E-Nabız Aile Hekimi Nasıl Değiştirilir? Resimli Anlatım

Aile Hekimi değiştirme işlemi vatandaşların yapmakta zorlandığı konuların başında gelmektedir. Peki Aile Hekimi değiştirme nasıl yapılır? İşte cevabı;
E-Nabız Aile Hekimi Nasıl Değiştirilir? Resimli Anlatım

Aile Sağlık hekimi değiştirmek için artık e Nabız Aile Sağlık Hekimi Değiştirme ya da e Devlet Aile Sağlık Hekimi Değiştirme yolları takip edilmektedir. Konu hakkında bilgi sahibi dahilseniz sizleri içeriğimize okumaya davet ediyoruz.

Kişi ve aileler, devlet tarafından otomatik olarak evin en yakınındaki sağlık ocağı kuruluşundaki doktora atanıyor. Sistemin otomatik olarak atadığı aile doktorunu kişiler, belirli şartlar dahilin de değiştirebiliyor. Bugüne kadar birçok aile ve kişiler doktordan memnun olmadığı için ya da taşınma gibi sebeplerden dolayı aile hekimini değiştirdi. Eğer siz de belli nedenlerle aile hekiminizi değiştirmek istiyorsanız bazı şartları yerine getirmek zorundasınız. İşte, aile hekimi değiştirme işlemi seçenekleri...

E-Nabız ile Adım Adım Aile Hekimi Değiştirme Nasıl Yapılır?

Günümüzde aile hekimi değiştirmenin en kolay ve tercih edilmesi gereken yolu e nabız uygulamasıdır. Bir yerden taşındınız ve aile sağlık merkezini ve aile sağlık hekiminizi değiştirmek istediniz. Bunun için tek yapmanız gereken e Nabız uygulamasını telefona indirmek ve sizler için aşağıda çizdiğimiz yolların sırayla takip etmek.

İlk olarak e Nabız uygulamasını indiriyoruz. Bunun için akıllı telefonlarınıza E Nabız uygulamasını indirin. Bunun dışında e nabız web sitesine girip işlemlerini aynı şekilde halledebilirsiniz.

Uygulamayı yükledikten sonra eğer şifreniz varsa direk giriş yapabilirsiniz. Şifreniz yoksa da uygulamanın alt kısmında yer alan "e Nabız hesabım yok" yazısına tıklayarak kısa yoldan e devlet şifresiyle giriş yapabilirsiniz.

e-nabiz-aile-hekimi-degistirme.jpg

E Nabız hesabım yok dedikten sonra karşınıza "Şifre Oluştur" diye bir ibare çıkacaktır. Burada şifre oluştur demelisiniz.

e-nabiz-aile-hekimi-degistirme-001.jpg

Ardından karşınıza bir sayfa açılacak ve bu sayfada birkaç seçenek yer alacaktır. Siz burada “ e Devlet Üzerinden Giriş” seçeneğine tıklamalısınız.

e-nabiz-aile-hekimi-degistirme-003.jpg

Sonrasında ise tarayıcınızda e devlet giriş sayfası açılacaktır. Burada TC Kimlik No ve e devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra, e nabız uygulamanız otomatik olarak açılacaktır.

e-nabiz-aile-hekimi-degistirme-002.jpg

E nabız aile hekimi değiştirme yazan mavi yazıya tıkladıktan sonra aile hekimini değiştirme işlemine başlayabilirsiniz. İl, İlçe ve aile sağlık merkezinin yer aldığı bölgeyi de girdikten sonra son olarak istediğiniz aile hekimini seçebilirsiniz.

e-nabiz-aile-hekimi-degistirme-004.jpg

Aile Hekimi Değiştirme Formu

Aile Hekimi Değiştirme işlemi için form ya da dilekçe başvurusu yapılması gerekmektedir. Peki, "Aile hekimi değiştirme formu" nedir? Taşınma sonrasında aile hekimi değiştirme ya da şikayet edilen aile hekimini değiştirme işlemleri için gerekli formu nereden ulaşabiliriz?

"Aile hekimi değiştirme formuna" İnternet üzerinden aile hekimliği sayfasından ulaşabilirsiniz. Bir bizler için bir kolaylık sunduk ve aile hekimi değiştirme forumunu link olarak paylaştık.

Aile Hekimi Değiştirme formunu indirmek için Buraya Tıklayın

Aile hekimi Değiştirme Formu Nasıl Doldurulur?

"Aile hekimi başvuru formunu" sizi yönlendirdiğimiz link üzerinden indirdikten sonra form doldurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz? “Aile hekimliği değiştirme formu nasıl doldurulur?” bilmiyorsanız, endişe etmenize gerek yok. Form doldurma esnasında sizden bilemediğiniz bir şey istenmemektedir ve oldukça kısa süre tamamlanmaktadır.

Aşağıda, aile hekimi form değiştirme örnek fotoğrafını sizler için paylaştık. İnceleyebilirsiniz…

aile hekimi değiştirme nasıl yapılır

Aile Hekimi Değiştirme Dilekçesi

Aile hekimi değiştirme formu gibi "Aile hekimi değiştirme dilekçesi" de internet üzerinden indirilebilmektedir. Dilekçe de sizden istenilen yerleri eksiksiz şekilde doldurmanız çok önemlidir.

Aile Hekiminin Görevleri

Ülkemizde aile hekimliği hizmeti ilk olarak 15.09.2015 tarihinde Düzce’de uygulanmaya başlandı. Düzce’de beklenen başarıyı gösteren aile hekimi uygulaması, 2010 yılından bugüne kadar 81 ilin tamamında uygulanıyor. Geniş bir hizmet ağıyla çalışan aile hekimlerinin görevleri şunlardır:

  • Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini vermek,
  • Aile hekimi, kendisine kayıtlı kişileri bir bütün olarak ele alıp, kişiye yönelik koruyucu, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini sunmak,
  • Sağlıkla ilgili olarak kayıtlı kişilere rehberlik yapar, sağlığı geliştirici ve koruyucu hizmetler ile ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerini vermek,
  • Kendisine kayıtlı kişilerin ilk değerlendirmesini yapmak için altı ay içinde ev ziyaretinde bulunup veya kişiler ile iletişime geçmek,
  • Kayıtlı kişilerin yaş, cinsiyet ve hastalık gruplarına yönelik izlem ve taramaları (kanser, kronik hastalıklar, gebe, loğusa, yenidoğan, bebek, çocuk sağlığı, adölesan, erişkin, yaşlı sağlığı ve benzeri) yapmak,
  • Periyodik sağlık muayenesi yapmak,
  • Tetkik hizmetlerinin verilmesini sağlamak  ya da bu hizmetleri vermek,
  • Kendisine kayıtlı kişileri yılda en az bir defa değerlendirerek sağlık kayıtlarını güncellemek.
  • Evde takibi zorunlu olan özürlü, yaşlı, yatalak ve benzeri durumdaki kendisine kayıtlı kişilere evde veya gezici/yerinde sağlık hizmetlerinin yürütülmesi sırasında kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini vermek,
  • Aile sağlığı merkezi şartlarında tanı veya tedavisi yapılamayan hastaları sevk etmek, sevk edilen hastaların geri bildirimi yapılan muayene, tetkik, tanı, tedavi ve yatış bilgilerini değerlendirmek, ikinci ve üçüncü basamak tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri ile evde bakım hizmetlerinin koordinasyonunu sağlamak,
  • Gerektiğinde hastayı gözlem altına alarak tetkik ve tedavisini yapmak,
  • Entegre sağlık hizmetinin sunulduğu merkezlerde gerektiğinde hastayı gözlem amaçlı yatırarak tetkik ve tedavisini yapar,
  • Aile sağlığı merkezini yönetmek, birlikte çalıştığı ekibi denetlemek ve hizmet içi eğitimlerini sağlamak
  • İlgili mevzuatta birinci basamak sağlık kuruluşları ve resmi tabiplerce kişiye yönelik düzenlenmesi öngörülen her türlü sağlık raporu, sevk evrakı, reçete ve sair belgeleri düzenlemektir.

Aile Hekimine Başvurma

Tercih edilen aile hekimine başvurulduğu zaman yapılan işlemler sırasıyla şöyle:

  • Başvuru yaptığınız doktorun vereceği 3 nüshalık “Aile Hekimi Değiştirme Formu”nu dolduracaksınız.
  • Ardından işleminiz başlamış olacak.
  • Bu nüshalardan teki Toplum Sağlığı Merkezi’ne gönderilir, bir diğeri aile hekiminizde kalır ve sonuncusu da size verilir.

Toplum Sağlığı Merkezine Başvurma

Aile doktoru değişikliğinde direkt olarak Toplum Sağlığı Merkezi'ne başvuru yapabilirsiniz. Burada yapılan işlemler sırasıyla şöyle:

  • Her ayın 20’sine kadar tüm formlar Aile Hekimi Bilgi Sistemi (AHBS)'ne girilir.
  • Ardından “Hekim Değiştirme Talep Formu” doldurulup sorumlu hekimin onayı alınır.
  • Ayın en geç 25’inde ise İl Sağlık Müdürlüğü’ne form ulaşır.
  • Son olarak bir sonraki ayın ilk haftasında kaydınızın silindiği aile hekiminize Toplum Sağlığı Merkezi bir yazıyla bildirir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
E-Nabız Nedir, Nasıl Kullanılır?Sağlık Raporu Nasıl Alınabilir?

Aile hekimimi değiştirmek istiyorum, ne yapmalıyım?

Aile hekiminizi değiştirmek istiyorsanız öncelikle yeni bir aile hekimi seçmeniz gerekiyor. Daha sonra eski aile hekiminizi bilgilendirerek ayrılma talebinizi iletebilirsiniz. Yeni aile hekiminizi belirledikten sonra kaydınızı yeni aile hekiminizin kayıt defterine aldırmanız gerekiyor.

Aile hekimimi değiştirmek için herhangi bir nedenim olması gerekiyor mu?

Hayır, aile hekiminizi değiştirmek için herhangi bir nedeniniz olması gerekmiyor. Aile hekiminizi değiştirmek tamamen sizin tercihinizdir.

Aile hekimimi değiştirdiğimde, kaydımın aktarılması otomatik olarak yapılır mı?

Hayır, aile hekiminizi değiştirdiğinizde kaydınızın aktarılması otomatik olarak yapılmaz. Yeni aile hekiminize başvurarak kaydınızın aktarılması için gerekli işlemleri yapmanız gerekiyor.

Aile hekimimi değiştirdiğimde, daha önce aldığım tüm hizmetlerden yararlanabilir miyim?

Evet, aile hekiminizi değiştirdiğinizde daha önce aldığınız tüm hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Ancak, yeni aile hekiminizin sizin sağlık durumunuzu değerlendirmesi ve gerekli gördüğü takdirde yeniden muayene etmesi gerekebilir.

Aile hekimimi değiştirirken herhangi bir ücret ödemem gerekiyor mu?

Hayır, aile hekiminizi değiştirirken herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Bu işlem tamamen ücretsizdir.

Aile hekimimi değiştirdiğimde randevularım ve tedavi sürecim nasıl etkilenir?

Aile hekiminizi değiştirdiğinizde randevularınız ve tedavi süreciniz etkilenebilir. Yeni aile hekiminiz sizin sağlık durumunuzu değerlendireceği için bazı testler ve muayeneler isteyebilir. Bu nedenle, tedavi sürecinizde bazı değişiklikler olabilir. Ancak, yeni aile hekiminizin sizin sağlık durumunuz hakkında bilgi edinmesiyle birlikte tedavi süreciniz devam edecektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum