Aliexpress Hatalı Ürün İadesi Nasıl Yapılır? 2024

Aliexpress alışveriş sitesi üzerinden satın aldığınız ürün ya da ürünlerin kalitesinden memnun kalmamanız durumunda %100 para iadesi alabilirsiniz.
Aliexpress Hatalı Ürün İadesi Nasıl Yapılır? 2024

Kullanıcılar Aliexpress'in birbirinden farklı ürün yelpazesini en ucuz fiyata satın almanın keyfini yaşarken bazı müşterilerin satın aldığı ürünün kalitesi hakkında sorun yaşamaktadır. Genellikle hesaplı ve kaliteli ürünlerin yer aldığı site içerisinde bazı Çinli satıcıların ürünleri beklendiği gibi olmaya bilmektedir.

Sizde Aliexpress.com üzerinden bir sipariş verdiyseniz ve ürün kalitesinden memnun kalmadıysanız bu yazımız tam size göre! Endişelenmenize gerek yok para iadesi almanız için yardımcı olacağız. 

Aliexpress Hatalı Ürün İadesi Nasıl Yapılır?

aliexpress-indirim-kuponu-012.jpg

Öncelikle Aliexpress'ten aldığınız ürünün mağaza satıcısı tarafından belirtilen şartlara sahip olmadığına ve ürünün önemli ölçüde farklılıklara sahip olduğunu düşünüyorsanız, bu ürünün iade işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda sipariş tarafınıza kırılmış, deforme olmuş ya da açık hatalara sahip bir şekilde gelmiş olabilir. Aynı şekilde ürünün iade işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aliexpress para iadesi hakkında detaylı bilgi için AliExpress Para İadesi Nasıl Yapılır? adlı içeriğimize muhakkak göz atınız.

1. Ürünün düşük kalitesini görsellerle doğrulayın

Aliexpress Hatalı Ürün İadesi Nasıl Yapılır? 2022

Aliexpress mağaza satıcısı tarafından gönderilen ürünün kalitesizliğini kanıtlamak son derece önemlidir. Ürünün hatalarını ve kalitesizliğini görsellerle kanıtlamak, para iade işlemlerinde %100 garantili yöntemler arasında yer almaktadır. Tarafınıza ulaşan siparişin hatalarını, eksiklerini ve kalitesizliğini net bir şekilde gösteren fotoğraflar çekerek ürün hatalarının olduğu yerleri oklarla göstermeniz iade işlemlerinizin hızlanmasına yardımcı olacaktır. Aliexpress sipariş iptali hakkında detaylı bilgi için AliExpress Sipariş İptali Nasıl Yapılır? adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

2. Anlaşmazlığı açmak için başvuru gönderin

Aliexpress Hatalı Ürün İadesi Nasıl Yapılır? 2022

Ürün hakkında tüm kanıtları topladığınızı varsayarsak artık siparişinizi Aliexpress.com yetkilileri huzuruna taşıyabiliriz. İşlemlerinizi resmiyete dökmek ve daha garantici bir politika izlemek için aliexpress.com adresine giriş yaparak anlaşmazlık açmanız gerekmektedir. Ürün anlaşmazlıkları şikayetinize genel bir bakış katacağı gibi tüm sorunlarınızı dile getirme fırsatı da sunmaktadır. 

Not: Ürün hakkında ne kadar fazla ayrıntı verirseniz geri ödeme alma şansınız o kadar fazla olacaktır.

Aliexpress anlaşmazlık nasıl açılır?

Aliexpress anlaşmazlık açma; site üzerinden satın aldığınız ürün ya da hizmetlerle alakalı şikayetlerinizi resmiyete dökebileceğiniz şikayet yöntemidir. Aliexpress anlaşmazlık yöntemiyle alakalı yapmanız gerekenleri bir önceki yazımızda anlaşmıştır. Aliexpress anlaşmazlık açma hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayınız. 

  • Anlaşmazlığı açmadan önce Alıcı Korumasını uzatın
  • Anlaşmazlığı açmadan önce satıcıya bir mesaj gönderin. Anlaşmaya varamadığınız takdirde anlaşmazlık açabilirsiniz.

Son derece kaliteli ve güvenli bir alışveriş imkanı sunmakta olan Çinli alışveriş sitesi, müşterilerin memnuniyeti için elinden geleni yaptığını göstermektedir. Oldukça hesaplı fiyatlara satın alabileceğiniz ürünler bazen tahmin ettiğiniz gibi olmayabilir. Müşteri beklentisinin yanı sıra kalite kriterlerini karşılamayan ürünler için yapmanız gerekenler anlattık.

Aliexpress anlaşmazlık açarken nelere dikkat edilmeli?

Her daim süresi dolmakta olan "Alıcı Koruması" uzatmayı ve şikayetinizi ilk olarak "Satıcı" ile paylaşmayı unutmayınız. Aliexpress üzerinden güvenli alışveriş hakkında bilgi almak istiyorsanız AliExpress Güvenli mi? adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Aliexpress vergi oranları ne kadar?

Aliexpress üzerinden satın alınan siparişlerin "Gümrük Sunum Ücreti, Damga Pulu Vergisi, ÖTV ve KDV" ödemeleri alıcı tarafından gerçekleştirilmektedir. Aliexpress Gümrük Vergisi ve Aliexpress Vergi Hesaplama hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum