9 Kere Leyla Filmi Konusu, Oyuncuları ve İzleyici Yorumları

Netlfix’in çıkarmış olduğu yeni orijinal yapımlardan birisi olan 9 Kere Leyla’nın konusunu, oyuncularını ve hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde derledik. İşte 9 Kere Leyla hakkında bilinmesi gereken her şey!
9 Kere Leyla Filmi Konusu, Oyuncuları ve İzleyici Yorumları

9 Kere Leyla Filmi

2020’nin son döneminde çıkan güzel yapımlardan birisi olan 9 Kere Leyla filmi bir Netflix yapımıdır. Son zamanlarda Türkiye’de daha fazla orijinal içerik çıkarmaya odaklanan Netflix bu gibi yapımlarla izleyici kitlesini arttırmaktadır. Bu inceleme film içeriğimizde 9 Kere Leyla konusunu, oyuncularını ve hakkında bilinen her şeyi derledik. İşte tüm bilgiler.


9 Kere Leyla Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1. Film bu yazığı yazdığımız gün olan 4 Aralık 2020 tarihinde yayınlanmıştır. Uzun zamandan beri çoğu kişinin heyecanla beklediği bu filmin güzel bir etki yaratacağına inanıyoruz.

9 kere leyla yayın tarihi


2. Yayınlanalı henüz birkaç saat olmasına rağmen film izleyicileri tarafından olumlu geri dönüş almıştır. Güzel hikâyesi ve iyi bir şekilde işlenmiş olaylar zinciriyle 9 Kere Leyla filmi sevilmiştir.

9 kere leyla izleyici yorumları


3. Filmin yazarlığını Ezel Akay, Özlem Lale, Uğur Saatçı ve Adnan Yıldırım isimleri yapmıştır. Yönetmenliğini ise yazar ekibinde de yer alan 7 Kocalı Hürmüz yapımından tanıdığımız Ezel Akay ismi yapmıştır.

9 kere leyla yönetmeni


4. Filmin başrolünde Türk sinema tarihinin en kaliteli isimlerinden olan Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Elçin Sangu üçlüsü bulunmaktadır.

9 kere leyla başrolleri


5. Filmin oyuncuları arasında Fırat Tanis, Alican Yücesoy, İhsan Ceylan, Hakan Eke, Emre Kıvılcım, Reşit Berker Enhos, Kerime Obenik, Zafer Sahin ve Bimen Zartar isimleri vardır.

9 kere leyla oyuncuları


6. Adem ile Leyla’nın yıllardır sürdürdüğü mutlu bir evlilikleri vardır. Ancak bir süre sonra bu evlilik yürümemeye başlar. Çiftin arasındaki heyecan biter ve Adem kalbinin tekrardan atmasını sağlayacak bir sevdaya düşer.

9 kere leyla filminin konusu


7. Bu boşlukta karşısına çıkan Nergis’e âşık olan Adem’in tek düşünebildiği şey Nergis’tir. Ancak Nergis’in kurduğu tek kişilik dünyadan başka bir hayata geçmeye niyeti hiç yoktur. Film bu ortamdaki olayları ve Adem’in başına gelenleri anlatmaktadır.

9 kere leyla konusu


8. Komedi türündeki bir yapım olan 9 Kere Leyla filmi izleyicilerinden olumlu geri dönüşler almıştır. Şu anda değerlendirmek için erken olsa da yazıyı yazdığımız sırada 9 Kere Leyla filmi IMDb üzerinden 7,7’lik puan almıştır.

9 kere leyla imdb


Komedi Türündeki 9 Kere Leyla Filmi Hakkında İzleyici Yorumları

👤 Contact film Works’ün yapımcısı olduğu, dağıtımcılığını ise Cgv Mars’ın üstlendiği film. Zengin iş adamı Adem’in (Haluk Bilginer) genç sevgilisi Nergis (Elçin Sangu) uğruna evliliğini bitirmeye çalışmasının eğlenceli hikâyesini anlatıyor. Adem boşanmayı reddeden aşırı domestik karısı Leyla’yı (Demet Akbağ) dokuz kere öldürmeyi deniyor ama beceremiyor! Beklenmedik komik sürprizlerle dolu bu yolculukta Adem istemeden de olsa sadece iyi bir şeye sebep oluyor: “kadınların yeni bir dünya kurmasına.” P**** A.

👤 Sabırsızlıkla bekliyorum. Yeşilçam efsaneleri dışında yerli sinemanın en beğendiğim filmlerinden birisi olan Neredesin Firuze'nin yönetmeni çekiyor. Haluk Bilginer baş rolde. Daha ne olsun. A**** Y.

👤 Ezel Akay adını görünce umutlandıran filmdir. Basit bir komedi gibi çarptı gözüme fragmanda. Haluk Bilginer ve Demet Akbağ hatırına bir bakılır dedim. En son Ezel Akay adını görünce tüm endişelerim sona erdi. Taş gibi film olmuştur adım gibi eminim. P*** N.

👤 Yaldır yaldır geldiği fragmanından belli olan film. Ezel Akay benim gözümde bir efsane. Haluk Bilginer ve Demet Akbağ'ı bu saatten sonra tartışacak halimiz yok. Fırat Tanış zaten tam bir karakter oyuncusu ve müzisyenliği kadar oyunculuğu da çok iyi. E bir de Elçin'ciğim var, mis. A*** K.

👤 Ezel Akay sonunda bir film yapmış. Yine renkli renkli ve masalsı anlatım. Yine keyifli bir hikâye, yine içinde kendisinin olduğu bir sahne. Bu yokluk içinde, paletin bütün renkleri ile beraber gelmiş gibi adeta. Neredesin Firuze gibi yıllar sonra da keyifle izlenen bir şey olur umarım. J*** V.

👤 Neyini beğenmediğinizi anlayamadığım film. Sanki her ay inanılmaz kaliteli komediler izliyoruz da bu fragman bizi tatmin etmedi. Herhalde farklı fragmanlar izledik hepimiz. Çünkü benim izlediğim parıl parıl parlıyor. Duyurulduğundan beri sinemada izlemek için bekliyordum, kısmet olmadı. Netflix olmasa izleyemeyeceğiz canım filmi. S**** A.

👤 İlk olarak vizyona girmesini beklemiştim. Girememişti ve bir haftadır da Netflix'te beklediğim filmdi. Kadrosu çok iyi ama Ezel Akay filmleri pek bana göre değil renkler, müzikler, geçişler fazla hızlı ve renkli. Müzikal tadında bir film. N*** Z.

👤 Az önce izlediğim film. Tüm yorumları okudum da biraz fazla eleştirildiğini düşünüyorum. Oyuncu kadrosu ve yönetmenin çok iyi olması sebebiyle beklenti çok büyüktü onu karşılamadı tabii ki. Ama o kadar da kötü değil bence. 6-7 puan veririm IMDb'de. Beklentinizi fazla yükseltmezseniz eğlenceli film. M**** O.


9 Kere Leyla Oyuncuları ve Karakter Analizleri

Komedi türündeki kaliteli yapımlar arasına ismini yazdıran 9 Kere Leyla filminin başrolündeki karakterleri sizin için inceledik. İşte 9 Kere Leyla oyuncuları ve rol aldıkları karakterler hakkında bilgiler.


Haluk Bilginer – Adem

5 Haziran 1954 yılında İzmir’de doğan Haluk Bilginer rol aldığı oyunlar ve filmlerle birçok ödülün sahibi olan oyuncudur. Haluk Bilginer, 2019 yılında Şahsiyet dizisindeki rolü sayesinde Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alarak hepimizi gururlandırmıştır. Başarılı oyuncu Ezel, Nuh Tepesi, Halloween, Kış Uykusu, Masum, Şahsiyet ve Osmanlı Subayı gibi yapımlarında yer almıştır. Haluk Bilginer bu filmde evliliği çıkmaza düşmüş olan ve Nergis adındaki bir güzele aşık olan Adem karakterini canlandırmaktadır.

haluk bilginer


Demet Akbağ – Leyla

Türk sinema ve dizi sektörünün iyi oyuncuları arasında yer alan Demet Akbağ 23 Aralık 1959 tarihinde dünyaya gelmiştir. Denizli’de doğan Demet Akbağ oynadığı karakterlerle aklımıza kazımış olduğumuz bir isimdir. Tecrübeli oyuncu daha önceden Eyvah Eyvah Serisi, Hükümet Kadın serisi, Kış Uykusu ve Hedefim Sensin yapımlarında yer almıştır. Demet Akbağ bu filmde ise evliliği iyi gitmeyen ve kocasını kaybeden Leyla karakterini canlandırmaktadır.

demet akbağ


Elçin Sangu – Nergis

Rol aldığı her yapıma kalite katan güzel oyuncu 13 Ağustos 1985 tarihinde dünyaya gelmiştir. Mersin Üniversite’sinde Opera bölümünden mezun olan Elçin Sangu televizyon dizilerinde yer almadan önce bir sahne oyuncusuydu. Güzel oyuncu daha önceden Mutluluk Zamanı, Yaşayamayanlar, Bir Aşk Hikâyesi, Çarpışma ve Kiralık Aşk gibi yapımlarında yer almıştır. Elçin Sangu bu filmde ise evliliği bitme aşamasına gelen Adem’in aşık olduğu Nergis karakterini canlandırmaktadır.

elçin sangu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.