Alibaba Toptan Ürün Nasıl Alınır? 2024 Sipariş Rehberi

Çin'den ucuz fiyata toplu ürün sipariş etmek isteyen kullanıcıların adresi Alibaba.com üzerinden toptan ürün nasıl alınır?
Alibaba Toptan Ürün Nasıl Alınır? 2024 Sipariş Rehberi

Dünyanın en büyük e-ticaret siteleri arasında yer alan Alibaba.com, Çin üzerinden toptan ürün siparişi vermek isteyen kullanıcılar için oldukça karlı bir alışveriş imkanı sunmaktadır.

Çin Alibaba toptan ürün siparişi vermek isteyen kullanıcıların ilk olarak e-ticaret platformunun nasıl çalıştığını ve ürün siparişini nasıl vereceğini anlaması son derece önemlidir. Bu amaçla Alibaba'nın ne olduğunu, nasıl çalıştığını, Alibaba alışveriş nasıl yapılır gibi soruların cevabını bulacağız. Dünyanın en popüler toptan alışveriş platformu Alibaba Türkiye sayfasına giriş yapmak için buraya tıklayınız.

Çin Alibaba Toptan Ürün Nasıl Alınır?

Çin Alibaba Toptan Sipariş

Çin üzerinden toptan ürün sipariş etmek isteyen kullanıcıların adresi Alibaba, B2B paltformunda toptan ve perakende ürün satışı gerçekleştirmektedir. Aradığınız her şeyi en hesaplı fiyata satın alabileceğiniz Alibaba.com, Türkiye üzerinden toptan ürün siparişi vermek isteyen işletmelerin en çok ziyaret ettiği e-ticaret platformu olarak hizmet veriyor.

Alibaba, Çin'den ve başka yerlerden ithalat yapmak isteyen çevrimiçi satıcılara doğrudan üreticiden satın alma ve indirimli fiyat seçeneklerinden yararlanma fırsatı sunmaktadır. Alibaba genellikle toplu sipariş vermek isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Satıcılar çoğunlukla belirli bir sipariş adeti üzerinden işlem yapmanıza izin vermektedir. 

Alibaba İndirim Kuponu

Son derece indirimli fiyatların yer aldığı Alibaba internet sitesi, toplu alım yapmak isteyen kullanıcılar için son derece cazip fiyat seçenekleriyle hem tedairkçinin hem de alıcının yüzünü güldürmeyi başarmaktadır. Alibaba e-ticaret sitesine ek olarak hizmet vermekte olan AliExpress, bir nevi Alibaba'nın perakende sürümüdür. Minimum sipariş kriteri bulunmamasından dolayı her kullanıcının satın almak istediği üründen bir tane sipariş etmesine izin veren Aliexpress, ürün fiyatları bakımında son derece ucuz olsa da Alibaba'dan çok daha pahalıdır. Öte yandan Alibaba özellikle ürün satmak isteyen KOBİ'ler için tasarlanmış toptan satış sitesidir.

Alibaba web sitesinden toptan ürün satın almak isteyen kullanıcıların yapması gerekenler anlattık. Çinli üreticilerden aradığınız her şeyi en hesaplı fiyata satın alabileceğiniz Alibaba ile karlı bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. Alibaba Türkiye kullanıcılarının merakla beklediği Alibaba toptan sipariş nasıl verilir? Alibaba alışveriş nasıl yapılır? gibi soruları cevapladık. Alibaba üzerinden alışveriş yapmanın adımları;

1. Bir Alibaba hesabı oluşturun ve doğrulayın.

2. Kategoriler yardımıyla ürün araması gerçekleştirin

3. Tedarikçilerle iletişime geçin.

4. Minimum sipariş miktarını görüşün ve satın almak istediğiniz ürün sayısını belirleyin.

5. Sürpriz masraflardan kaçınmak için tedarikçinizle anlaşın.

6. Sipariş fiyatını ve ödeme yöntemini kararlaştırın.

7. Toplu alımlardan önce numune ürün isteyin.

8. Tedarikçi tarafından gönderilen örnek üzerinden ürünün kalitesini kontrol edin.

9. Satın alma işleminizi belirtilen kural ve şartlar çerçevesinde gerçekleştirin.

10. Ürünlerinizi kendi çevrimiçi mağazanızda satışa sunun.

Not: Alibaba Türkiye üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların "Alibaba Alışveriş Nasıl Yapılır?" adlı içeriğimize göz atmasını öneririz.


Alibaba Sadece Toptan mı?

Alibaba ilk bakışta toptan ürün satışı gerçekleştirmekte olan e-ticaret sitesi gibi görünebilir. Bilinenin aksine Alibaba hem toptan hem perakende satış hizmeti sunmakta olan bir alışveriş sitesidir. Pazar ağırlığının toptan alışveriş üzerine kurulu olduğu Alibaba'da, tedarikçilerin kabul etmesi durumunda tek ürün satın almak mümkündür ancak Alibaba'da tek ürün satın almak genellikle daha pahalıya mal olmaktadır.

Alibaba'dan Herkes Satın Alabilir mi?

Site temel olarak B2B platformunda hizmet vermekte olan işletmeden işletmeye mantığıyla çalışmalarını sürdürmektedir ancak Alibaba'dan herkes dilediği gibi ürün satın alabilmektedir. Çin'den ithalat yapmak isteyen şirketlerin tercihi haline gelen Alibaba, sipariş vermek istediğiniz ürünler için doğrudan üreticiyle iletişime geçmenize olanak sağlamaktadır. 

Not: Alibaba herkesin doğrudan üreticilerle iletişim kurabileceği ve satın alabileceği internet sitesi olarak hizmet vermektedir.

Alibaba Nasıl Çalışır?

Çinli toptan satış sitesi Alibaba, hem işletmeler hem de bireylerlerin doğrudan üreticiden ya da tedarikçiden toplu sipariş verebileceği e-ticaret platformudur. Alibaba Group şirketi bünyesinde hizmet vermekte olan site, başta AliExpress olmak üzere Taobao ve Tmall sitelerinin kardeş sitesi olarak bilinmektedir. 

  • Satın almak istediğiniz ürün veya ürünleri kolaylıkla bulmanıza yardımcı olur.
  • İşletmelerin en hesaplı fiyata toplu ürün sipariş etmesine olanak sağlar.
  • Potansiyel tedarilçilere ulaşmak ve onlarla fiyat pazarlığı yapmanıza izin veriri.
  • İhtiyacınız olan ürünleri dünyanın başka bir ucundan sipariş etmenize olanak sağlar.
  • Elektronik, giyim, kozmetik, oto yedek parça ve daha fazlasını bulabileceğiniz geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır.

Alibaba Alışveriş Güvenli mi?

İnternet üzerinden toptan alışveriş yapabileceğiniz internet sitelerini göz önüne aldığımızda, Alibaba çevrimiçi alışveriş konusunda en büyük toptan pazar olmasından dolayı son derece güvenilir ve yasal bir sitedir. Bazı ithalatçıların Alibaba'da yaptığı alışveriş işlemi sonrasında mallarının gelmediğini duymuş olabilirsiniz ancak bu neredeyse imkansızdır. Böyle bir durumun başınıza gelmesi durumunda yapacağınız tek şey Alibaba'ya şikayette bulunmak olacaktır. Alibaba alışveriş sürecini yakından takip ederek depozito ücretide dahil olmak üzere paranızın iadesini gerçekleştirecektir.

Alibaba genel anlamda son derece güvenli bir alışveriş platformu olarak görünmektedir. Bu konuda hiç bir işletmenin Çinli site üzerinden gerçekleştireceği ürün satın alma işleminde endişelenmesine gerek yoktur ancak hala şikayet siteleri ve form sayfalarında sıklıkla karşımıza çıkan Alibaba tartışmaları devam etmektedir.

Not: Alibaba güvenlik politikası hakkında detaylı bilgi almak için "Alibaba Güvenli mi? Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?" adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Alibaba Altın Tedarikçisi nedir?

Alibaba alıcılar ve satıcılar arasında adil işlem için garantili hizmet vermektedir. Aliexpress'te alıcı koruması adı altında güvenceye alınan müşteriler, Alibaba'da Ticaret Güvencesi adı altında koruma altına alınmaktadır.  Peki ya Alibaba Gold Supplier yani Altın Tedarikçisi güvenilir mi? "Alibaba Altın Tedarikçisi" Çinli e-ticaret sitesi Alibaba sitesi üzerinden satış işlemi gerçekleştiren her ürün tedarikçisini kapsamaktadır. Dolayısıyla Altın Tedarikçisinin;

  • Zamanında sevkiyat koruması: Tedarikçi, sözleşmenizde belirtilen tarihe kadar siparişinizi göndermezse korunursunuz. Alibaba.com tarafınıza bir geri ödeme sağlayacaktır.
  • Ürün kalitesi koruması: Ürün laitesi veya miktarı sözleşmede belirtilen şartları kapsamıyor veya karşılamıyorsa Alibaba.com tarafınıza geri ödeme yapacaktır.
  • Kapsanan miktarınız için ödeme koruması: Tedarikçi sözleşmenizde belirtilen şartları yerine getirmezse veya ürün kalitesi koşullarını ihlal ederse, Alibaba.com ödeme miktarını tarafınıza iade edecektir.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum