A’dan Z’ye Buz Lazer Epilasyon

Yaklaşık 30 yıldır lazer epilasyon, kadınlar ve erkekler için istenmeyen tüylerden kurtulmanın en popüler yolu olmuştur.
A’dan Z’ye Buz Lazer Epilasyon

Yaklaşık 30 yıldır lazer epilasyon, kadınlar ve erkekler için istenmeyen tüylerden kurtulmanın en popüler yolu olmuştur. Bu zaman içinde teknolojik gelişmelere paralel lazer epilasyon teknolojileri de gelişti ve Buz Lazer ile birlikte artık ağrısız bir lazer epilasyon mümkün olmakta.

Buz Lazer epilasyonu konforlu bir işlem haline getirmek için geliştirilen Buz Lazer, günümüzde seksenden fazla ülkede kullanılıyor. Kullanıldığı tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemi olarak dikkat çekiyor. Bu denli çok tercih edilen Buz Lazer hakkında sizleri bilgilendirmek için tüm özelliklerini araştırdık. Yaptığımız araştırmada öne çıkan detayları sizler için derledik, aşağıda okuyabilirsiniz.

buz-lazer-epilasyon.jpg

Ağrısız Lazer Epilasyon Mümkün

Buz Lazer dendiği zaman ilk akla gelen özelliği, ağrısız bir lazer epilasyonu mümkün kılması. Geleneksel lazer epilasyon yöntemlerinde lazer ısısına bağlı ağrı hissedildiği bilinen bir gerçek. Cilt rengi koyulaştıkça ağrı da aynı oranda artıyor. Bu nedenle esmer tenli kişilerde lazer epilasyon oldukça ağrılı oluyor.

Buz Lazer, ağrısız ve konforlu bir lazer epilasyon düşüncesiyle ortaya çıkmış. Bu amaçla uzun yıllar süren araştırmalar yapılmış ve nihayet patentli teknolojiler ile donatılmış Buz Lazer geliştirilmiş. SHR teknolojisi Buz Lazer sisteminin patentli teknolojisi. Patenti Buz Lazer’i geliştiren Alma Lasers firmasına ait olan SHR, kıl köklerinin kademeli olarak ısıtılmasını sağlayan önemli bir buluş. Tek tek lazer atımları yerine bu yöntemde tedavi başlığı ciltte sürekli hareket ettiriliyor. Yoğun lazer ısısı hissedilmediği için ağrı, acı da olmuyor. Masaj yapar gibi uygulanması ile lazer epilasyonu daha konforlu bir hale getiriyor.

Gelişmiş bir soğutma sistemi olan Ice Teknoloji ile de ciltte etkili bir soğutma sağlanıyor, uygulama boyunca cilt – 3 dereceye kadar soğutuluyor. Ice Teknolojisin patenti de Buz Lazer’i geliştiren firmaya ait. Tedavi başlığı cilde temas ettiği zaman buz gibi soğuk bir his, cildi anında ferahlatıyor. Cilt yüzeyi de bu sayede korunuyor.

Yukarıda özetle değindiğimiz iki önemli patentli teknoloji hem ağrısız bir lazer epilasyon sunuyor hem de yan etki risklerini minimuma indiriyor. Her iki teknoloji de cilt yüzeyini koruduğu için ciltte yanık, iz ve leke kalma riskleri neredeyse tamamen ortadan kalkıyor.

buz-lazer-epilasyon-001.jpg

Buz Lazer ile Esmer ve Bronz Tenlerde Güvenli Lazer Epilasyon

Buz Lazer Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onayına sahip, tıbbi cihaz kategorisinde bir sistem. FDA onayı, bronz ten dahil tüm cilt tiplerinin lazer epilasyonunu kapsıyor.  Birçok lazer epilasyon yöntemi yazın uygulanamıyor. Çünkü bronz tende lazer epilasyon cilt yanığı ve leke riskini arttırıyor. Bu nedenle cilt renginin açılmasını beklemek gerekiyor. Bu da minimum 1 ay ve bazen daha uzun süre lazer epilasyon yaptıramamak anlamına geliyor. Buz Lazer epilasyonda ise cilt renginin açılmasını beklemek gerekmiyor. Güneşlendikten 1 hafta sonra güvenli bir şekilde Buz Lazer epilasyon yapılabiliyor. Buz Lazer ile hem güneşin tadını çıkarıp hem de lazer epilasyon yaptırmak mümkün oluyor. Yaz aylarında lazer epilasyon yapılabilmesini sağlayan Buz Lazer, önemli bir sorunu da ortadan kaldırmış oluyor.

Buz Lazer ile Yüzde Etkili Lazer Epilasyon

Buz lazer ailesi Soprano Ice Platinum ve Soprano Titanium cihazlarından oluşuyor. Her iki cihaz da 3 dalga boyuna sahip: Alexandrite, Diyot ve Nd:YAG. Lazer epilasyonda kullanılan bu 3 dalga boyunun aynı sistemde olması daha güçlü ve daha etkili bir lazer epilasyonu mümkün kılıyor. 3 dalga boyunun sinerjik etkisi ile tüm derinliklerdeki kıl kökleri ve kılın tüm anatomik yapıları hedeflenebiliyor. Bu önemli özellik, tüm kıl tiplerinde etkili sonuçlar alınmasını sağlıyor.

Bazı lazer epilasyon yöntemlerinin yüzdeki ince tüylerde ve ayva tüylerinde tetiklenmeye neden olduğu bilinen bir gerçek. Tüylerden kurtulmak için lazer epilasyon yaptırıp, artan kıllarla karşılaşmak elbette kimsenin isteyebileceği bir durum olamaz. Bu nedenle günümüzde birçok kadın yüzüne lazer epilasyon yaptırmaktan çekinmekte. Buz Lazer bu sorunu da çözüm getiren yenilikçi bir sistem. Patentli teknolojileri ile yüzdeki ince tüylerde ve ayva tüylerinde yayılmaya, kalınlaşmaya neden olmuyor. Buz Lazer ile ince tüyler dahil tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlar alınıyor. Ayva tüylerinde aktivasyona neden olmaması ile de günümüzde yüz lazer epilasyonunda en çok tercih edilen yöntem Buz Lazer.

buz-lazer-epilasyon-002.jpg

Erkek Lazer Epilasyonunda Buz Lazer Konforu

Günümüzde erkekler de yoğun olarak lazer epilasyondan yararlanıyorlar. Kimi erkek her gün tıraş olmaktan bıktığı için sakal seyreltmek amacıyla lazer epilasyon yaptırıyor. Kimi erkek de sırt, omuz gibi bölgelerindeki aşırı tüylenmeden rahatsız olduğu için lazer epilasyon yaptırıyor. Sebebi her ne olursa olsun, erkekler hem etkili hem de ağrısız olması nedeniyle Buz Lazer yaptırmayı tercih ediyorlar.

Buz Lazer kulak içi ve burun içi gibi ulaşılması güç alanlar için de çözüm sunuyor. Bu bölgelerin lazer epilasyonu için özel bir yüz ucuna sahip. Bu yüz ucu aynı zamanda kaş üzeri, sakal üzeri gibi hassas alanların lazer epilasyonun da daha güvenle yapılabilmesini sağlıyor.

Ergenlik bitimiyle birlikte her yaştan hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercihe dilen Buz Lazer, ülkemizin seçkin kliniklerinde/merkezlerinde yerini almış durumda. Buz Lazer olduğunu iddia eden her cihazın gerçek Buz Lazer olmadığını belirtmekte fayda görüyoruz. Başarı her zaman taklit edilir, bu nedenle Buz Lazer taklitleri de her geçen gün artıyor. www.buzlazer.com web sitesinde ülkemizdeki tüm gerçek Buz Lazer merkezleri yer alıyor. Gideceğiniz merkezin gerçek Buz Lazer kullanıp kullanmadığını bu siteden teyit edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.