ABD'de Bin Yıl Sonra Açılacak Zaman Kapsülü Bulundu

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün kazı çalışma ekibi 2957 yılına kadar açılmaması gereken bir zaman kapsülü buldu.
ABD'de Bin Yıl Sonra Açılacak Zaman Kapsülü Bulundu

ABD’nin Massachusetts eyaletinde bulunan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün kazı çalışmaları yürüten ekibi bir zaman kapsülü buldu. Bu kapsül 1957 yılında gömüldüğü belirlendi.

zaman-kapsulu.jpg

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü kazı çalışma ekibinin bulduğu zaman kapsülü konusunda üniversitenin müze koleksiyon direktörü Deborah Douglas, kapsülün üzerinde ‘Lütfen 2957 yılına kadar açmayın” yazısından dolayı açmama kararı aldıklarını söyledi. Ayrıca kapsülün içerisindeki dokümanların bin yıl boyunca bozulmadan korunabilecek şekilde tasarlandığı belirtti.

kazi-calismasi.jpg

Zaman kapsülünün açılmama kararı üzerinde üniversitenin müze çalışanları, yaptıkları araştırmalarda kavanozun Massachusetts Teknoloji Enstitüsü laboratuvarlarında üretildiği tespit edildi. Kavanozun içerişinde bulunan argon gazı, materyalleri bozulmadan rahatlıkla koruyabilecek.

abd-mit.jpg

Kavanozun içerisinde yer alan materyaller konusunda araştırmacılar birçok tahminlerde bulundu. Bu tahminlerden en çok destek gören ise 1957’nin en önemli teknolojik buluşlarından olan aşırı iletkenliği yönetmeyi sağlayan bir kriyotron olduğu düşünülüyor.

mit-kazi.jpg

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Müze yetkilileri, bu zaman kapsülünü tekrardan gömüleceğini belirtti. Ayrıca bu zaman kapsüllerinden üniversite kampüsü içerisinde 8 adet daha bulunduğu yetkililer tarafından dile getirildi.  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.