Aile Sandığı, Geliri Öksüz ve Yetimlere Gidecek!

Mizai Sanat tarafından hazırlanan "Aile Sandığı" oyunu, tek perdelik gösterimiyle tiyatro severlerle buluşuyor. İstanbul'da yaşayan bir ailenin komik hayatını konu alan yapımın gelirleri öksüz ve yetim çocuklara burs olarak bağışlanacak.
Aile Sandığı, Geliri Öksüz ve Yetimlere Gidecek!

Mizai Sanat bünyesinde 4 aylık bir çalışma sonucunda hazırlanan "Aile Sandığı" oyunu, tek perdelik sahne gösterimiyle 4 Kasım 2019 tarihinde çoşkulu bir gala gecesiyle tanıtılmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere Esenler Belediyesi'nin de katkılarıyla sahnelenen oyunun galası Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde izleyiciyle buluştu.

20 Aralık 2019 tarihinde Üsküdar İmam Hatip Lisesi'nin düzenleyeceği Aile Sandığı oyununun gelirleri, yetim ve öksüz çocuklara burs olarak dağıtılacak! Aile Sandığı oyununun konusu, İstanbul'da şehir hayatına adapte olmuş bir ailenin başından geçen komik olaylar zincirini tiyatro severlerle buluşturuyor.

Başarılı oyunun yapımcılığını sanat yönetmenliği alanından adından sıkça söz ettirmeyi başarmış Recep Terzi üstlenirken oyunun yönetmenliğini Uğur Akça gerçekleştiriyor.


Geliri Öksüz ve Yetimlere Gidecek!

Aile Sandığı

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen galayla izleyiciyle buluşan Aile Sandığı oyunu, gişe açmaya hazırlanıyor! Üsküdar İmam Hatip Lisesi'nin düzenleyeceği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın maddi destekleriyle çekilen tek gösterimlik oyunun geliri  öksüz ve yetim çocuklara burs olarak verilecek! Bilet satışlarının ÜSİMDER (Üsküdar İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği) tarafından gerçekleştirildiği oyun, 20 Aralık 2019 günü saat 18:30 ve 20:30 seanslarıyla Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde izleyiciyle buluşuyor! Tek perdelik tiyatro oyunu Aile Sandığı bilet ücreti 30 TL öğrenci, 40 TL tam olarak satışa sunulurken toplanan tüm bilet paraları yetim ve öksüz çocuklara umut ışığı olacak. 


Aile Sandığı Konusu

Aile Sandığı

Tür: Komedi
Süre: 70 dakika
Perde: Tek Perde

Aile Sandığı filmi; İstanbul'da kendi halinde geçinip giden "Durağanca Ailesinin" gündelik hayatında yaşanan komik bir o kadar ilginç olaylar zincirini konu almaktadır. Her biri kendi aleminde olan Durağanca Ailesinin babası Rasim at yarışı borcuyla cebelleşirken Gülefer arkadaşının torununun sünnet düğünü için para arayışındadır. Ailenin sorumsuz ve serseri oğlu Murat kız arkadaşına hava atmak için kaçırdığı cenaze arabasıyla kaza yaparak mahkeme ve avukat masraflarıyla uğraşırken Ceyda kafasını cep telefonundan kaldırmamaktadır. Durağanca Ailesinin en büyük ferdi babanne Lebibe ise kendi Allah yoluna adamış Tömbeki Bekir'e yardım etmektedir. İşler Lebibe babannenin Tömbeki Bekir'in bir polis memuru olduğunu duymasıyla değişecektir. Babanne hayatta ki en büyük sırrı olan kefen parasının yerini Bekir'e göstermiştir. Hemen ardından babannenin tek umudu olan kefen parası çalınacaktır. Peki ya Lebibe'nin kefen parasını kim çalmıştır?


Aile Sandığı Oyuncu Kadrosu

Aile Sandığı

Yazan/Yönetmen: Uğur Akça
Yapım: Mizai Sanat
Genel Sanat Yönetmeni: Recep Terzi
Müzik: Gökhan Tamir
Sanat Yönetmeni: Evrim Bakas
Dekor: Ahmet Dere
Işık: Serdal Çoşkun
Ses: Remzi Özgüllü

Aile Sandığı tiyatrosunun oyuncu kadrosunda baba (Rasim) rolünde "Ömer Duran ", babanneyi (Lebibe) "Seher Terzi", anneyi (Gülefer) "Esenay Kılıç", Tömbeki Bekir'i "Mutlu Dereli", evin serseri oğlunu (Murat) "Burak Akarca" ve başını cep telefonundan kaldırmayan evin genç kızını (Ceyda) "Hatice İrkin" canlandırıyor.

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum