AliExpress Kargo Süresi 2024: Sipariş Ne Zaman Gelir?

AliExpress Türkiye kullanıcıları tarafından sıklıkla merak edilen kargo süresi ve sipariş takibi hakkında tüm merak edilenler...
AliExpress Kargo Süresi 2024: Sipariş Ne Zaman Gelir?

AliExpress siparişlerinizin ne kadar sürede geleceğini anlamak için, kişisel AliExpress sayfasına giriş yaparak "Siparişlerim" bölümüne giriş yapmanız gerekmektedir. Siparişlerim sayfasında yer alan "Detayları Göster" butonuna tıklamanızın hemen ardından kargonuzun durumunu kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.

AliExpress Sipariş Ne Zaman Gelir?

AliExpress Kargo Süresi

Aliexpress'ten bir ürün siparişi verirken satıcı tarafınıza teslim süresi hakkında tahmini bir bilgi vermektedir. Bu tahmin, seçilen kargo yöntemine bağlı olarak değişeceği gibi kargo firmalarında meydana gelen sıkışıklıklara göre farklılık gösterebilmektedir. Tüm bunların yanı sıra AliExpress siparişlerinizin tarafınıza ulaştırılacağı süre aşağıda belirteceğimiz durumlara bağlı olarak gelişmektedir.

Aliexpress sitesinde sepetinize eklediğiniz ürünleri satın almaya karar verdiğinizde adres bilgisi, ödeme bilgisi ve sipariş onayı yapmanız gerekmektedir. Tüm bu işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmenizin ardından ödemeniz onaylanarak satıcı siparişlerinizi hazırlamaya başlayacaktır. Satıcının son zamanlarda yaptığı satış durumuna göre siparişinizin büyüklüğüne bağlı olarak birkaç saat veya birkaç günde kargoya teslim edilecektir. 

Aliexpress sipariş tamamlandı diyor ama gelmedi diyen kullanıcılar için Kargonuz hakkında detaylı bilgi almak için Aliexpress Kargo Takip Nasıl Yapılır? adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

1. Nakliye Yöntemi

AliExpress Kargo Süresi

AliExpress'te birçok farklı sevkiyat yöntemi bulunmaktadır. Genellikle kullanıcılar son derece ucuz hatta ücretsiz kargo sistemi olan AliExpress Standart Kargo yöntemini tercih etmektedir. Bazı kullanıcılar ise özel kuryeler aracılığıyla siparişlerini teslim almak istemektedir. Bunlar genellikle DHL, Seur, Fedex, UPS vb. kargo şirketleridir. Özel kurye tarafından gönderilen bir ürün satın almanız durumunda kargonuz rekor sürede tarafınıza ulaştırılacaktır ancak çoğu zaman fazla ücret ödemeniz gerekmektedir.

Genel olarak Aliexpress sipariş teslimatı seçeceğiniz kargo taşıyıcısına ve bulunduğunuz ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir. AliExpress.com sitesi Türk kullanıcılarına hem Standart Kargolama hemde Hızlı Kargo seçenekleri sunmaktadır. 

2. Hedef Ülke

AliExpress Kargo Süresi

Çok uluslu bir holding bünyesinde hizmet vermekte olan Aliexpress, dünyanın hemen her yerine ürün gönderimi yapmaktadır. Dünyanın hangi noktasında olursanız olun AliExpress ürünlerini kolayca satın alabilir, kargolama işlemlerinden yararlanabilirsiniz ve devlet posta hizmeti iyi olan ülkelerde kargolarınız çok daha hızlı şekilde ulaştırılacaktır. 

AliExpress gönderilerinin tarafınıza ulaşması 3 ila 4 hafta sürmektedir ancak koruma süresi 60 güne kadar geçerli olup siparişin varış yerine bağlı olarak uzatılabilmektedir. Bununla birlikte satıcı tarafından sunulan hava tahminlerine bakmak ve kargonuzun beklediğinizden daha geç sürede geleceğini düşünmek en iyi fikir olacaktır.


Benzer Tavsiyeler
Aliexpress İndirim KuponuAliexpress Vergi Oranları

AliExpress siparişlerini en kısa sürede almanın yolu nedir?

Çinli e-ticaret sitesi AliExpress'in diğer sitelere göre sağladığı en büyük avantajlardan biride, ürünleri ülkenizde bulunan ulusal depolardan satın alma imkanınızın olmasıdır. Bu durum kargonuzun bekleme süresini önemli ölçüde azaltacağı gibi gümrük sorunlarını da ortadan kaldıracaktır. AliExpress Türkiye deposundan bulunan ürünler hakkında detaylı bilgi almak için Aliexpress Destek Ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. 

Aliexpress yurt içi sevkiyat işlemlerinden yararlanmak için yalnızca kendi deposuna sahip satıcılardan ürün satın almanız gerekmektedir. Bu tarz gönderilere sahip ürünleri bulmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey aramayı yukarıda gösterildiği şekilde filtrelemek olacaktır.

AliExpress Türkiye kargo süresi nedir?

Aliexpress.com tüm kullanıcılarına standart nakliye hizmetini sunmaktadır. Standart nakliye hizmeti; satın alma işlemlerinizin ücretsiz kargo veya çok hesaplı fiyata güvenilir bir şekilde teslim etmeyi garantilemektedir. Aynı zamanda AliExpress'in en güvenilir kargo seçeneği olarak bilinmektedir.

Standart kargo işlemiyle satın aldığını ürünler 15-60 gün içerisinde teslim edileceği gibi ortalama teslimat hızı 7-15 gün sürebilmektedir. Öncelikle satın aldığınız ürünler satıcı tarafından kargoya teslim edilecektir. Sonrasında kargo Türkiye'ye teslimat yaparak aracı kargo şirketi PTT'ye teslim edilmektedir. Bulunduğunuz şehrin dağıtım merkezine gönderilen ürünleriniz, PTT aracılığıyla evinize kadar getirilmektedir. Türkiye içerisinde ürünlerinizin teslimat bilgisi için PTT Gönderi Takip sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. 

Satıcının siparişinizi göndermemesi durumunda, kullandığınız ödeme yöntemiyle paranızı otomatik olarak geri alabilirsiniz ancak bu durum nadiren görülmektedir. Genellikle satıcı sipariş ödemesini alır almaz ürün siparişinizi hazırlayarak kargoya teslim etmektedir. Kargonuzun hazır olması durumunda AliExpress hesabı üzerinden paketin gönderildiğine dair bildirim alacağınız gibi nakliye sürecini takip edebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum