Alafranga Tuvaletin Zararları ve Faydaları Hakkında Bilgi

Alafranga tuvaletlerin insan vücudunda pek çok hastalığa davetiye çıkaracağı aklınıza hiç gelir miydi? Zararlarının yanında faydalarının da bulunduğu alafranga tuvaleti ile ilgili ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Alafranga Tuvaletin Zararları ve Faydaları Hakkında Bilgi

Alafranga Tuvaletin Geçmişi

Günümüzde hemen hemen her evde bulunan Alafranga tuvalet, ilk olarak İngiltere'de kullanılmaya başladı. Klozet, Elizabeth döneminde Sir John Harigton isimli bir adamın özel çizimleriyle yaptırdığı tuvalet biçimidir. Sir John Harigton, daha sonra klozetin yapımı üzerine bir kitap yazdı fakat bu tuvaleti İngiltere'de sadece iki kişi kullanmaya başladı. Birisi Sir John Harigton, diğeri ise vaftiz annesi Kraliçe Elizabeth
 

klozet2.jpg


Alafranga Tuvaletin Zararları

Alafranga ile alaturka tuvalet arasındaki en büyük farklardan birisi, çömelmektir. Bunun yanı sıra, hijyen, tuvalette geçirilen süre gibi pek çok fark da işin içine girmektedir. Öncelikli olarak tuvalet ihtiyacımızı çömelerek gidermenin faydalarından bahsedelim. Vücudumuz çömelerek ihtiyacımızı giderme üzerine tasarlandığı için ileriye dönük rahatsızlıklarımız olmayacaktır. Çömelerek ihtiyaç giderilmediği takdirde:

  • Hemoroid(Basur)
  • Bağırsak İltihabı
  • Kolon Kanseri
  • Crohn Hastalığı
  • İdrar Yolu Enfeksiyonu  gibi hastalıkların önü açılmış olur. 

Dünyadaki insanların üçte ikisi tuvalet ihtiyaçlarını çömelerek gidermektedir. Alafranga tuvaletlerin pek çok hastalığa neden olduğunu bilmekteyiz. Özellikle günümüzde hızla artan bağırsak hastalıkları, alafranga tuvaletle yakından alakalıdır. Çömelerek ihtiyacımızı giderdiğimiz zaman bağırsaklarımızı daha kolay, ıkınmaya gerek kalmadan boşaltırız. Aynı zamanda kolonlar çömelerek ihtiyaç giderildiğinde doğal bir pozisyon alır ve ileride görülebilecek olası bir kolon rahatsızlığının da önüne geçmiş olursunuz.
 

tuvalet-001.png
Çömelerek ihtiyacımızı gidermek sadece büyük abdestimiz için geçerli değil. Küçük abdest açısından da oldukça sağlıklı ve doğal bir yoldur. Klozet kullanılarak boşaltılan idrar, idrar kesesinin tamamen boşaltılmasına ve idrar yolu enfeksiyonunun da önüne geçilmesine olanak sağlamaktadır. Tüm bu rahatsızlıkların yanı sıra, tuvalet ihtiyacımız için seçtiğimiz tuvalet tipi kalbimizi de yakından ilgilendirmektedir. Alafranga tuvaletlerde oturur biçimde ihtiyacımızı gidermemiz, kalp krizi riskini artırmaktadır çünkü bu pozisyonda kaslarımızı oldukça zorlarız. Alaturca tuvaletin kadınlar için bir faydası da adet döneminde görülmektedir. Tıpkı idrar torbasındaki idrarın düzgün bir şekilde boşalmasını sağladığı gibi adet döneminde rahimden gelen kanın da düzgün bir biçimde atılmasını sağlamaktadır. Bu sayede kadınlarda görülebilecek toksik şok sendromunun da önüne geçebilir. Eğer uzun zamandır alafranga tuvalet kullanıyorsanız ve alaturkaya alışmada sıkıntı yaşıyorsanız, klozeti kullanırken, ayaklarınızın altında çömelme tabure koyarak alıştırmalar yapabilirsiniz. 

klozet-001.jpg


Alaturka Tuvaletin Faydaları

Avrupa'dan tüm dünyaya yayılan klozet, günümüzde sağlığımızı tehdit eden alışkanlıklardan birisidir. Alafranga tuvaletle birlikte pek çok hastalıklar burun buruna geldik. Peki alışkanlıklarımızı değiştirip, rotamızı alaturka tuvalete çevirirsek bizi neler beklemektedir. İşte alaturka tuvaletin faydaları:

  • Tuvalette geçirilen zaman azalıyor ve basur oluşma riski azalıyor.
  • Rektum ve kolonun hemen boşalmasını sağlayarak kanserojen maddelerin zarar vermesinin önüne geçiliyor.
  • Özellikle reflüsü olanların yaşadığı karın içi basıncını sıfıra indiriyor. Böylelikle hem ıkınmanın da önüne geçlir.
  • Kadınları doğuma hazırlar.
  • Mesane, prostat gibi organlara giden sinirlerin ıkınma nedeniyle zarar görmesini engeller. 

Alaturka Tuvaletin Faydaları

Önerilen İçerik;

Sigara Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız 20 İlginç Bilgi!

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.