Aile Filmleri 2024 - Ailecek İzlenebilecek 30 Film Önerisi

Aile kavramının önemini vurgulayan ve belirli bir seviyede ilerleyen en iyi filmleri sizler için araştırdık. İşte ailecek izlenebilecek filmler...
Aile Filmleri 2024 - Ailecek İzlenebilecek 30 Film Önerisi

Ailecek İzlenecek En Eğlenceli Filmler

Sinema dünyasına damga vuran, izlerken bazen eğlendiren bazen de ağlatan en iyi filmleri listeledik. Listeyi hazırlarken aile bağlarını geliştirecek, aile içi sevgi ve saygıyı pekiştirecek filmleri daha ön planda tuttuk. Ayrıca kardeşlik, anne, baba, çocuk gibi kavramları yücelten bu filmler küçük çocukların izlemesine de uygundur. İşte IMDb puanı en yüksek ve ailecek izlenebilecek en iyi film önerileri

Ailecek izlenebilecek filmler;

1. The King’s Daughter

Aile Filmleri
Kral Louis efsanelere yazılmış olan ölümsüzlüğü bulmak üzere harekete geçer. Bu arayış onu bir deniz kızının yaşam gücünü ele geçirmeye zorlarken kralın gayri meşru kızı ortaya çıkar. Bu ortaya çıkış feniz kızının keşfedilmesi ile bir olurken her şey daha da karmaşık hale gelmeye başlar.

TürAksiyonMaceraAile
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSean
McNamara
OyuncularPierce
Brosnan
Kaya
Scodelario
William
Hurt

2. Dante’s Hell

Aile Filmleri
Dante’nin cehenneme yolculuğu sizlerle. Bu uzun yolculuk öncelikli olarak Dante’nin üç vahşi hayvan tarafından tehdit edildiği karanlık orman ile başlar. Beatrice’in isteği üzerine Dante Virgil tarafından kurtarılır. Virgil, Dante’yi daire daire Lucifer’ın yaşadığı dünyanın merkezine ve Araf’a inmesine yardım ederken bir yandan da onu korumaya başlar.

TürMaceraDramAile
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBoris
Acosta
OyuncularEric
Roberts
Vittorio
Gassman
Jeff
Conaway

3. Iris Warriors

Aile Filmleri
1940 savaşında bombalar sekiz çocuğu yetimhanelerinin mahzenine kapattığında, öğretmenleri Bayan Shaw onlara hikaye anlatmaya başlar. Hikaye ilerledikçe çocuklar kendilerini efsanevi bir adada bulmaya başlarlar. Burada Karanlık ve Aydınlığın hikayeleri ile dolup taşan ve dünyaya sarmalayan gökkuşağının yeni rengi olan Iris Savaşçılarının nasıl oluştuğuna tanık olurlar. Etrafa bombalar düşmeye devam ederken artık hiç kimse hayatta kalabileceğine emin değildir.

TürAileFantastikMüzikal
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRoydon
Turner
OyuncularJessica
Brown F.
Cindy
Okkers
Sven-Eric
Muller

4. Guillermo del Toro sunar: Pinokyo

Aile Filmleri
Çocukluğunuzdan hatırlayacağınız Pinokyo hikayesi yeniden sizlerle. Geppetto adındaki yaşlı bir oymadı, kalbini onarmak için sihirli bir şekilde hayata geçirilen ahşap kuklayla ilgili klasik hikaye yeniden keşfediliyor. Pinokyo yeni dünyada kendisine bir yer aramaya başlarken, itaatsiz maceraları da hız kesmeden devam etmektedir.

TürAnimasyonDramAile
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGuillermo
del Toro
Mark
Gustafson
OyuncularGregory
Mann
Ewan
McGregor
Ron
Perlman

5. Slumberland

Aile Filmleri
Babası Peter beklenmedik bir şekilde denizde kaybolduktan sonra, genç Nemo, iyi niyetli ama son derece beceriksiz amcası Phillip’in yanına gönderilir. Hayatı alt üst olan Nemo yeni okuluna ve günlük hayatına alışmak için uğraşırken, geceleri Slumberland’ın fantastik dünyasına giderek zorlu görevleri meydana getirmektedir.

TürMaceraKomediAile
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFrancis
Lawrence
OyuncularJason
Momoa
Kyle
Chandler
Chris
O’Dowd

6. Cheaper by the Dozen

Aile Filmleri
Sevilen klasik yeniden sizlerle. Karışık bir 12 kişilik ailenin hayatı ise normalden de karmaşık bir hale gelmektedir. Bakers’ın telaşlı bir ev hayatında dolaşırken aynı anda aile işlerini yönetmeye çalışmaktadır. Bu gürültülü ailede kimsenin dertlerine çözüm bulunmazken gürültülü yaşamları herkes için birbirinden komik durumlar meydana gelmektedir.

TürMaceraKomediAile
IMDb4,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGail
Lerner
OyuncularGabrielle
Union
Zach
Braff
Erika
Christensen

7. The Amazing Maurice

Aile Filmleri
Hikayemizde mükemmel para kazanmak için profesyonel dolandırıcılık yeteneğine sahip olan, sokaklarda yaşayan aptal kedi Maurice sizlerle. Pipo çalan ve tuhaf bir şekilde okuryazar olan fare sürüsüne sahip bir çocuk Maurice’ı bulduğunda ise ikili için beklenilmedik maceralar doğmaya başlar.

TürAnimasyonAile
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenToby
Genkel
Florian
Westermann
OyuncularHugh
Laurie
Emilia
Clarke
David
Thewlis

8. Dakota

Aile Filmleri
Bekar bir anne ve yakın zamanda dul kalan Kate, kızı Alex ile ailesinin Georgia’daki çiftliğinde yaşamaktadır. Çiftlikte yaşam büyük bir meydan okumaya neden olurken Çavuş CJ tarafından teslim edilen savaş köpeği Dakota kapılarına geldiğin işler daha da karmaşık hale gelmektedir. Dakota aileye göz kulak olurken kasabaya yardım eden yerel bir halk kahramanı haline gelir. Kasabanın şerifi ise Kate’lerin yaşadığı toprakları satmak için elinden geleni yapmaya başladığında ise küçük aile daha da büyük bir savaşa giriş yaparlar.

TürAile
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKirk
Harris
OyuncularAbbie
Cornish
Tim
Rozon
William
Baldwin

9. Hope Again

Aile Filmleri
Darla ve üç kızının hayatları yeni bir kasaba, okul ve gençlik grubu ile yeniden başlar. İhtiyaç duydukları her şeye yavaş yavaş sahip olurlarken bu kadar mücadele durumlarına rağmen işleri hala ters gitmeye devam ederler. Tanrı’nın sadakati hala onların üzerinde olmadığı için artık başka tarzda uğraş vermeleri gerekmektedir.

TürDramAile
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJohn Michael
Hightower Jr.
OyuncularDenise
Morris
Summer
Morris
Brooklyn
Morris

10. Bridge Hollow Laneti

Aile Filmleri
Cadılar Bayramı’nda yanlışlıkla eski ve muzip bir ruhu serbest bırakan ve evlerinde var olan tüm dekorasyonların canlanmasına neden olan genç kız için artık işler kötüye gitmeye başlar. Bu dekorasyon eşyaları ortalığı kasıp kavururken genç kız kasabalarını kurtarmak için görüşmeyi isteyeceği son kişi ile görüşmeye karar verir.

TürMaceraAileKomedi
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJeff
Wadlow
OyuncularPriah
Ferguson
Lauren
Lapkus
Marlon
Wayans

11. Babamın Kemanı (My Father's Violin)

Aile Filmleri

En iyi Türk filmleri arasında yer verdiğimiz Babamın Kemanı isimli yapım son derece dramatik bir senaryoya sahiptir. Filmde amcası ile uzak bir amca-yeğen muhabbeti olan küçük bir kız tıpkı onun gibi kendisini müziğe verir. İkilinin ortak noktası olan müzik onlara sıkı bir bağ ve aile olma duygusu kazandıracaktır.

TürAksiyonGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndaç
Haznedaroğlu
OyuncularEngin
Altan Düzyatan
Belçim
Bilgin
Selim
Erdoğan

12. Sen Yaşamaya Bak (In Good Hands)

Aile Filmleri

Aşk dolu en iyi filmler arasında yer alan 2022 yapımı bu yeni aile filminde Melisa isimli genç bir kadın ve küçük çocuğu konu ediliyor. Çocuğunu tek başına büyüten Melisa kısa bir süre önce hasta olduğunu ve fazla zamanının kalmadığını öğrenir. Artık tek amacı son günlerini dolu dolu aşkla geçirmek ve çocuğunu emanet edebileceği bir adam bulmaktır.

TürDram
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKetche
OyuncularAslı
Enver
Kaan
Urgancıoğlu
Ezgi
Şenler

13. Yes Day

Aile Filmleri

Aile içi kuralların ve düzenin yeniden gözden geçirildiği bu filmde ebeveynler ve 3 küçük çocuk yılın bir gününü “Evet Günü” ilan ederek eğlencenin doruklarına ulaşıyorlar. Filmde ailesi üzerine otoriter bir yapı kuran Allison Torres isimli kadın çocuklarının hoşnutsuzluğunu fark edince onlarla bir anlaşma yapar. Anlaşma gereği tüm aile fertleri bir gün boyunca istenen her şeye evet diyeceklerdir.

TürKomediAile
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMiguel
Arteta
OyuncularJennifer
Garner
Édgar
Ramírez
Jenna
Ortega

14. Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? (Have You Ever Seen Fireflies?)

Aile Filmleri

Aile için uygun içeriklere sahip Türk yapımı bu fantastik dram filminde üstün zekalı bir çocuk olan ve hayatı boyunca fantastik olaylar yaşayan Gülseren’in maceraları anlatılıyor. Henüz küçük yaşlardayken ailesi ve çevresi tarafından farklı görülen Gülseren yaşadığı çevreye uyum sağlamaya çalışsa da bu konuda pek başarılı olamaz. Yaşı ilerledikçe yakınlarını birer birer kaybeden Gülseren’in hayatını mutlaka izlemelisiniz.

TürRomantikDramKomedi
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAndaç
Haznedaroğlu
OyuncularEcem
Erkek
Yılmaz
Erdoğan
Engin
Alkan

15. News of the World (Dünyadan Haberler)

Aile Filmleri

Romandan uyarlama bir film olan News of the World’de Amerikan iç savaşı sonrası köyleri gezerek gazete okuyan Kyle Kidd ve yol üstünde bulduğu bir çocuğun hikayesi anlatılıyor. Yıllar önce Kızılderililer tarafından kaçırılan çocuk savaşlar sonrası yeniden ailesiz kalır. Devlet tarafından asıl ailesine ulaştırılmaya çalışan çocuğu bulan Kyle Kidd bu görevi üstlenerek küçük kıza yardım etmeye çalışır.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPaul
Green
-grass
OyuncularTom
Hanks
Helena
Zengel
Elizabeth
Marvel

16. The Boy Who Harnessed the Wind (Rüzgarı Dizginleyen Çocuk)

Aile Filmleri

Rüzgarı Dizginleyen Çocuk filminde ailesini ve köylüsünü ölümcül kuraklık illetinden kurtarmak için çocuk yaşta bir şeyler yapmaya çalışan William’ın hikayesini izliyoruz. Afrika’nın yoksul bir köyünde dünyaya gelen William Kamkwamba maddi imkansızlıklar sebebiyle okuldan atılır. Tam da bu dönemde başlayan kuraklık ailesini ve köylüsünü yokluğa doğru sürükler. İnsanları için bir şeyler yapmak isteyen William birkaç arkadaşı ev babası ile birlikte bir su pompası tasarlamaya başlar.

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChiwetel
Ejiofor
OyuncularMaxwell
Simba
Chiwetel
Ejiofor
Aïssa
Maïga

17. 7. Koğuştaki Mucize

Aile Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi Türk filmleri arasında yer alan 7. Koğuştaki Mucize filminde 7 yaşındaki kızı ile zeka yaşı aynı olan bir adamın adalet ve özgürlük mücadelesi anlatılıyor. Memo isimli genç akıl geriliği sebebiyle bir çocuk gibi düşünmektedir. Köyünde yaşanan bir ölüm sonrası Memo suçlanarak hapse atılır. Olaya dahli olmayan Memo idama mahkum edilir. Bu sırada bir mucize gerçekleşecektir.

TürDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAndaç
Haznedaroğlu
OyuncularAras
Bulut
İynemli
Nisa
Sofiya
Aksongur
Deniz
Baysal

18. Home Alone (Evde Tek Başına)

Aile Filmleri

Yılbaşı tatili için Fransa’ya giden Kevin’in ailesi giderken yaşanan karmaşadan dolayı Kevin’i evde unuturlar. Çok çocuklu bu aile ancak uçağa bindikten sonra durumun farkına varırlar. Kevin ise ilk başta evde kimseyi bulamayınca korkup şaşırsa da hayatının en güzel günlerini geçirmeye çok yakındır. Annesi geri dönmeye çalışsa da bu bir süre mümkün olmayacaktır. Kevin ise evlerine girmeye çalışan hırsızların başına büyük bela olacaktır. Chris Columbus’un yönettiği filmin başrolünde ise Macaulay Culkin oynamıştır.

TürKomediMacera
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
1990
YönetmenChris
Columbus
OyuncularMacaulay
Culkin
Catherine
O'Hara
Joe
Pesci

19. The Curious Case of Benjamin Button (Benjamin Button’un Tuhaf Hikayesi)

Aile Filmleri

Ünlü yönetmen David Fincher’ın eseri olan filmin başrolünde Brad Pitt görev almıştır. Ayrıca filmin kadrosunda Cate Blanchett ve Julia Ormond da bulunmaktadır. Filmin konusu anlatılan hikayeye göre birinci dünya savaşı sırasında saatçilik yapan bir adamın ölen insanları geri döndürebilmek için saati tersine çalışır olarak yapması kimseyi geri getirmese de Benjamin’in bu güne kadar görülmeyen hayat hikayesini başlattı. Yeni doğan çocuklardan çok farklı olarak dünyaya gelen Benjamin hayatını tersten yaşayacaktır. Yani 80 yaşında bir adam bedeninde doğan Benjamin yaşı ilerledikçe gençleşecektir. Film ayrıca büyük bir aşk hikayesini de anlatmaktadır. Benjamin Button’un Tuhaf Hikayesi ailecek izlenebilecek en iyi filmlerden bir tanesidir.

TürFantastikRomantikDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Cate
Blanchett
Julia
Ormond

20. The Pursuit of Happyness (Umudunu Kaybetme)

Aile Filmleri

Gabriele Muccino’nun sinemaya kazandırdığı efsane filmlerden biri olan Umudunu Kaybetme Filminin başrolünde Will Smith ve oğlu Jaden Smith rol almıştır. Ailesine bakabilmek için gece gündüz durmadan çalışan Chris Gardner, iş hayatında yaşadığı birtakım sorunlardan dolayı önce eşini sonra da evini kaybeder. Küçük oğluyla birlikte sokakta kalan Chris kendi hayatı ve oğlu için bir mucize yapmaya çalışmaktadır. Mükemmel bir hayata tutunma filmi olan Umudunu Kaybetme Ebeveynler ile çocukları arasındaki sevgi bağını da olumlu etkileyecektir.

TürBiyografiDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenGabriele
Muccino
OyuncularWill
Smith
Thandiwe
Newton
Jaden
Smith

21. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (Karayip Korsanları Siyah İnci’nin Laneti)

Aile Filmleri

Karayip Korsanları filmi aile filmleri konusuna biraz uzak olsa da eğlenceli ve düzgün senaryosuyla hoş vakit geçirmek için ailenizle birlikte izleyebileceğiniz bir filmdir. Filmin oyuncu kadrosunda; Johnny Depp, Keira Knightley ve Orlando Bloom gibi ünlü isimler yer almaktadır. Filmin konusu ise dünyanın en komik korsanı Jack Sparrow ve prensese aşık olan cesur yürekli demirci Will Turner’ın maceralarını anlatmaktadır.

TürAksiyonFantastik
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenGore
Verbinski
OyuncularJohnny
Depp
Geoffrey
Rush
Keira
Knightley

22. Up (Yukarı Bak)

Aile Filmleri

Mükemmel bir animasyon filmi olan Yukarı Bak Pete Docter ve Bob Peterson’un yönetmenliğini yaptığı bir filmdir. Hikaye dünyayı dolaşmak isteyen maceraperest Ellie ve Carl’ın bu hayal için uğraşmalarıyla başlar. Ancak Ellie bu hayaline kavuşamadan ölür. Carl ise yaşlı olmasına rağmen bir gün bu hayali gerçekleştirecektir. Evinin etrafına koca koca binalar yapılan Carl karısından kalan son hatıra olan evini yıktırmak istemez. Ve evini binlerce balonla uçurarak dünyayı dolaşmaya başlar. Bu sırada Carl’ın davetsiz bir de misafiri vardır. Acıklı olduğu kadar eğlenceli bir hikayeye sahip olan Up filmi yaş fark etmeksizin ailecek izlenmesi gereken filmlerdendir.

TürAnimasyonAileFantastik
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenPete
Docter
OyuncularEdward
Asner
Jordan
Nagai
Bob
Peterson

23. 3 İdiots (3 Aptal)

Aile Filmleri

Bollywood’un hatta Dünya’nın en ünlü aktörlerinden Aamir Khan’ın başrolünde oynadığı film, üniversitede tanışan üç arkadaşın hikayesini anlatmaktadır. Rancho, Farhan ve Raju Hindistan’ın en önemli ve en disiplinli okulu olan Mühendislik okulunda okuyan üç arkadaştır. Hayattaki amaçları ve geçmişleri birbirinden tamamen farklı olan bu üç arkadaş bazen izleyenleri kahkahaya boğarken bazen de göz dolduran sahnelerde mükemmel bir oyunculuk performansı gösteriyorlar. Arkadaşlık ve dostluk kavramını kusursuzca işleyen bu filmi kesinlikle ailenizle veya arkadaşlarınızla beraber izlemelisiniz.

TürKomediBollywood
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRajkumar
Hirani
OyuncularAamir
Khan
MadhavanKareena
Kapoor

24. Wall-e

Aile Filmleri

Etkileyici senaryosuyla dikkat çeken animasyon filmi Wall-e verdiği sosyal mesajlarla ve öğretileriyle mutlaka izlenmesi gereken filmlerden biridir. Çocukların küçükten kazanabileceği bazı güzel alışkanlıkları aşılayabileceğini düşündüğümüz Wall-e filminin konusu uzak gelecekte aşırı kirlenme sebebiyle dünyanın yaşanmaz bir yer hale gelmesini anlatır. İnsanların başka gezegende yaşamaya başladığı filmde dünya için hala bir şeyler yapmaya çalışan ve çöpleri temizlemeye uğraşan Wall-e isimli bir robot tek başına kalmıştır. Wall-e’nin bu yalnızlığı ve bir amaç uğruna durmadan çalışması hikayeyi acıklı kılarken Eve adlı bir robotun gelmesiyle Wall-e içinde her şey değişecektir.

TürAnimasyonMaceraFantastik
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenAndrew
Stanton
OyuncularBen
Burtt
Elissa
Knight
Jeff
Garlin

25. Taare Zameen Par (Her Çocuk Özeldir)

Aile Filmleri

8 yaşında küçük bir çocuğun bu yaşına kadar hiç kimsenin anlayamadığı bir hastalığı vardır. Bu yüzden hem ailesinde hem de okulda birçok sorun yaşayan küçük Ishaan herkes tarafından dışlanan biridir. Ta ki onun derdini anlamak için uğraşan resim öğretmeni Ram Sankhar gelene kadar. Ishaan ile yakından ilgilenen Ram Shankar çocuğun herhangi bir zeka problemi olmadığı hatta çok zeki olduğunu anlar. Özenle ilgilendiği Ishaan’ın hayatı çok kısa bir sürede değişecektir. Taare Zameen Par benzeri filmler için Netflix Hint Filmleri listemizi ziyaret edebilirsiniz.

TürDramBollywood
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenAamir
Khan
OyuncularAamir
Khan
Darsheel
Safary
Tisca
Chopra

26. Dangal

Aile Filmleri

Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenilerek oluşturulan hikaye Hindistanlı güreşçi Mahavir Singh Phogat ve kızlarının hayatını anlatmaktadır. Sağlam bir güreşçi ve bu spora hayran biri olan Mahavir doğacak erkek çocuğunu dünyanın en büyük güreşçisi yapmak ister. Ancak Mahavir’in iki tane kız çocuğu olur. Hayalleri için bir yıkım olsa da kızlarını çok seven Mahavir onları yetiştirmek için elinden gelen her şeyi yapar. Bir gün kızlarının güreş için çok yetenekli olduklarını keşfeden Mahavir onları eğiterek dünyanın en iyi sporcuları yapmaya karar verir. Dönemin sosyal hayatı ve insanların psikolojik baskısına rağmen iki kızda madalya sahibi olacaklardır.

TürBiyografikBollywood
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenNitesh
Tiwari
OyuncularAamir
Khan
Sakshi
Tanwar
Fatima
Shaikh

27. The Intouchables (Can Dostum)

Aile Filmleri

Felçli bir iş adamı olan Philippe ve hapisten daha yeni çıkan Driss’in hayatlarının kesişmesiyle başlayan hikaye hayattaki sınıf ayrımlarının, kültür farklılıklarının ortadan kalkmasını anlatmaya çalışmıştır. Yamaç paraşütü yaparken bir kaza geçiren Philippe hayatının geri kalanını yardıma muhtaç bir halde geçirecektir. Bu sırada hapisten çıkan Driss, Phillippe’nin evinde yatılı olarak yardımcılık yapacaktır. Patron çalışan ilişkisinden daha ziyade çok yakın dost olan ikili hayatının en keyifli günlerini de beraber geçireceklerdir. Filmin başrolünde François Cluzet ve Omar Sy rol almaktadır.

TürDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenEric
Toledano
OyuncularFrançois
Cluzet
Omar
Sy
Anne
Le Ny

28. Neşeli Günler

Aile Filmleri

Türk Komedi Filmleri listesinde bulunan Neşeli Günler etkileyici senaryosuyla dikkat çekmektedir. 6 çocuklu kazım ve Saadet çifti aralarında geçen anlamsız bir tartışma yüzünden ayrılırlar. Üç çocuğu alıp giden Kazım efendi kendine yeni bir hayat kurar tabi Saadet hanımda öyle. Yıllar geçer ve çocuklar kocaman oldukları zaman birbirlerini tanımayan Ahmet ve Mehmet kardeşler bir kız yüzünden kapışırlarken araya iki tarafı da tanıyan amcaları Ziya girer. Bu şekilde birbirlerini yıllar sonra bulan kardeşler ailelerini tekrar bir araya getirmeye çalışacaklardır.

TürKomediAileRomantik
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
1978
YönetmenOrhan
Aksoy
OyuncularGökhan
Mete
Münir
Özkul
Adile
Naşit

29. Forrest Gump

Aile Filmleri

Amerikalı ünlü oyuncu Tom Hanks’in sinema dünyasına damga vuran filmlerinden biri olan Forrest Gump, yönetmen Robert Zemeckis’in eseridir. Mükemmel bir hayat hikayesini konu edinen filmin ana karakteri Forrest Gump Düşük I.Q ya sahip hasta birisidir. Ancak iyi niyeti ve sürekli güzel şeyler başarıyor olması Forrest’ı Amerika’nın ulusal kahramanı bile yapacaktır. İzlerken hem eğleneceğiniz hem de duygulanacağınız bu film, ailecek izlenebilecek filmlerden biridir.

TürRomantikKomediDram
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenRobert
Zemeckis
OyuncularTom
Hanks
Gary
Sinise
Robin
Wright

30. The Shawsank Redemption (Esaretin Bedeli)

Aile Filmleri

Dünya sinemasının en iyi filmi olarak görülen The Shawsank Redemption filmi bu listenin olmazsa olmaz filmlerinden biridir. Mükemmel bir biyografiyi konu edinen bu filmin yönetmenlik koltuğunda Frank Darabont oturmaktadır. Filmin oyuncu kadrosunda ise Tim Robbins, Morgan Freeman ve Bob Gunton gibi önemli oyuncular yer almaktadır. Filmin konusu; kendisini aldatan karısını ve sevgilisini öldürmekle suçlanan Andy Dufrense’nin geri kalan hayatını anlatmaktadır. Hapishane de Red isimli bir adamla tanışan Andy daha sonra bu adamla çok sıkı dost olacaktır. Özgürlük umuduyla hayata tutunmaya çalışan Andy’nin hikayesi oldukça dramatiktir.

TürDram
IMDb9.3
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularTim
Robbins
Morgan
Freeman
Bob
Gunton

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum