En İyi Al Pacino Filmleri - Mafya ve Suç Konulu 31 Film

Al Pacino'nun rol aldığı en iyi filmleri IMDb puanına göre listeledik. İşte her biri ekran başına kilitleyecek en iyi Al Pacino filmleri...
En İyi Al Pacino Filmleri - Mafya ve Suç Konulu 31 Film

IMDb Puanı Yüksek En İyi Al Pacino Filmleri Listesi

Bu listede tüm zamanların en iyi Al Pacino filmlerini spoiler içermeden bir araya getirdik. Aksiyon Filmleri ve Gerilim Filmleri gibi ana kategorileri dolduran yüzlerce filmi arasından Al Alpacino'nun en iyi 31 filmi sizlerle. Listemizde yer alan en güzel Al Pacino filmlerini IMDb puanlarına göre sıralıyoruz.

Al Pacino filmleri;

1. The Irishman (İrlandalı)

Al Pacino Filmleri

En iyi mafya filmleri arasında yer alan The Irishman filmi oyunculuk performansları ile sinemaya damga vuran Al Pacino, Joe Pesci ve Robert De Niro gibi usta isimleri kadrosunda barındırıyor. Filmde Buffalino suç örgütü adına tetikçilik yapan Frank Sheeran'ın hayatından kesitler sunuluyor. Gençliğinde asker olarak görev alan Frank Sheeran suç örgütüne dahil olduktan sonra dolandırıcılık ve tetikçilik yapmaya başlar. Filmin dikkat çektiği konu ise Amerikalı işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kaldırılması olayıdır.

TürBiyografikGerilim
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularAl
Pacino
Robert
De Niro
Joe
Pesci

2. Righteous Kill (Orijinal Cinayetler)

Al Pacino Filmleri

“Righteous Kill”, bir seri katilin izini süren iki polis memurunun hikayesini konu etmektedir. New York polis departmanından çalışan ikili, kanunun açıklarından yararlanan ve seri katil olarak görev yapan azılı suçluyu bulmak için son görevleridir. Al Pacino’nun “Dedektif David Fisk” karakterini canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda Robert De Niro, Carla Gugino, 50 Cent ve Donnie Wahlberg rol almaktadır.

TürDramGerilim
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenJon
Avnet
OyuncularAl
Pacino
Robert
De Niro
50 Cent

3. Cruising (Devriye)

Al Pacino Filmleri

William Friedkin yönetmenliğinden beyazperdeye taşınan “Cruising” filmi, 1989 yılının Temmuz ayında Türk izleyicisiyle buluşmuştur. Psikolojik gerilim temalarının işlendiği filmin başrollerinde Al Pacino, Karen Allen, Paul Sorvino ve Joe Spinell rol almaktadır. Devriye filminin konusu; New York sokaklarında terör estiren bir eşcinsel avcısının takibinin anlatmaktadır. Steve Burns adındaki dedektif bu iş için görevlendirilecektir. Kendini tamamen yeni görevine adayan Steve, artık eskisi gibi değildir.

TürPolisiyeGerilim
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
1980
YönetmenWilliam
Friedkin
OyuncularAl
Pacino
Karen
Allen
Paul
Sorvino

4. Stand Up Guys (Eski Dostlar)

Al Pacino Filmleri

Val, suç ortağını ihbar etmek için 28 yıl cezaevi yatmış ve tahliye edilmiştir. Dostluklarından hiçbir şey kaybetmeyen Doc ve Hirsch, Val’ın cezaevinden çıkışını dört gözle beklemiştir. Zamanın eskitemediği bu ekip, son derece tehlikeli bir sırrı içerisinde barındırmaktadır. Artık kaybedecek zamanları kalmamıştır. Bir an önce ekibi yeniden toplayarak çözüm aramanın zamanı çoktan gelmiştir. “Stand Up Guys” filminin yönetmenliğini Fisher Stevens üstlenirken başrolünde Al Pacino , Alan Arkin ve Christopher Walken rol almaktadır. Eski Dostlar filmi suç ve gerilim sahneleriyle izleyiciden tam not almayı başarmıştır.

TürGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenFisher
Stevens
OyuncularAl
Pacino
Christopher
Walken
Alan
Arkin

5. The Recruit (Çaylak)

Al Pacino Filmleri

Al Pacino’nun en iyi filmler listesinde de yer alan arasında yer alan “The Recruit”, 2003 yılının Ocak ayında beyazperdeye aktarılmıştır. Filmin konusu; istihbarat okulunu birincilikle tamamlayan James, CIA’nın başarılı ajanı Walter Burke’nin dikkatini çekecektir. James’i ekibine dahil etmek isteyen CIA ajanı, gereken tüm mücadeleyi vermeye hazırdır. Dram ve gerilim dolu sahnelere ev sahipliği yapan Çaylak filmi, Walter Burke karakterine hayat veren Al Pacino ile ayrı bir ilgi görmektedir.

TürDramGerilim
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenRoger
Donaldson
OyuncularAl
Pacino
Colin
Farrell
Bridget
Moynahan

6. Frankie and Johnny

Al Pacino Filmleri

Amerikalı oyuncu ve yapımcı Garry Marshall yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Frankie and Johnny” filmi, 1991 yılının Ekim ayında izleyiciyle buluşmuştur. Filmin başrollerinde Scarface filminde izleyicinin beğenisini kazanan Al Pacino ve Michelle Pfeiffer rol almaktadır. Dram ve romantizm konularının işlendiği film, en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi film ödülüne layık görülmüştür.

TürDramRomantik
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
1991
YönetmenGarry
Marshall
OyuncularAl
Pacino
Michelle
Pfeiffer
Hector
Elizondo

7. Sea of Love (Aşk Denizi)

Al Pacino Filmleri

Frank Keller, işine son derece sadık başarılı bir New York polis dedektifidir. Son derece tehlikeli bir seri katilin peşine düşen Frank, polis departmanının başarılı isimlerinden Sherman ile güçlerini birleştirme kararı alacaktır. Olayların ilerleyen zamanlarında ilginç gerçeklerle yüzleşecek olan Frank, bu işin içerisinde sağ çıkabilecek mi?

TürRomantikGerilim
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
1989
YönetmenHarold
Becker
OyuncularAl
Pacino
William
Hickey
Ellen
Barkin

8. Ocean’s 13

Al Pacino Filmleri

Soygun filmleri arasında adeta bir baş yapıt olarak karşımıza çıkan, bütün filmleriyle herkesin büyük beğenisini kazanan serinin üçüncü filmi... Başrollerini Brad Pitt, Matt Damon ve Al Pacino’nun oynadığı filmde, ülkenin en ünlü soyguncu çetesi bu kez kendi kumarhanelerinde yeni bir macera atılacak. Bir yandan soygunlara devam eden çete, diğer yandan kumarhaneyle ilgilenmek zorunda kalacaklardır. Takımın bir parçası olan Rueben Tishkoff, acımasız kumarhaneci Willie Banks’tan büyük bir kazık yiyecektir. Artık intikam vakti gelmiştir… Seri filmler türünde harika bir soygun hikayesi izlemek isteyenler için bu yapım oldukça iyi bir tercih olacaktır.

TürPolisiyeGerilim
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenSteven
Soder
-bergh
OyuncularAl
Pacino
Brad
Pitt
George
Clooney

9. Any Given Sunday (Kazanma Sanatı)

Al Pacino Filmleri

Amerikan futbol takımının efsanevi oyuncusu Cap Rooney, gerçekleşen bir müsabakada korkunç bir sakatlık geçirecektir. Artık bu spordan uzak durması gerektiğini anlayan Cap, üzülerek takımına veda etmek zorundadır. Onun yerine takıma dahil edilen Willie ise son derece geçimsiz, huysuz ve mimlenmiş bir oyuncudur. Her şeyin ansızın değişiklik gösterdiği bu takımda güçler birleşebilecek mi? Oliver Stone’nin yönetmen koltuğunda oturduğu spor filmleri türünde karşımıza çıkan "Kazanma Hırsı" filmi, Al Pacino’nun en başarılı oyunculuk sahnelerine ev sahipliği yapmaktadır.

TürDramGerilim
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenOliver
Stone
OyuncularAl
Pacino
Cameron
Diaz
Dennis
Quaid

10. The Merchant of Venice (Venedik Taciri)

Al Pacino Filmleri

1700’lü yılların Venedik’ini konu eden “The Merchant of Venice” filmi, Michael Radfold yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Al Pacino’nun “Shylock” karakterini canlandırdığı film, Shakespeare’in “Venedik Taciri” adlı tiyatro oyunundan sinemaya uyarlanmıştır. Filmin konusu; Bassanio’nun güzeller güzeli Portia’nın kalbini kazanmak için verdiği mücadeleyi anlatmaktadır.

TürRomantikDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenMichael
Radford
OyuncularAl
Pacino
Jeremy
Irons
Joseph
Fiennes

11. Chinese Coffee (Çin Kahvesi)

Al Pacino Filmleri

Chinese Coffee olarak vizyona giren “Çin Kahvesi” filmi, Al Pacino yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Filmin konusu; New York’ta beş parasız yaşamakta olan yazar Harry’nin, borcunu almak için Jake’in kapısına dayanmasını ve başlarına gelen ilginç olaylar zincirini anlatmaktadır. Harry ve Jack arasındaki sorun yalnızca para değil, Harry’nin yeni yazdığı kitabındaki sırları okumasıyla korkunç bir hal alacaktır.

TürDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenAl
Pacino
OyuncularAl
Pacino
Jerry
Orbach
Susan
Floyd

12. Danny Collins

Al Pacino Filmleri

Dan Fogelman’ın ilk yönetmenlik yaptığı “Danny Collins” filmi, 2015 yılının Mart ayında izleyiciyle buluşmuştur. Başrollerinde Al Pacino, Jennifer Garner, Annette Bening ve Bobby Cannavale’nin yer aldığı film, müzikal tarzda çekilmiş ender yapımlar arasında gösterilmektedir. Filmin konusu; gerçek bir hayat hikayesinde sinemaya aktarılan rock yıldızı Danny’nin geçmişiyle yüzleşmesini anlatmaktadır.

TürDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenDan
Fogelman
OyuncularAl
Pacino
Annette
Bening
Bobby
Cannavale

13. The Panic in Needle Park (Esrar Bitti)

Al Pacino Filmleri

Al Pacino’nun “Bobby” karakterini canlandırdığı Esrar Bitti filmi, New York’a bulunan Needle Park’taki eroin bağımlısı bir grup gencin hayatını konu etmektedir. Son derece kötü alışkanlıklara sahip olan Bobby, yaptığı ufak çaplı hırsızlıklarla kendisine eroin almaktadır. Beraberinde Helen isimli genç kızında eroine bağlanmasına sebep olan Bobby, zamanla onun kendisine bağlandığını fark edecektir. Al Pacino’nun sinema dünyasına kendini tanıtmayı başardığı “The Panic in Needle Park” filmini hemen ardından “Baba” filmi çekilmiştir.

TürDramRomantik
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
1971
YönetmenJerry
Schatzberg
OyuncularAl
Pacino
Kitty
Winn
Alan
Vint

14. Insomnia (Uykusuz)

Al Pacino Filmleri

Alaska’da sıradan bir gün, korkunç bir cinayetle yankılanacaktır. Esrarengiz bir şekilde öldürülen genç bir kız çocuğu, halkı korku ve panik içerisinde bırakmaya yetmektedir. Cinayetin peşine düşen dedektif Will ve Hap, Los Angeles’tan Alaska’ya yola çıkacaktır. İkili araştırmaları sonucunda Walter adında bir yazarın peşine düşeceklerdir. Korkunç olan ise Hap artık hayatını kaybetmiştir ve Walter ortadan kaybolmayı başarmıştır. Al Pacino’nun “Will Dormer” karakterini canlandırdığı “Uykusuz” filminin yönetmen koltuğundan Christopher Nolan yer almaktadır.

TürDramGerilim
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularAl
Pacino
Robin
Williams
Hilary
Swank

15. Scarecrow (Korkuluk)

Al Pacino Filmleri

Scarecrow ismiyle beyazperdeye aktarılan film, Jerry Schatzberg yönetmenliğinde izleyiciyle buluşmuştur. Başrollerini Al Pacino ve Gne Hackman’ın paylaştığı “Korkuluk” filmi, Lionel’in yeni doğan bebeğini görmek için yapacağı zorlu mücadeleyi konu etmektedir. Dram sahnelerine ev sahipliği yapan Scarecrow filminin oyuncu kadrosunda Dorothy Tristan, Ann Wedgeworth ve Richard Lynch rol almaktadır.

TürDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1973
YönetmenJerry
Schatzberg
OyuncularAl
Pacino
Gene
Hackman
Dorothy
Tristan

16. Looking for Richard (Richard'ı Ararken)

Al Pacino Filmleri

Looking for Richard filmi, efsanevi oyuncu Al Pacino’nun hem yönettiği hem senaristliğini üstlendiği hem de başrolünü aldığı en iyi filmler arasında yer almaktadır. William Shakespeare’in 3. yeni versiyonu olarak sinemaya aktarılan filmin başrollerinde Winona Ryder, Kevin Spacey, Alec Baldwin ve Frederic Kimball rol almaktadır.

TürDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1996
YönetmenAl
Pacino
OyuncularAlec
Baldwin
Kevin
Spacey
Winona
Ryder

17. And Justice for All (Herkes İçin Adalet)

Al Pacino Filmleri

Norman Jewison yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Herkes İçin Adalet” filmi, Al Pacino’nun En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ı aldığı filmler arasında yer almaktadır. Son derece adil ve cezur bir avukatı canlandıran Al Pacino, mahkemelerin suçluları serbest bıraktığı ve masumların korumasın kaldığı bu adalet sistemini sorgulamaya başlamıştır. Arthur Kirkland olarak karşımıza çıkan başarılı oyuncu, dürüst ve kararlı iş prensibiyle dikkat çeken bir avukat olacaktır.

TürDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
1979
YönetmenNorman
Jewison
OyuncularAl
Pacino
Jack
Warden
John
Forsythe

18. The Devil’s Advocate (Şeytanın Avukatı)

Al Pacino Filmleri

Başarılı bir savunma avukatı olan Kevin, hemen her davanın üstesinden gelerek müvekkilini temize çıkartmayı başarmıştır. Son olarak girdiği davada müvekkilinin suçlu olmasına rağmen onu temize çıkartmayı başaran avukat, New York’ta bulunan bir hukuk bürosundan inanılmaz bir teklif alacaktır. Dünyanın en büyük hukuk büroları arasında gösterilen ofis, John Milton’a aittir. Kevin bu işi kabul etmesi durumunda artık bambaşka bir hayata girecektir. Al Pacino’nun “John Milton” karakterini canlandırdığı Şeytanın Avukatı filmi, 1998 yılının Ocak ayında Türk izleyicilerle buluşmuştur.

TürFantastikGerilim
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenTaylor
Hackford
OyuncularAl
Pacino
Keanu
Reeves
Charlize
Theron

19. You Don’t Know Jack (Doktor Ölüm)

Al Pacino Filmleri

Barry Levinson yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Doktor Ölüm” filmi, 2010 yılının Nisan ayında izleyiciyle buluşmuştur. Dram sahnelerine bolca ev sahipliği yapan filmin başrollerinde Al Pacino, Susan Sarandon, John Goodman ve Brenda Vaccaro rol almaktadır. Filmin konusu; 90’lı yıllarda ölümcül hastalıklar için bireyler üzerinde kullanılan ötenazi uygulamasının mucidi Dr. Jack Kevorkian’ın mücadelesini ve çalışmalarını anlatmaktadır.

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularBarry
Levinson
John
Goodman
Susan
Sarandon

20. The Godfather 3 (Baba 3)

Al Pacino Filmleri

Baba serisinin üçüncü filmi olarak gösterime giren “The Godfather 3”, 1991 yılının Mart ayında Türk izleyicisiyle buluşmuştur. Al Pacino’nun unutulmaz filmleri arasında yer alan Baba 3, serinin son yapımı olma özelliğine sahiptir. Artık yaşı 60’lara gelen Michael Corleone, ailesini tüm yer altı dünyasının pisliklerinden arındırmak için yeni bir varis seçme kararı alacaktır. Bilmediği şey ise bu işin sandığı kadar kolay olmayacağıdır.

TürPolisiyeDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
1990
YönetmenFrancis
Ford
Coppola
OyuncularAl
Pacino
Richard S.
Castellano
Tony
Devon

21. Serpico

Al Pacino Filmleri

Serpico filmi, New York Polis Teşkilatı’nda görev yapan bir polis memurinin gerçek hayat hikayesini anlatmaktadır. Peter Maas’ın 1973 yılında kaleme aldığı “Serpico” kitabından sinemaya akatarılan filmin yönetmen koltuğunda Sidney Lumet yer almaktadır. Al Pacino filmin ana karakteri olan Frank Serpico’yu canlandırmaktadır. Dram ve gerilim sahnelerinin bolca yaşandığı film, Al Pacino’nun en iyi oyunculuk sahnelerinden birine ev sahipliği yapmaktadır.

TürDramGerilim
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
1973
YönetmenSidney
Lumet
OyuncularAl
Pacino
John
Randolph
Jack
Kehoe

22. Donnie Brasco (Köstebek)

Al Pacino Filmleri

Başrollerini Al Pacino ve Johnny Depp’in paylaştığı “Donnie Brasco” filmi, Mike Newell yönetmenliğinde beyazperdeye taşınmıştır. 1997 yılının Ağustos ayında izleyiciyle buluşan film, En İyi Uyarlama Senaryo Oscar Ödülü’ne layık görülmüştür. Filmin konusu; FBI ajanı olarak görev yapan Joe’nin, altı yılı aşkın süredir yaptığı mücevher hırsızlığı görevini meslek haline getirmesidir. Giderek sektörde kendini ilerletmeye başlayan bu adam, zamanla yer altı dünyasının sayılı isimleri arasında yerini alacaktır. Köstebek filmi gerçek bir hayat hikayesinden sinemaya aktarılmıştır.

TürAksiyonGerilim
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenMike
Newell
OyuncularAl
Pacino
Johnny
Depp
Michael
Madsen

23. Glengarry Glen Ross (Amerikalılar)

Al Pacino Filmleri

Finansal açıdan zor günler geçirmekte olan bir emlak ofisi, çalışanlarını işten çıkartman için farklı bir yöntem denemektedir. Emlak ofisinin başındaki Blake, düzenleyeceği yarışmada birinci ve ikinci olanların işe devam edeceğini belirmektedir. Son derece mücadeleci bir satışa dahil olan emlak çalışanları, bir gece boyunca yaptıkları stratejilerle filme konu olmuştur. “Glengarry Glen Ross” filminin oyuncu kadrosunda Al Pacino, Jack Lemmon, Alec Baldwin, Kevin Spacey ve Ed Harris rol almaktadır.

TürDramMacera
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
1992
YönetmenJames
Foley
OyuncularAl
Pacino
Jack
Lemmon
Alec
Baldwin

24. Carlito’s Way (Carlito'nun Yolu)

Al Pacino Filmleri

Al Pacino’nun “Carlito Brigante” karakterini canlandırdığı “Carlito’s Way” filmi, Brian De Palma yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. En pis suçlara burnunu sokan Carlito, artık hayatını yeniden kurmak için Bahamalara gitmek istemektedir. Yalnızca iş değil, eski kız arkadaşınıda ulaşarak yeniden bir hayat kurmak isteyen baş kahramanımız ne yazık ki geçmişin lekesinden kurtulamayacaktır.

TürDramGerilim
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenBrian De
Palma
OyuncularAl
Pacino
Sean
Penn
Penelope
Ann
Miller

25. Scent of a Woman (Kadın Kokusu)

Al Pacino Filmleri

Paraya sıkışan genç bir kolej öğrencisi, görme engelli bir adama bakıcılık hizmeti vermeyi kabul etmektedir. Charlie, bu işin sandığından daha zor olduğunu gördüğünde ne yapacağını şaşıracaktır. Görme engelli emekli albay Franke, haftasonu için ilginç bir parti etkinliği düzenlemektedir. A’da Z’ye tüm hizmetler için yanında Charlie’yi tutan emekli albay, parti için özel yemekler, şampanyalar, kadınlar ve limuzin tercih edecektir. “Scent of a Woman” adıyla vizyona giren Kadın Kokusu filmi, En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü’nün Al Pacino’ya armağan etmiştir.

TürDramGerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
1992
YönetmenMartin
Brest
OyuncularAl
Pacino
Chris
O'Donnell
James
Rebhorn

26. Once Upon a Time in Hollywood (Bir Zamanlar Hollywood'da)

Al Pacino Filmleri

Once Upon A Time…in Holywood filmi, ünlü yönetmen Quentin Tarantino tarafından beyazperdeye aktarılmış 2019 yapımlı dram filmidir. Başrollerini Brad Pitt, Leonardo DiCaprio ve Margot Robbie’nin paylaştığı film, 1969 yılı Los Angeles’ta popüler bir dizide oynamış TV aktörünün film sektörüne girişini anlatmaktadır. ABD’nin azılı suçlusu Charles Manson’un müritleri tarafından öldürülen Sharon Tate ve arkadaşları, korkunç bir cinayete kurban gitmektedir. Al Pacino filmde “Marvin Shwarz” karakterini canlandırmaktadır.

TürDramGerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularAl
Pacino
Brad
Pitt
Margot
Robbie

27. Dog Day Afternoon (Köpeklerin Günü)

Al Pacino Filmleri

Al Pacino’nun Sonny karakterini canlandırdığı “Dog Day Afternoon” filmi, 1983 Ocak ayında Türkiye’de gösterime girmiştir. Filmin baş karakteri Sonny, profesyonel bir dolandırıcıdır. Sonny ve arkadaşı Sal, büyük bir soyguna imza atacaklardır. Her şeyin dört dörtlük planladığı Brooklyn Banka soygununda hiç beklenmedik bir durum yaşanacaktır. Hırsız ikili soygun sırasında kasaların tamamen boş olduğunu görünce çileden çıkacaktır. Kısa süre içerisinde polis ekiplerinin olay yerine intikal etmesiyle Sonny ve Sal içeridekileri rehin alacaklardır. Film, iki azılı suçlunun hem kahramanlık hem de kötülüklerini izleyiciye sunmayı başarmıştır.

TürPolisiyeGerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
1975
YönetmenSidney
Lumet
OyuncularAl
Pacino
John
Cazale
James
Broderick

28. Heat (Büyük Hesaplaşma)

Al Pacino Filmleri

Profesyonel bir hırsız olan Neil McCauley, üstün zekası ve mükemmel içgüdüsü sayesinde hiçbir suçun arkasında delil bırakmamaktadır. Son derece uzman bir hırsız çetesine sahip Neil, kendisi kadar zeki ve mücadeleci bir dedektif tarafından takip edilmektedir. Dedektif Neil’in hızına yetişemiyor olsa da olayları çözmekte kesin olarak kararlıdır. “Heat” ismiyle vizyona giren Büyük Hesaplaşma filminin başrolünde Al Pacino yer alırken başarılı filmin yönetmen koltuğunda Michael Mann bulunmaktadır.

TürDramPolisiye
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenMichael
Mann
OyuncularAl
Pacino
Robert
De Niro
Val
Kilmer

29. Scarface (Yaralı Yüz)

Al Pacino Filmleri

Küba devrimci lideri Fidel Castro, rejim muhaliflerine ABD’ye gitme hakkı tanımaktadır. Sayısız insanın göç hazırlığında olduğu o dönemde, Küba’nın en azılı suçluları arasında yer alan Tony Montana ce arkadaşı Manny Ribera’da yer almaktadır. Miami’ye yerleşen ikiliden Tony, kendisini ünlü uyuşturucu baronu Frank Lopez’in yanında bulacaktır. Son derece aksiyon dolu sahnelere ev sahipliği yapan “Scarface” filminin yönetmen koltuğundan Oscar Ödüllü Brian De Palma yer almaktadır. Al Pacino’nun başrolünde yer aldığı yapım Kült filmler arasında gösterilmektedir.

TürAksiyonDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1983
YönetmenBrian De
Palma
OyuncularAl
Pacino
Michelle
Pfeiffer
Steven
Bauer

30. The Godfather 2 (Baba 2)

Al Pacino Filmleri

En iyi filmler listesinde de yer verdiğim ve efsane filmin ikincisi olan “The Godfather 2”, ilk filmin devamı niteliğindedir. 1990 yılının Kasım ayında gösterime giren film, 6 farklı dalda Oscar Ödülü’ne layık görülmüştür. Başrolünde Al Pacino’nun yer aldığı The Godfather 2, dram ve gerilim dolu sahneleriyle izleyici kendine hayran bırakmayı başarmıştır. Filmin konusu; Amerika’ya yeni gelen Corleone, New York’un ünlü mafya liderini öldürmesiyle ün kazanacaktır. Giderecek güç kazanan Corleone, ilerleyen süre zarfından Washington senato komitesine ifade verecektir.

TürPolisiyeDram
IMDb9.0
Gösterim
Tarihi
1974
YönetmenFrancis
Ford
Coppola
OyuncularAl
Pacino
Robert
De Niro
Diane
Keaton

31. The Godfather (Baba)

Al Pacino Filmleri

Tüm zamanların en iyi filmleri arasında yer alan aynı zamanda ödüllü filmler listesinde sayısız başarı elde eden yapımlardan, The Godfather filmi, Francis Ford Coppola yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Dram ve suç temalarının işlendiği başarılı yapımın oyuncu kadrosunda Al Pacino “Michael”, Marlon Brando “Vito”, James Caan “Santino”, Robert Duvall “Tom” ve Diane Keaton “Kay” karakterini canlandırmaktadır. Filmin konusu; 1940’lı yıllarda Amerika’da yaşamakta olan İtalyan mafya ailesinin hayatını anlatmaktadır. Son derece sürükleyici ve macera dolu sahnelere ev sahipliği yapan “The Godfather”, 1973 yılının Ekim ayında izleyiciyle buluşmuştur.

TürDramPolisiye
IMDb9.2
Gösterim
Tarihi
1972
YönetmenFrancis
Ford
Coppola
OyuncularAl
Pacino
Marlon
Brando
James
Caan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum