AliExpress Anlaşmazlık Kapandıysa Ne Yapılmalı? 2024

AliExpress anlaşmazlık sistemi, müşterilerin yaşadığı tüm sorun ve şikayetleri en kısa sürede çözüme kavuşturmaya yaramaktadır.
AliExpress Anlaşmazlık Kapandıysa Ne Yapılmalı? 2024

Çinli e-ticaret platformundan gerçekleştirilen siparişlerde anlaşmazlık kapandıysa para iadesi almanın yollarını anlattık..

Kullanıcılar AliExpress'te meydana gelen sorunları çözüme kavuşturmak için alıcı koruması kapsamında anlaşmazlık sisteminden yararlanmaktadır. Ürün siparişlerinde meydana gelebilecek hatalara karşı para iade garantisi sunmakta olan Çinli e-ticaret platformu, dispute sistemini kullanarak tüm sorunların ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaktır.

Bu yazımızda anlaşmanın kapatılması durumunda nasıl para iadesi alacağınız ve ne yapacağınız hakkında bilgi vereceğiz.

AliExpress Geri Ödeme Alma Yöntemleri

Aliexpress indirim kodu

 AliExpress'te anlaşmazlık sadece üç taraf arasında kapatılabilmektedir. Bunlarda ilki müşteri (siz), ikincisi satıcı, üçüncüsü ise AliExpress yönetimidir (bağımsız ve her anlaşma için garanti veren taraf). Eğer anlaşmazlığı satıcı kapattıysa bu durum sizi endişelendirebilir. Peki ya ali express satıcısı anlaşmazlığı neden kapatır? 

  • Güvenilir satıcı, müşterinin şikayetlerini kabul ederek tamamen veya kısmen para iadesini gerçekleştirmeyi onaylamak zorundadır. Taraflardan herhangi biri anlaşmazlık şartlarını kabul ettiğinde anlaşmazlık sonlandırılarak orta yol bulunmaktadır. Bu durumda endişelenmenizi gerektirecek hiç bir şey bulunmamaktadır.
  • Güvenilmez satıcı, anlaşmazlık kapsamında ki şikayetlerinizi kabul ederek para iadesini gerçekleştirmeyecektir. Bu durum AliExpress müşterilerini son derece endişelendireceği gibi para iadesi almayı zorlaştırmaktadır ancak bu Çinli e-ticaret sitesi AliExpress.com'da çok nadir görülen bir durumdur.

AliExpress ekibi mağaza ve müşteri arasında bir aracı firma olarak görev almaktadır. Müşteriler AliExpress üzerinden şiparişlerini verdikten sonra ürün ödemesi gerçekleştirmektedir. Ödeme ilk olarak Aliexpress firması tarafından alınarak mağaza satıcısına hemen teslim edilmemektedir. Müşteri siparişini aldığını onaylayana kadar AliExpress yönetimi ödemeyi bekletmeye devam edecektir.

AliExpress Satıcısı Anlaşmazlığı Kapatıp Para İade Etmediyse Ne Yapılmalı?

AliExpress Geri Ödeme Alma Yöntemleri

Tüm aliexpress kullanıcılarının ürün siparişlerinde alıcı koruması kapsamında olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu durum AliExpress yönetiminin her daim müşteri tarafından olduğunu göstermektedir. Eğer ki Aliexpress satıcısı anlaşmazlığı kapatıp para iadesini yapmadıysa AliExpress yönetimine başvurmanız gerekmektedir (müşteri hizmetleri). Bu işlemi gerçekleştirirken yaşadığınız mağduriyeti kanıtlamanız gerekmektedir.

  • Mesaj geçmişinizin ekran görüntülerini alarak satıcıyla ve anlaşmazlık durumuyla alakalı süreci rapor edin.
  • Anlaşmazlık açmanızın sebebini gösteren resim ya da video gönderin. (hatalı ya da hasarlı ürün fotoğrafları, teslimat rakibinin ekran görüntüleri vb.)

Yukarıda belirtilen yöntemleri satıcının anlaşmazlığı kapatmasının ardından para iadesini gerçekleştirmemesi durumunda gerçekleştirilmektedir. AliExpress müşteri hizmetlerine yapacağınız şikayet sonucunda detaylı bir inceleme gerçekleştirilerek kimin suçlu olduğu ortaya çıkartılmaktadır. Bu tarz durumlarda genellikle müşteriler haklı çıkarken dürüst olmayan satıcılar ceza almaktadır.

Not: Aliexpress anlaşmazlık açma konusunda detaylı bilgi için Aliexpress Anlaşmazlık Nasıl Açılır? adlı içeriğimize göz atabilirsiniz. 

Anlaşmazlık Kapandıktan Sonra Para İdesi Nasıl Alınır?

AliExpress Geri Ödeme Alma Yöntemleri

Anlaşmazlığın kapanması için sizin, satıcının ya da Aliexpress yönetiminin bu işlemi gerçekleştirmesi gerektiğini yukarıda belirtmiştik. Örneğin anlaşmazlık şartlarınızı Aliexpress satıcısının kabul ettiğini varsayalım. Satıcı anlaşmazlığı kapatıp para iadesi yapmayı kabul ettiyse 60 gün içerisinde geri ödeme yapmak zorundadır. Geri ödeme işlemi genellikle 3 ile 7 iş günü içerisinde de gerçekleştirilebilmektedir. 

Satıcı ile aranızda yaptığınız anlaşmanın detaylarını "Siparişlerim" bölümüne giriş yaparak kontrol edebilirsiniz. Eğer ki şartların süresi dolmuş ve para iadesi gerçekleştirilmemişse, tekrardan Aliexpress destek ekibiyle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Not: Kargonuz hakkında detaylı bilgi için Aliexpress Kargo Takip Nasıl Yapılır? içeriğimize tıklayarak tüm detayla hakkında bilgi alabilirsiniz.

AliExpress Satıcısı Tarafından Kapatılan Anlaşmazlık Nasıl Açılır?

AliExpress Geri Ödeme Alma Yöntemleri

Aliexpress satıcısı tarafından kapatılan anlaşmazlığın yeniden açılması mümkün değildir. Bunun yerine yaşadığınız mağduriyeti kanıtlayabileceğiniz delillerle AliExpress müşteri destek birimiyle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Müşteri hizmetleriyle yapacağınız görüşmelerde mesaj geçmişinizi, ürün görüntülerini ve satıcıyla aranızda yaşanan sorunların ekran görüntüsünü göndermeniz gerekecektir. 

Aliexpress yönetimi yapılan şikayet başvurusunu inceleyerek maksimum 7 gün içerisinde sonuçlandıracaktır. Haklı tarafın siz olması durumunda satıcı tüm anlaşmazlık şartlarını yerine getirmek zorunda kalacağı gibi AliExpress yönetimi tarafından ceza alacaktır. Son derece ucuz bir alışveriş imkanı sunmakta olan site, güvenilirlik konusunda endişe uyandırsa da milyonlarca üye tarafından halen tercih edilmektedir. Aliexpress güvenilirlik hakkında soru işaretlerini gidermek için Aliexpress Güvenli mi? adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Satıcı Anlaşmazlığı Kapatmak İstiyorsa Ne Yapılmalı?

AliExpress Geri Ödeme Alma Yöntemleri

Bazı aliexpress satıcıları müşteriyi tatmin edecek teklifler sunarak anlaşmazlığın kapatılmasını istemektedir. Bu genellikle bir sonra ki alışverişlerde geçerli indirim fırsatları ya da ürün hediyeleri olabilmektedir. Eğer ki satıcı açtığınız anlaşmazlığı kapatmak istiyorsa ilk olarak anlaşmazlık şartlarını yerine getirmelidir. Tarafınızca istenen şartların yerine getirilmemesi durumunda AliExpress satıcısının tekliflerine inanmanız sizin aleyhinize olacaktır. Satıcının sözlerine inanıp anlaşmazlığı kapatmanız durumunda yapabileceğiniz tek şey Aliexpress yönetime başvurmaktır.

AliExpress.com, Türk kullanıcılarına sunmakta olduğun giyimden aksesuara, ev gereçlerinden bilgisayar ve ofis malzemelerine, oyuncak ve hobi malzemelerinden akıllı cep telefonlarına kadar tüm ürünleri mağazada bulabileceğiniz fiyattan daha ucuz fiyata satın alma olanağı sunmaktadır. Aliexpress üzerinden ilk kez alışveriş yapacak olan kullanıcıların  Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? adlı içeriğimize incelemesini öneriyoruz. 


AliExpress'te kapanan anlaşmazlık yeniden nasıl açılır?

AliExpress'te kapanan anlaşmazlığı yeniden açma fırsatı bulunmamaktadır. Anlaşmazlık sadece bir defa açılabileceği gibi yalnızca 4 kez düzenlenebilmektedir.

Aliexpress vergi ne kadar?

Aliexpress üzerinden satın alınan siparişlerin "Gümrük Sunum Ücreti, Damga Pulu Vergisi, ÖTV ve KDV" ödemeleri alıcı tarafından gerçekleştirilmektedir. Aliexpress Gümrük Vergisi ve Aliexpress Vergi Hesaplama hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Satıcı anlaşmazlık süresini uzatırsa ne olur?

Aliexpress satıcı ödemesini ürünün müşteri tarafına ulaştırılması ve siparişin "Alındı" olarak değiştirilmesi veya onaylama süresi dolduğunda göndermektedir. Bu sebeple satıcıların anlaşmazlık sürecini geciktirmesi, ödeme süresinin de gecikmesine neden olmaktadır ancak bazı satıcılar kolay yoldan para kazanmak için farklı yöntemlere başvurabilmektedir. Bu yazımızda güvensiz satıcılarla başa çıkmanızı sağlayacak belirli yöntemleri anlatacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum