Akdeniz'in İncisi Adana'da Gezilmesi Gereken 19 Yer

Akdeniz’in en büyük şehirlerinden biri olan Adana'da görülmesi gereken doğal ve tarihi yerleri sizin için liste haline getirdik.
Akdeniz'in İncisi Adana'da Gezilmesi Gereken 19 Yer

Tarihiyle, doğasıyla ve lezzetleriyle ülkemizin en gözde şehirleri arasında bulunan Adana, birçok devlete ev sahipliği yapmış bir yer. Geçmişi oldukça köklü olan ve adım atılan her yerde tarihin izlerine rastladığımız Adana, Akdeniz bölgesinin en çok turist çeken şehirlerinden biri.

Adana'ya gitmek isteyenler için hazırladığımız bu rehber niteliğindeki içeriğimiz, şehrin turistik noktalarından bir liste barındırıyor. Adana'nın hem doğal hem de tarihi gezilecek yerlerinden oluşan listemiz, görmeden dönülmemesi gereken mekanları içeriyor.

Adana'da Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Taşköprü AdanaYüreğirTarihi/Mimari
2Sabancı Merkez CamiiSeyhanMimari
3Adana Arkeoloji MüzesiSeyhanEserleri
4Varda KöprüsüKaraisalıMimari/Tarihi
5Büyük Saat KulesiSeyhanMimari
6Adana Sinema MüzesiSeyhanKoleksiyonları
7Ulu Cami AdanaSeyhanMimari/Tarihi
8Anavarza Kalesi ve Antik KentiKozanTarihi
9Kapıkaya KanyonuKaraisalıDoğası
10Adana Atatürk Evi MüzesiSeyhanKoleksiyonları
11Misis köprüsü ve Misis Antik KentiYüreğirTarihi
12YılankaleCeyhanMimarisi/Tarihi
13Yağ CamiiAlidedeMimari/Tarihi
14Magarsus Antik KentiKarataşTarihi
15Aladağ Küp ŞelalesiAladağDoğası
16Şar Antik KentiTufanbeyliTarihi
17Bebekli KiliseSeyhanTarihi
18Dokuzoluk KanyonuKaraisalıDoğası
19Yeşil CamiYüreğirMimarisi

Adana'da Gezilmesi Gereken 19 Yer

İşte Adana'da gezip göreceğiniz turistik yerler...

1. Taşköprü

Adana'da Gezilecek Yerler

Seyhan Nehri üzerinde bulunan Taşköprü, Dünya'nın aktif olarak kullanılan en eski köprüsü olma özelliğine sahip. Roma imparatoru Hadrianus tarafından yaptırılan bu köprü, ilk yapıldığında 21 gözlü olarak inşa edilse de zamanla 7 gözü toprak altında kalmış. Adana'nın simgeleri arasında bulunan bu köprü şehre gelen turistlerin fotoğrafladığı ilk yerler arasında bulunuyor.

AdresSinanpaşa, 01220 Yüreğir/Adana

Google Yorumları

? Resimler çekmeye doyamadık her anı keyifle geçen gezimizde taş köprü de yerini aldı.

? Adana'nın görülmesi gereken yerlerin başında olan bir köprü. Tarihi niteliği olan bir yer. Sabahtan ikindi vaktine kadar oralara uğramanızı tavsiye etmem kalabalık ve sıcak oluyor. Nehir kenarında deniz bisikletine de binebilirsiniz farklı bir bakış açısı oluyor.

2. Sabancı Merkez Camii

Adana'da Gezilecek Yerler

Adana'nın simgesi haline gelen ve Seyhan nehri kıyısında konumlanan Sabancı Merkez Camii, 1998 yılından beri ibadete açık halde bulunuyor. Diyanet Vakfı ve Sabancı ailesinin ortaklaşa yaptırdıkları bu camii; 99 metre uzunluğunda yer alan minaresiyle Allahın 99 ismini, 32 kubbesiyle 32 farzı ve 40 camıyla da Hz. Muhammed'in peygamber olduğu yaşı simgeliyor.

AdresReşatbey, 01120 Seyhan/Adana

Google Yorumları

? Türkiye'nin ikinci en büyük dünyanın yirmi altıncı en büyük camisi. Adana'ya gidip de görmeden gelmemeniz gereken bir cami.

? Camii gerçekten güzel bir mimariye sahip, içi ve dışıyla harika inşa edilmiş. Çevresi güzel ve çok ferah, Çevre düzenlemesi çok güzel.

3. Adana Arkeoloji Müzesi

Adana'da Gezilecek Yerler

Adana’nın Çukurova yerleşkesinde yapılan arkeolojik araştırmalar sonucunda elde edilen tarihi eserlerin sergilendiği Adana Arkeoloji Müzesi, şehrin geçmişi hakkında birçok bilgi sunuyor. Müze kartının geçerli olduğu bu müze, 1924 yılında kurulduğundan dolayı Türkiye'nin en eski on müzesi arasında yer alıyor. Adana'ya gidildiğinde görülmesi gereken yerler arasında bulunan bu müze, bronz Karataş heykeliyle yoğun ilgi görüyor.

Telefon(0322) 454 38 57
Saat08:30-17:00 Pzt: Kapalı
AdresDöşeme Mahallesi Ahmet Cevdet Yağ Bulvarı, D:No:7, 01060 Seyhan

Google Yorumları

? Müze mimari olarak çok iyi kurgulanmış zengin bir koleksiyona sahip. Müzenin kurgusu iyi olduğu için gezerken sizi yönlendiriyor. Müze bu haliyle bile çok büyük tekrar büyütülecekmiş. Gezmesi yaklaşık 1 saatinizi alıyor.

? Adana arkeoloji müzesi tek kelime ile harika.

4. Varda Köprüsü

Adana'da Gezilecek Yerler

Adanalılar tarafından Koca köprü olarak da isimlendirilen Varda Köprüsü, 1912 yılında hizmete açılmış. 200 metre uzunluğuyla dikkatleri üzerine toplayan bu köprü, Almanya ve Osmanlı'nın ortak demiryolu projesinin bir parçası olarak yapılmış. Yüksekliğiyle kendisine hayran bırakan bu köprü, 2015 yılında yayınlanan James Bond filmi Skyfall’un tren sahnesinde yer alıyor.

AdresKıralan, 01770 Karaisalı/Adana

Google Yorumları

? Doğası, manzarası ve havası çok güzel.

? Ulaşımı biraz zor gibi. Ama zaman ayırıp görmek lazım. Köprü zaten şaheser. İki taraflı geliş gidiş mümkün.

5. Büyük Saat Kulesi

Adana'da Gezilecek Yerler

Tarihi Kazancılar Çarşısı ile dip dibe olan Büyük Saat Kulesi, Osmanlı’nın son dönemlerinde (1882) yapılmış. Yüksekliği 32 metre olan bu saat ülkemizin en büyük saat kulesi olma unvanına sahip olduğundan dolayı Adana'nın en turistik yerlerinden biri. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin logosunda da yer alan bu saat, şehrin en önemli simgelerinden biri.

AdresTarihi Büyük Saat Kulesi önü, 01000 Seyhan/Adana

Google Yorumları

? Hem gecesi hem gündüzü Adana için en güzel fotoğraflarınızın olacağı bir yer. Mutlaka ziyaret edilmeli.

? Görülmeye değer tarihi bir saat kulesi. Her saat başında çanı çalmaya devam ediyor.

6. Adana Sinema Müzesi

Adana'da Gezilecek Yerler

Sadece tarihi yerleri ve yemekleriyle değil sanatıyla da ön plana çıkan Adana'da gezmeniz gereken bu müze, 18. Altın Film Festivali sırasında açılmış. Yeşilçam oyuncularının fotoğraflarına, sahnelerde kullandıkları kıyafetlere ve daha birçok kişisel eşyaya sahip koleksiyonuyla sanat severlerin dikkatini çeken Adana Sinema Müzesi, film afişleriyle de hayranlık uyandırıyor.

Telefon(0322) 457 07 78
Saat08:00-17:00 Paz-Pzt: 10:00-17:00
AdresKayalıbağ, Seyhan Cd., 01010 Seyhan/Adana

Google Yorumları

? Adanalı yönetmen senarist oyunculara yer verilen tarihten günümüze sinemacılığın çok güzel anlatıldığı bir müze.

? Harika bir müze. Adanalı sanatçılara özgü bu Sinema Müzesi, Taş Köprüye yakın bir konumda.

7. Ulu Cami Adana

Adana'da Gezilecek Yerler

Adana’ya gelen herkesin gezip görmek isteyeceği yerlerden biri de Ramazanoğulları Beyliği zamanında yapılan Ulu Cami. Selçuklu ve Memluk dönemine ait izler taşıyan Ulu Camii, 1513-1541 yılları arasında inşa edilmiş. Adana’nın en görkemli camilerinden biri olan Ulu Cami, dikdörtgen mimarisiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

AdresUlucami, Kızılay Cd., 01010 Seyhan/Adana

Google Yorumları

? Ramazanoğulları Beyliğine ait muhteşem bir Camii. Yapıda birçok medeniyetin izleri görmek mümkün, Memlük Mısır Osmanlı…

? Harika bir mimariye sahip olan camii, Adana'ya gidince görülmeye değer yerlerden biri.

8. Anavarza Kalesi ve Antik Kenti

Adana'da Gezilecek Yerler

Geçmişte Yenilmez Şehir olarak anılan Anavarza Antik kenti, Kozan'da yer alıyor. Helenistik, Bizans, Roma, Osmanlı ve Sasani gibi devletlere ev sahipliği yapan Anavarza, Dünya'nın en büyük antik kenti olarak gösteriliyor. Hamamdan sur duvarlarında, tiyatrolardan kaya mezarlara kadar birçok tarihi esere sahip olan bu antik kent, Adana'da gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

AdresDilekkaya, Anavarza Ören Yeri, 01500 Kozan/Adana

Google Yorumları

? Anavarza Kalesini aşağıdan seyrettiğimiz Anavarza Ören Yeri bizi büyüledi. Antik çağ kalıntılarını görebilir, mezar ve sütunlara ait parçaları bu ören yerinde bulabilirsiniz

? Anavarza kayalıkları üzerinde bulunan kalıntılar insanı ihtişamı ve mimarisiyle büyülüyor.

9. Kapıkaya Kanyonu

Adana'da Gezilecek Yerler

Adana'da gezilmesi gereken doğal güzellikler arasında bulunan Kapıkaya Kanyonu, 20 kilometrelik uzunluğu ve 7250 metre derinliğiyle hayranlık uyandırıyor. Doğa yürüyüşü yapmak isteyenler, dağcılar ve fotoğraf tutkunlarının Adana'da tercih ettiği yerler arasında bulunan bu kanyon, seyir teraslarıyla da harika manzaralar sunuyor.

AdresKapıkaya Kanyonu, Kıralan, 01770 Karaisalı/Adana

Google Yorumları

? Böyle yerleri görünce doğaya aşık olmamak imkansız.

? Gerçekten doğa harikası bir yer . Gitmeye görmeye kesinlikle değer.

10. Adana Atatürk Evi Müzesi

Adana'da Gezilecek Yerler

Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün 1923 tarihinde Adana’ya geldiğinde misafir olarak kaldığı ev dünyaya gelişinden tam 100 yıl sonra 1981 yılında müzeye dönüştürülmüş. Yüreğir İlçesi Seyhan Caddesi üzerinde konumlanan bu bina, dönemin tarihi izlerini aynı şekilde yansıtıyor. Adana'da gezilmesi gereken müzeler arasında bulunan Atatürk Evi Müzesi, bakanlığa bağlı olduğundan ücretsiz ziyaretçilere açıktır.

Telefon(0312) 212 83 00
Saat08:30-17:00
AdresKayalıbağ, 26009. Sk. No:1, 01010 Seyhan/Adana

Google Yorumları

? Girişe ücretsiz. Herkesin mutlaka görmesi gerekmekte. İçeri girdiğiniz anda farklı duygulara bürünüyor insan. Merkezi konumda, araç ile gidecekler için otopark sorunu yaşanabilir.

? Adana ya gelince mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer diye düşünüyorum.

11. Misis köprüsü ve Misis Antik Kenti

Adana'da Gezilecek Yerler

Ceyhan Nehri'nin kenarında tarih boyunca ticaretin atardamarı olan İpek Yolu’nun önemli bir hissesi olan bu kent, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. 7000 yıllık tarihiyle giden herkesi kendisine hayran bırakan bu antik kentte Lokman Hekim'in ölümsüzlük ilacını kaybettiği rivayet edilir. Su kemerlerine, surlara ve mozaik döşemelere sahip olan bu antik kent, Adana'da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

AdresUnnamed Rd, Geçitli Cumhuriyet,, 01358 Yüreğir/Adana

Google Yorumları

? Ceyhan Nehri üzerinde inşa edilmiş Anadolu'daki ilk Roma Köprüsü. Ayrıca Lokman Hekim'in bulduğu ölümsüzlük iksiri formülünü yazdığı kağıdın bu köprüde elinden uçtuğu rivayet edilir. Bölgenin görülmeye değer tarihi yapılarından.

? Tas köprü ile aynı zamanlarda Romalılar tarafından yapılmış. Manzarası harika bir köprü

12. Yılankale

Adana'da Gezilecek Yerler

Yılanlı kale ve Şahmeran Kalesi olarak da anılan Yılankale, 11 yüzyılda inşa edilmiş. Bizanslılar tarafından savunma amaçlı inşa edilen bu kale, sarp bir tepenin üzerinde konumlanıyor. Adının yılanlı olmasının birbirinden farklı hikayesi olsa da en bileneni; yarısı insan yarısı yılan olan Şahmeran'ın burada yaşadığı rivayet ediliyor.

AdresYılankale, Yılankale Köyü, 01920 Ceyhan/Adana

Google Yorumları

? Harika bir manzara... Mutlaka gidilmeli.

? Muhteşem bir kale.

13. Yağ Camii

Adana'da Gezilecek Yerler

İlk yapıldığında Saint Jacque adına kilise olarak inşa edilen bu camii, 1501 yılında Ramazanoğlu Halil Bey tarafından camiye çevrilmiş. Yetersiz kalmasından dolayı yanına inşa edilen cami ile birleştirilen Yağ Camii, bu sayede mimarisiyle de gidenlerin dikkatini çekiyor. Adının önünde kurulan yağ pazarlarından alan Yağ Camii, konumu itibariyle kolayca bulunabiliyor.

AdresAlidede, Vakıflar sarayı yağ cami, 01020 Taksi/Adana

Google Yorumları

? Çok güzel bir camii mimarisi harika avlusu mükemmel Adana Ulu Camii kadar etkileyici kesinlikle görün derim..

? Muhteşem bir mimari. Huzur verici...

14. Magarsus Antik Kenti

Adana'da Gezilecek Yerler

Adana'da görülmesi gereken tarihi yerler arasında bulunan Magarsus Antik Kenti, Helenistik döneme ait birçok eser barındırıyor. Bünyesinde Osmanlı eserlerine de yer veren bu antik kent, amfi tiyatro ve Athena tapınağıyla giden herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor.

AdresKarşıyaka, 01900 Karataş/Adana

Google Yorumları

? Çok güzel bir manzarası var, henüz çok bakir. Kazılar tamamlanınca çok güzel olacak sanırım.

? Tarihi gezilecek görülecek güzel bir yer

15. Aladağ Küp Şelalesi

Adana'da Gezilecek Yerler

Adana'da görülmesi gereken doğal güzellikler arasında bulunan Aladağ Küp Şelalesi, 10 farklı şelaleden oluşuyor. Aladağ'da yer alan küp şelaleleri, kuş sesleri ve huzur verici ortamıyla giden herkesi bir masalın içindeymiş gibi hissetmesini sağlıyor. Hem doğa sevenlerin hem de kampçıların Adana'da tercih ettiği Aladağ Küp Şelalesi, yüzülebilir göletleriyle de sıcaklarda ferahlık sunuyor.

AdresKirazlı Mahallesi, Aladağ Adana TR, 01720 Aladağ

Google Yorumları

? Müthiş bir doğal güzellik. Bir çok şelale var. Yolu biraz uzun ve yorucu. Arazi aracı yada yüksek araçla gitmeniz tavsiyedir. Yüzmek için uygun yerler var.

? Mükemmel manzaralarla mest olduk. Buz gibi suya ayaklarımızı sokunca sıcak havanın etkisi kayboldu adeta. Suyun rahatlatıcı sesi ruhumuzu mest etti.

16. Şar Antik Kenti

Adana'da Gezilecek Yerler

Hititler döneminde kralların ayin yeri olarak kullandığı ve adına Kilikya Komanası denilen Şar Antik Kenti; Roma, Bizans ve Osmanlı zamanında da kullanılmış. Bizans kilisesi, amfi tiyatro ve daha birçok önemli esere sahip olan bu antik kent, Adana'da gezilip görülmesi gereken turistik yerler arasında bulunuyor.

AdresCumhuriyet, Kızıltepe Cd. No:8, 01640 Tufanbeyli/Adana

Google Yorumları

? Muazzam bir eser keşke daha iyi korunmuş olabilseydi.

? Fotoğraf ve tarih merakı olanların görmesini tavsiye ederim…

17. Bebekli Kilise (Aziz Pavlus Katolik Kilisesi)

Adana'da Gezilecek Yerler

1880 yılları arasında inşa edilen İtalyan Katolik Kilisesi, St. Paul adına yaptırılmış. Tepesinde yer alan Hz Meryem heykelinin bebeğe benzemesinden dolayı adına bebekli kilise denilen bu kilise, sade mimarisiyle dikkat çekiyor.

AdresTepebağ, 27046. Sk. 18 A, 01010 Seyhan/Adana

Google Yorumları

? Başındaki görevli çok yardımcı oldu. Hoş bir yer. Tarihi yerleri sevenlere gitmesi tavsiye edilir ancak aktif de bi kilise.

? Tarih Meraklılarının Gidip görmesi gerektiğini düşündüğüm bir yer. Tek kelimeyle mükemmel?

18. Dokuzoluk Kanyonu

Adana'da Gezilecek Yerler

Adana'nın bir diğer turistik yerleri arasında bulunan Dokuzoluk Kanyonu, vadide bulunan göletiyle sıcak havaların kurtarıcısı oluyor. Doğa severlerin keyif alacağı bu kanyon, piknik yerleri, balık tutma ve yürüyüş alanlarıyla Adana'da huzur veren yerler arasında bulunuyor.

AdresMerkezboztahta, Merkezboztahta Köyü Yolu, 01770 Karaisalı/Adana

Google Yorumları

? Yazın soğuk suyunda serinlemek için güzel yer.

? Çok güzel bir mesire alanı akarsuyu çok temiz ama hafta içi gidilse daha iyi olur hafta sonu çok kalabalık oluyor gidip görünmesi gereken bir yer.

19. Yeşil Cami

Adana'da Gezilecek Yerler

Sarmaşıklarla dolu Yeşil Cami, baharla birlikte tıpkı doğa gibi yemyeşil bir hale büründüğünden şehrin en dikkat çeken yerleri arasında bulunuyor. 89 yıldır ibadet edilen bu cami, bahçesiyle de Adana sıcaklarında hem serin hem de doğayla iç içe bir oturma alanı sunuyor.

AdresKöprülü, 4277. Sk. No:17, 01230 Yüreğir/Adana

Google Yorumları

? Mahallelinin desteği ile hem yeşertilmiş hem de korunmaya devam edilmiş, peyzajı ile insana huzur veren, sakinlerinin hoş sohbetiyle insanı mutlu eden ziyaret edilmesini tavsiye ettiğim güzel bir cami.

? O kadar güzel ki yeşiller içinde.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Adana'nın Meşhur LezzetleriAdana'nın En İyi Otelleri
Adana Hakkında Bilinmesi GerekenlerNerede Ne Yenir?

Adana'da bir günde ne yapılır?

Adana'da bir günde gezebileceğiniz yerler arasında; Taş Köprü, Sabancı Camii, Varda köprüsü, Adana Merkez Park, Büyük Saat, Adana Arkeoloji Müzesi ve Seyhan Barajı Adana'da günübirlik gezilecek yerlerdir.

Adana'da nereleri gezmeli?

Adana'da gezilmesi gereken yerler arasında; Taşköprü Adana, Sabancı Merkez Camii, Adana Arkeoloji Müzesi, Varda Köprüsü, Büyük Saat Kulesi, Kapuzbaşı Şelalesi, Adana Sinema Müzesi, Ulu Cami Adana, Anavarza Kalesi ve Antik Kenti, Kapıkaya Kanyonu, Adana Atatürk Evi Müzesi, Misis köprüsü ve Misis Antik Kenti, Yılankale, Yağ Camii, Magarsus Antik Kent, Aladağ Küp Şelalesi, Şar Antik Kent, Bebekli Kilise (Aziz Pavlus Katolik Kilisesi), Dokuzoluk Kanyonu ve Yeşil Cami görülmesi gereken yerlerdir.

Adana merkezde nereler gezilir?

Adana merkezde gezebileceğiniz yerleri merak ediyorsanız eğer; Taş Köprü, Sabancı Camii, Varda köprüsü, Adana Merkez Park, Yağ Camii, Büyük Saat, Adana Arkeoloji Müzesi ve Seyhan Barajı, Atatürk Evi Müzesi, Bebekli Kilise (Aziz Pavlus Katolik Kilisesi) ve Ulu Cami Adana merkezde yer alan turistik yerlerdir.

Adana neyi ile meşhur?

Adana'nın meşhur lezzetleri arasında; Adana kebabı, şalgam, bici bici, taş kadayıf, şırdan, bumbar dolması, işkembe dolması, analı kızlı, lahmacun, deniz mahsulleri, içli köfte ve Adana simidi gibi birçok farklı yiyecek ve içecek bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum