Ali İlbaş Kimdir? & Hakkında Bilgi

1967 Yılında Siirt de dünyaya gelen Ali İlbaş, Türk siyasetçi kimliği ile tanınmaktadır. Ali İlbaş hakkında ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Ali İlbaş Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ali İlbaş Biyografisi

Bir önceki hafta 60 ilin belediye başkan adayları açıklandı ve aday olan isimlerin kim olduğu merak konusu oldu. Erdoğan, yaptığı konuşmayla isimleri açıklayarak insanların merakını giderdi. Her il için bir aday belirlendi ve Siirt ilinin belediye başkan adayı Ali İlbaş oldu. Belediye başkanlığına aday İlbaş'ın kim olduğu sıkça araştırılmaya başladı. Peki, Ali İlbaş kimdir? Nerelidir ve nelerle uğraşmıştır?

ali ilbaş biyografisi


Ali İlbaş Kimdir?

Siirt'in belediye başkanlığına aday seçilen Ali İlbaş, 1967 yılında Siirt'de dünyaya gelmiştir. İlkokulunu ve ortaokulunu Siirt de okuduktan sonra üniversite için Eskişehir'e gitmiş ve Anadolu Üniversitesi'de işletme okumuştur. Okulunu bitirdikten hemen sonra inşaat, akaryakıt ve nakliye gibi işlerle uğraşmaya başlamış ve uzun yıllar boyunca bu işleri yapmaya devam etmiştir. Bu işlerinin ardından Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Başkan Yardımcısı olmuştur ve daha sonra da Siirt için Temsil Üyeliğine başlamıştır.

ali ilnaş kimdir


Ali İlbaş'ın Siyaset Hayatı

Okulundan mezun olup kendi alanında işe başlayan Ali İlbaş yaptığı işleri bıraktıktan sonra, Ak Parti Hukuk ve Siyasi İşler Başkanlığını üstlenmiştir. Daha sonra Siirt İl Vekili olmuş ve 2014 yılında da belediye başkanlığı için aday olmuştur. Seçimlerde galip gelemeyen Ali İlbaş, 2015 yılında milletvekilliğine aday olmuştur. Arapça ve Kürtçe dillerini iyi bilen İlbaş evlidir ve 6 tane çocuğu vardır. Memleketinde belediye başkanlığı yapmak isteyen İlbaş, Siirt'in daha güzel bir hal alması için birçok yenilik yapacağına dair halkına vaatlerde bulunmuştur.

ali ilbaş siyaset hayatı


Ak Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş

2019 senesi için yapılacak olan seçimlerde Siirt'in belediye başkan adaylığı görevi aslen Siirtli olan Ali İlbaş'a verilmiştir. Ali İlbaş, Ak Parti'den adaylığını koymuştur ve seçimlerde Ak Parti Siirt Belediye Başkan Adayı olarak yer alacaktır.

Ali İlbaş

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.