ABD'li Bilim Adamlarından Sigara İçin Büyük Buluş

ABD'li bilim adamları sigaranın kötü etkilerine karşı devrim niteliğinde bir keşif yaptı. Araştırmacılar bakteriyel enzim sayesinde sigaradaki nikotinin beyne ulaşmasını engellemeyi başardı.
ABD'li Bilim Adamlarından Sigara İçin Büyük Buluş

ABD'nin Skripps Araştırma Enstitüsü Kimyasal Biyoloji Enstitüsü bilim adamlarının sigaradaki nikotini beyne ulaşmadan önce yok eden bakteriyel enzim üretmeyi başardıkları duyuruldu. 

Yıllardır sigara üzerine yapılan araştırmaların bu alışkanlığın vücuda sayısız zararının olduğunu ispatlamıştı. Sigaranın zararını en yüksek seviyelere çıkaran maddesi ise nikotindir. Araştırmacılar direkt beyne ulaşan nikotini beynin fonksiyonlarına zarar vermeden yok etmeyi başardı. Bakteriyel enzim sayesinde sigaradaki nikotinin kötü etkileri beyine varmadan vücuttan atılıyor. Bilim adamları, bakteriyel enzimin sigarayla mücadelede etkin tedavi usulü olacağını öngörüyor.

 

Sigarayla Mücadele Yöntemi

Bilim adamları bakteriyel enzimin laboratuvarda sabit kaldığını ve nikotini yok ederken de vücuda hiçbir kötü ekti yaymadığını tespit etti. Araştırmacılar şu anda bakteriyel enzimin kullanımının bağışıklık sistemi için potansiyel sonuçlarını yumuşatmak ve sigara içmeye karşı ilaç aracı olarak tedavi edici potansiyelini en üst seviyelere çıkarmak amacıyla çalışmalarını yürütmektedirler.  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.