dolar) maaş veren bir öğretim pozisyonunda iş hayatına başlamıştır.

Aliexpress Sahibi Kimdir

7. Jack Ma, 1995 yılında düzenlenen Seattle (Washington eyaletinde bulunan bir şehir) gezisine katılarak ilk kez internetle tanışmıştır. Ma bu gezi sonrasında gelecekteki iş hayatını internet üzerinden gerçekleştirmesi gerektiğine karar vermiştir.

Aliexpress Sahibi Kimdir

8. İlk iş girişimine Amerika'dan döndükten sonra başlayan Jack Ma, karısı ve bir arkadaşını da yanına alarak Çinli işletmeler için web sitesi yapan bir şirket kurmuştur. Şirketi kurmak için 20.000 dolar para toplayan Ma, "China Yellow Pages" adını verdiği şirketi sayesinde 3 yılda 800.000 dolar para kazanmıştır.

Aliexpress Sahibi Kimdir

9. Jack Ma 1999 yılında 18 kişiyle bir araya gelerek (evinde) Alibaba'yı kurmak istediğini söylemiştir. Toplamdan 60.000 dolar bütçeye sahip olan Ma, günümüzde Çinli üreticileri Batılı alıcılarla buluşturan dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından bir tanesidir. Jack Ma önderliğinde kurulan Alibaba Group, içerisinde Aliexpress'in de yer aldığı diğer şirketlerle beraberinde 80.2 milyar Yuan net gelir elde etmiştir. Şirketin kazancı bir önceki yıla göre 61,4 milyar Yuan artış göstererek 31 Mart 2019 tarihinde sona eren mali açıklamalarla netlik kazanmıştır. Alibaba.com'dan nasıl alışveriş yapılacağını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Aliexpress Sahibi Kimdir

10. Alibaba Group bünyesinde kurulan Aliexpress alışveriş sitesi, ilk etapta Çinli firmaların yabancılara satış yapmaları için B2C platformu olarak hizmet vermiştir. Günümüzde Aliexpress.com 101.958 çalışanıyla dünyanın en büyük e-ticaret istihdamlarından birine sahiptir.

Aliexpress Sahibi Kimdir

11. Dünya üzerinde 230 farklı ülke ve bölgede hizmet vermekte olan Aliexpress, 150 milyonu aşkın aktif müşteriye sahiptir.

Aliexpress Sahibi Kimdir

12. Mobil uyumluluğu sayesinde akıllı cep telefonları ve tabletlerden kolaylıkla erişim imkanı sunan Aliexpress, milyonlarca kullanıcının dilediği zaman dilediği yerden ürün siparişi vermesine olanak sağlamaktadır. iOS ve Android uygulamalara sahip Aliexpress.com uygulaması dünya üzerinde 600 milyondan fazla kez indirilmiştir.

Aliexpress Sahibi Kimdir

13. Aliexpress, online alışveriş (e-ticaret) alanında uzmanlaşmış çok uluslu holding olarak hizmet vermektedir. Çinli alışveriş sitesi içerisinde kıyafetten ayakkabıya, aksesuardan takıya, ayakkabıdan çantaya, elektronikten otomobil aksesuarlarına, oyuncaktan günlük kullanım ürünlerine kadar hayatta kullanılan her şey satılmaktadır. Platform aylık 200 milyonu aşkın ziyaretçi kitlesine sahiptir.

Aliexpress Sahibi Kimdir

14. Dünyanın dört bir yanına ürün siparişi göndermekte olan Aliexpress, 18 farklı dil seçeneğiyle kullanıcılarına hizmet vermektedir. Türk pazarında geniş bir müşteri kitlesine sahip olan site, Aliexpress Türkiye sayfasını hizmete açarak tüm çeviri bozukluklarını ortadan kaldırmayı hedeflemiştir. Şirket 2018 yılından Türkiye'nin en büyük e-ticaret sitesi Trendyol'u satın almıştır.

Aliexpress Sahibi Kimdir

15. Müşterilerin kendi para birimleriyle alışveriş yapmasına olanak sağlayan Aliexpress.com Dolar, Euro ve Türk Lirası başta olmak üzere 125 farklı para birimini kabul etmektedir. Bu durum, yeryüzünde kullanılan tüm para birimlerinin Aliexpress'te geçerli olduğunu göstermektedir.

Aliexpress Sahibi Kimdir

16. Jack Ma, 10 Eylül 2019 tarihinde düzenlediği rock konseriyle 55 yaşında emekliliğe ayrıldığını açıklamıştır. Ma, 20 yıl önce kurduğu Alibaba Grup'tan ayrılarak geri kalan hayatını öğretmenlik yaparak devam ettirmek istediğini söylemiştir.

Alibaba.com üzerinden nasıl satış yapılacağını öğrenmek için buraya tıklayın.

Aliexpress Sahibi Kimdir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum