Akıl Almaz Cinsel Yaşam Gelenekleri

Cinsel hayat insanların vazgeçilmezleri arasındadır. Ancak bazı topluluklar cinsel hayatı biraz farklı yaşıyor. İşte, akıllara durgunluk veren cinsel adetler...
Akıl Almaz Cinsel Yaşam Gelenekleri

Dünya’da yaşayan herkes zamanla seksi öğrenir. Bazı uluslar ve aşiretlere mensup bireyler ise bu süreçle ilgili özel ayinleri ve adetleriyle tanışır. Vakit geçtikçe bu toplumların sakinleri gelenek ve göreneklerine sahip çıkar. Ancak öyle tuhaf cinsel ilişki ayinleri ve adetleri var ki, bunların gerçek olup olmadığına inanmak çok güç. İşte, o ilginç cinsel hayat gelenekleri:

sperm-icen-kabile.jpg


 

1. Sperm İçen Sambian Topluluğu

Bu tayfada erkek çocuğu yetişkinliğe erişmesi için 7 yaşından itibaren sosyal yaşamdan uzaklaştırılarak yalnızca erkeklerin yaşadığı bir yere götürülür. 3 yıl sonra geriye getirilir. 10 yıl boyunca onun derisi delinir, burnundan kan akıtılır ve kusana dek şeker pancarı yedirilir. Böylece, 17 yaşındaki genç tamamen temiz bir halde kadınla cinsel ilişkiye hazır olur. En vahim de yeni nesil erkeklere ihtiyarların sperminin içirilmesidir. Bu yöntemle erişkinliğe adım atan erkeklerin daha güçlü olacağına inanılmaktadır.  


 

2. İlginç Sünnet ve Meatotomi Yanı uygulayan Marcucara Topluluğu

Erkek çocuğun gelişme süreci birkaç aşamadan oluşmaktadır. Birincisi, çocuk vahşice sünnet edilir ve kesilmiş et parçasını yemeye mecbur edilir. İkinci bölümde meatoto miya adlı ağrılı işlem hayata geçirilir. Akıtılan kan ise ateşe dökülür. Bu ayinin anlamı henüz bilinmemektedir.

 

erken-yasta-cinsel-hayat-2.JPG

3. Trobrianlar’da 6 Yaşında Seks Hayatı

Papua Yeni Gine sakinleri seks devrimini bu şekilde yapmışlar. Onların kızları 6-8, erkek çocukları ise 10-12 yaşta ilk cinsel deneyimlerini yaşarlar. Cinsel münasebet konusunda sıkıntı olmasa da evlenecek çiftin düğün olana kadar beraber yemek yemesi hoş karşılanmaz.


 

4. Nepal'de Kardeşler Eşlerini Paylaşıyor

Poliandrik tayfaların hepsi antropologların kardeş poliandriya adlandırdıkları ayini uyguluyorlar. Bu, daha çok Himalaya bölgesi sakinleri arasında geniş yayılmıştır. Bunun amacı ise ailelerin ekip biçtiği toprak bütünlüğünü korumaktır. Yalnız erkek kardeşlerle evlenen kadın hepsine aynı ilgiyi göstermek zorundadır. Aksi takdirde kıskançlık sorunları ortaya çıkabilir.

 

vodabi-toplulugu.jpg


5. Vodabi Tayfasinda Eş Hırsızlığı

Nijer'de yaşayan Vodabi tayfasının erkekleri her yıl düzenlenen ‘Qerevol Bayramı’nda süslenerek başkalarının eşlerine kendini hoş göstermeye çalışır. Evli kadınlar beğendikleri erkekle yakalanmadan kaçabilir ve kanuni nikah sorunu yaşamaz. Ancak yakalanırsa nikahları gerçekleşmez.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.