Airbnb Para İadesi Nasıl Yapılır?

Airbnb kullanıcılarına en iyi hizmeti verebilmek adına misafir para iadesi politikasına sahiptir. İade politikası kapsamında misafirler geri ödeme alabilmektedir. Airbnb para iadesi almak isteyen kullanıcıların yapması gerekenler..
Airbnb Para İadesi Nasıl Yapılır?

Airbnb para iadesi; misafirler için belirtilen şart ve hükümlere uygun olmayan mal sahiplerinden doğan maduriyetleri gidermeye yönelik bir çeşit kullanıcı korumasıdır. 

Airbnb para iadesi

Kullanıcılarana belirtilen şart ve koşullar dahilinde para iadesi vermekte olan Airbnb.com, "Misafir Para İadesi" kapsamında tüm misafirlere güvenilir bir konaklama fırsatı sunmaktadır. Airbnb üzerinden rezervasyon işlemi gerçekleştiren ve para iadesi almak isteyen kullanıcıların izlemesi gereken adımları açıkladık. Airbnb misafir para iade politikası hakkında tüm merak edilenleri cevapladık. 


Airbnb Para İadesi

Airbnb para iadesi

Airbnb üzerinden kiraladığımız evin veya mülkün, mal sahibi tarafından belirtilen şartlara uygun olmaması ya da konaklamanız süresince yaşanabilecek olumsuzluklar durumunda Airbnb para iade politikasından faydalanabilirsiniz. Airbnb'den ev veya mülk kiralayan ve para iadesi almak isteyan kullanıcıların merakla beklediği iade işlemlerini adım adım anlattık. Airbnb misafir iadesi politikası gereğince mülk sahibinin belirtilen yasal gereksinimlere uyması gerektiğini unutmayınız. Airbnb konaklamalarından doğan olumsuz durumlar karşısında para iadesi almak isteyen misafirlerin izlemesi gereken koşulları sizlerle..

Airbnb para iade politikası gereğince misafirlerin seyahat sorunu yaşaması durumunda para iadesi alma hakkına sahip olduğunu belirtmektedir. Peki ya seyahat sorunu neleri kapsar? Seyahat sorunu konaklama sahibinin rezervasyonu planlanan başlangıç tarihinden kısa bir süre önce iptal etmesi veya misafirin konaklama alanına erişim sağlayamaması durumlarını içermektedir. Öte yandan seyahat sorununa bağlı iade politikası konukların Airbnb evinde kalmasını olumsuz yönde etkileyen güvenlik, sağlık, haşere veya mülk sahibinin profilinde belirtilmeyen evcil hayvanların yer alması durumlarını da kapsamaktadır.

1. Konaklama adresine erişememe

Airbnb para iadesi

Airbnb iade politikası kapsamında ev sahibi belirtilen adresin anahtarlarını veya güvenlik şifresini vermemesi durumunda para iadesine başvurabilirsiniz. 


2. Evin belirtildiği gibi olmaması

Airbnb para iadesi

Misafirler Airbnb rezervasyonlarını mülk sahiplerinin daire hakkında paylaştığı fotoğraflara ve bilgilere dayanarak tutmaktadır. Eğer Airbnb üzerinden kiraladığınız konaklama alanı mülk sahibi tarafından belirtilen şartlara ve fotoğraflara uymuyorsa (yatak odası, banyo, mutfak vb.) para iadesinden yararlanabilirsiniz.


3. Sağlık ve güvenlik endişeleri

Airbnb para iadesi

Konaklama alanı düzgün bir şekilde temizlenmemişse veya güvenlik konusunda risk içeriyorsa iade başvurusunda bulunabilirsiniz. Sağlık ve güvenlik endişeleri aynı zamanda sağlığı tehdit eden haşere, kimyasal ilaç veya benzeri durumları da kapsamaktadır. 


4. Ev türünde yaşanan sorunlar

Airbnb para iadesi

Airbnb yerin tamamı, özel oda ve müşterek odalar olmak üzere misafirlerine 3 farklı ev türü sunmaktadır. Rezervasyon işlemi sırasında seçeceğiniz ev türünün belirtiğiniz gibi olmaması durumunda iade politikasına başvurabilirsiniz. Örneğin evin tamamını kiralamanıza rağmen ev sahibi veya başka biri rezervasyonunuz sırasında aynı ortamda konaklama yapıyorsa iade işleminden yararlanabilirsiniz.


Airbnb Müşteri Hizmetleri

Airbnb para iadesi

Airbnb müşteri hizmetleri misafirler ve ev sahipleri arasında yaşanabilecek sorun, öneri ve şikayet bildirilerini en kısa sürede çözüme kavuşturmayı hedeflemektedir. 

Yardım merkezi, tüm Airbnb kullanıcılarının yaşayabileceği sorunlara karşı pratik çözüm yöntemleri oluşturmaktadır. Airbnb Yardım Merkezi üzerinden para iadesi, değerlendirme, ödeme, depozito ve iptal işlemleri yapılabilmektedir. Airbnb sorunlarınızı daha hızlı halletmek için;

Karşı tarafla iletişime geçin

Airbnb'de oluşabilecek herhangi bir sorun karşısında ilk yapmanız gereken karşı tarafla iletişime geçmek olacaktır. Misafirseniz ev sahibiyle, ev sahibiyseniz misafirinizle sorunu paylaşarak hızlıca çözüm üretebilirsiniz. Eğer bunun işe yaramadığını düşünüyorsanız Çözüm merkezini ziyaret edebilirsiniz.

Çözüm Merkezi'ne gidin

Airbnb Çözüm Merkezi, genellikle misafir ve ev sahibi arasında yaşanan parasal konulara yönelik çalışmalarını yürütmektedir. Eğer tarafınızdan farklı bir para talep ediliyorsa veya konaklamanızda farklı bir sorun olduğunu düşünüyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Airbnb Müşteri Hizmetleriyle iletişime geçin

Yukarıda belirttiğimiz yöntemler işinize yaramadı mı? O halde Airbnb Müşteri hizmeti ekibine başvurabilirsiniz. Airbnb destek ekibine e-posta adresiniz, telefon numaranız veya sohbet aracından bağlanabilirsiniz.

Önerilen İçerik; Airbnb Nedir? Nasıl Kullanılır?

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum