8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sözleri ve Mesajları | 2024

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili sözleri bu içerikte sizler için bir araya getirdik. İşte Dünya Kadınlar Günü ile ilgili mesajlar ve sözler...
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sözleri ve Mesajları | 2024

Kısa ama Anlamlı Kadınlar Günü Sözleri ve Mesajları

Güncellenmiş ve en yeni sözlerin yer aldığı içerikte sizler için 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sözleri resimli olarak listeledik. İçerisinde 5 Aralık Kadın Hakları Günü Sözleri'nin aldığı bu içerikteki kadınlar günü sözlerini resimli olarak bizler için değerli olan eşimize, annemize ve diğer tüm kadınlara gönderebilirsiniz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sözleri arasında seçilen en güzel 5 söz...

1. Bütün kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, eşitlik özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.

2. Dünyamızı güzelleştiren kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

3. Bir kadın düşün… Yarısı annedir, yarısı çocuk, yarısı sevgili ve yarısı aşk… Cemal Süreya

4. Bütün hayatımızın her alanında özel bir yere sahip olan güçlü kadınların günü… 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun.

5. Kadınlar olmasaydı dünyadaki hiçbir şeyin önemi kalmazdı. En kıymetli varlık ola kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun.


Atatürk'ün Kadınlar Günü ile İlgili Sözleri

Atatürk kadınlar günü sözleri

Dünyadaki her şey kadının eseridir. Mustafa Kemal Atatürk

Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. Atatürk

Türkiye Cumhuriyeti anlamınca kadın; Bütün Türk tarihinde olduğu gibi bugün de en muhterem mevkide, her şeyin üstünde yüksek ve şerefli bir varlıktır. Mustafa Kemal Atatürk

“Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır.” Atatürk

Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.”  Mustafa Kemal Atatürk


En Güzel Dünya Kadınlar Günü Mesajları

8 mart dünya kadınlar günü sözleri

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.

Güneş yüzlü annem, ellerinden öperim. Kadınlar günün kutlu olsun..

Mesafeler uzak olsa da, yüreğim hep senin canım.. Kadınlar günün kutlu olsun.

Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun.

Hakkı ödenemeyecek olan kadınların 8 Mart kadınlar günü kutlu olsun.

Adam olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur kadın. Çoğu zaman değil, her zaman her gözün nuru, hayatın can damarıdır. 8 Mart dünya kadınlar gününüz kutlu olsun

Sen Hayatımın Kutup Yıldızı Oldun. Nereye Gidersem Gideyim ışığının Altında Sevginle Uyudum. Doğru Yolu Buldum. Seni Seviyorum. Kadınlar Günün Kutlu Olsun..

8 mart dünya kadınlar günü sözleri

Bütün dünya kadınlarına sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Kadınlar İnsanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. Dünya Kadınlar Günü"nüz kutlu olsun.

Analarımız, bacılarımız, hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın Kadınlar Günü"nü kutluyorum.

8 mart dünya kadınlar günü sözleri

Eğer yanınızda olsaydım size sımsıkı sarılır, yaşam boyu gözlerinizdeki ışıltının devam etmesini, huzurlu bir hayat sürmenizi dilerdim. Kadınlar gününüz kutlu olsun.

Dünyada birçok insan vardır. Kimi mutlu, kimi mutsuz.. Kimi gülüyor, kimi ağlıyor.. Ama tüm güzelliklere ve mutluluklara layık biri var; O"da şu anda bu mesajı okuyor. Kadınlar Günün Kutlu Olsun!

Arkadaşlar yıldızlar gibidir, onları her zaman göremezsin ama senin için her zaman var olduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin. Kadınlar günün kutlu olsun.

Yüreğindeki sınırsız sevgi ve sabır için çok teşekkürler kadınlar günün kutlu olsun..


8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sözleri Resimli

8 mart dünya kadınlar günü sözleri kısa

Aslında senin küçük bir kopyanım. Umarım senin kadar sevgi dolu olurum.. Kadınlar günün kutlu olsun.

Can dostum biricik arkadaşım 8 Mart Dünya Kadınlar Günün kutlu olsun

Analarımız, bacılarımız, hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk getirsin. Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutlarım.

Kadın, doğası gereği zayıftır; ama acıya en çok o dayanır. Kadının direncini kıran tek şey; hayal ettiği kişinin boş çıkmasıdır. Hiçbir kadının hayali boşa çıkmasın Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

Peygamberimizin (Cennet annelerin ayakları altındadır) sözünün muhatabı olan tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.

en güzel kadınlar günü mesajları

Müminler için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum.

Sabırlısın, sıcaksın, şefkatlisin, koruyucumsun, bağışlayansın.. Annemsin. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün Kutlu Olsun..Seni çok seviyorum.

8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum.

Adam olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur kadın. Çoğu zaman değil, her zaman her gözün nuru, hayatın can damarıdır. 8 Mart dünya kadınlar gününüz kutlu olsun.

Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Kadınlar gününüz kutlu olsun.

Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutlarım.

Her zaman ne istediğini bilen, erkeğinin ardında ona destek veren, çocuklarının başında koruyup kollayan kadınlar… Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun…

Kadınlar Günü Sözleri

Seni ben çiçeklerden yemişten ve klasik dörtlüklerde anlatıldığından daha çok fazla severim, seni çook severim kadınlar günün kutlu olsun.

Her kadın bir çiçektir. Bu özel günlerinde onlara bir çiçek hediye edelim. Kadınlar gününüz kutlu olsun.

Sen hayatımın kutup yıldızı oldun, nereye gidersem gideyim ışığının altında sevginle uyudum. Doğru yolu buldum, seni seviyorum! Kadınlar gününü en içten dileklerimle kutlarım.

Bütün dünya kadınlarına sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Analarımız, bacılarımız, hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Onlardan olduğumuz ve yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum

Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.

Senin sevgin dünyamı ısıtan tek güneştir. Hiç ışığın eksilmeyecek biliyorum. Varlığınla mutluyum. Kadınlar günün kutlu olsun sevgili anneciğim..


Dünya Kadınları ile İlgili Ünlü Düşünürlerin Sözleri

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Kadınlarla ilgili en bilindik sözleri sizler için toparladık. Bakalım ünlü düşünürler kadınlarla ilgili neler demişler;

Kadınlar size Allah’ın emanetidir! Hz. Muhammed (S.a.v)

"Kadın; bilmeyene 'nefs', bilene 'nefes'tir." - Şems-i Tebrizi

"Sevmekte kadınlar profesyonel, erkekler ise amatördür." - Francois Truffaut

"Bir kadın olarak kentim yok. Bir kadın olarak kentim tüm dünya.." - Virginia Woolf

"Bir kadın hak ettiği yaştadır." - Coco Chanel

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sözleri

"Kadınların siyasal güçleri yoktur sözde; oysa akıllı kadınlar, aptal kocalarını hiç güçlük çekmeden parlamentoya sokar, hatta bakan koltuklarına oturturlar." - Bernard Shaw

"Havayı geldiği gibi, rüzgarı estiği gibi, kadını da olduğu gibi kabul edin." - Alfred de Musset

"Kadınlar ile ilgili yapılabilecek üç şey vardır. Onu sevebilir, onun için acı çekebilir ya da onu edebiyata çevirebilirsin." - Henry Miller

Kadın… Çocukken bizi gözeten, gençken mutluluğumuz için caba gösteren, yaslandığımızda ise bize teselli verendir. Albert Samain

"Erkeklerin tersine kadınlar, sevdikten sonra arzu etmeye başlarlar." - Henry de Montherland

"Dünyayı kadınlar yönetiyor olsaydı hiç savaş yaşanmazdı ancak 28 günde bir derin müzakereler yaşanırdı." - Robin Williams

"Bir kadına doğru ayakkabıları verirseniz dünyayı bile fethedebilir." - Marilyn Monroe

"Hıçkırarak ağlayan bir kadının gözyaşları, ağlatan adamın başına geleceklerinin altına atılacak imzadır." - Charles Bukowski

"Her zaman olduğu gibi,her aptal adamın arkasında mükemmel bir kadın vardır." - John Lennon

Bir kadına inanmak, ona tapmak, onu hayatin başlangıç noktası, ışığı bellemek. Bu yeniden doğmak değildir de nedir? Honore de Balzac

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sözleri

"Kadınlar sevilmek için yaratılmıştır, anlamak için değil." - Oscar Wilde

"Kadınlar kendini güldüren erkekten hoşlanır sözü yalandır unutma. Çünkü kadınlar, sadece hoşlandıkları erkeklere güler aslında." - Can Dündar

Zeki bir kadın hazinedir. Güzel ve zeki bir kadın güçtür.  George Meredith


Kadınlar Günü İle İlgili Güzel Şiirler

Kadınlar en çok şiiri severler çünkü şiirler hep bir kadın için yazılmıştır. Kadın, duygudur; duygu ise şiirin temelidir yani kadın bir şiirdir. Bu kutlu günde kadınlarımızı anlatan en güzel şiirleri sizler için bir araya getirdik.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sözleri

Dünya Kadınlar Günü Şiiri

Bugün dünya kadınlar günü

 Aklıma geldi anamın yüzü

 Mavi mavi iki gözü

 Ve hep gülen yüzü

 

 Bugün dünya kadınlar günü

 Kadınlara bir gün yetmez

 Kadınların çilesi hiç bitmez

 Kadınların çektiğini kimse çekmez

 

 Bugün dünya kadınlar günü

 Anam, bacım, teyzem

 Size yetmez 8 Mart günü

 Her gün sizlere kadınlar günü

Alpay Türkoğlu -

***

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sözleri

Adı Kadın Yüreği Yangın

Adı kadın

Anadır bacıdır kadın

Candır cananadır, eşdir kadın

Eli öpül esidir, duygu selidir kadın

 

Anlattıkça çoğalan, çoğaldıkça güçlenen kadın

Adı kadın yüreği yangın, acılarla yoğrulan kadın

Gözyaşlarını içine akıtan kadın

Eşinin şekillendirdiği kalıba giren kadın

 

Sorgusuz sualsiz istenileni yapan kadın

Gözü yaşlı, bağrı yaslı kadın

Daha küçücük bir kızken gelin edilen kadın

Ne olduğunu anlamadan bebe karnına koyulan kadın

 

Küçücük bir çocukken çocuk doğuran kadın

Ummanda kaybolan kadın

Adı kadın

Yüreği yangın kadın...

Serap Atay

****

Anacığım

Anneme ve bütün annelere -

Nasıl hatırlamam anacığım nasıl?

Kaç geceler bana ninni söylerdi,

Hasta olunca oydu başucumda bekleyen,

Biraz yorulmayayım, üzülmeyeyim, hemen

Alır kucağına okşardı, saçlarımı öperdi.

 

Nasıl hatırlamam anacığım nasıl?

Uzun kış geceleri masal masaldı.

Güzel çoban kızları, iyi kalpli sultanlar,

Bir suyun akışı gibi geçip gitti zamanlar

Şimdi ne o dünkü çocuk, ne de o masal kaldı.

 

Nasıl hatırlamam anacığım nasıl?

Yıkayan oydu mürekkep lekeli parmaklarımı.

Akşam biraz geciksem yollara düşerdi .

Sokağa çıkarken «Yavrucuğum üşütme» derdi.

Hemen bir kazak örerdi biraz boş kaldı mı.

 

Nasıl hatırlamam anacığım nasıl?

Bilirim yine kalbinde yerim anacığım.

Selam sana Kadınlar Günü İstanbul'dan.

Yeni dönmüşçesine bir akşam okuldan,

Vefalı ellerinden öperim anacığım.

Ümit Yaşar Oğuzcan -


Kadın Hakkı

Bak ağlıyor için için,

Hani nerde kadın hakları

Çalışırız geçim için,

Hani nerde kadın hakları

 

Meclislerden yerilmişiz,

Aklı kısa görülmüşüz,

Hep zorula verilmişiz,

Hani nerde kadın hakları

 

Kirmanını eğirmez mi,

Hamurunu yoğurmaz mı,

Seni beni doğurmaz mı,

Hani nerde kadın hakları

 

Tık demeden dövülürüz,

Ana avrat sövülürüz,

Sık sık evden kovuluruz,

Hani nerde kadın hakları

 

Derde yoğa alışığız,

Çilelerle buluşuğuz,

Birkez gülsek yılışığız,

Hani nerde kadın hakları

 

Hatuni'yim ne diyeyim,

Bitmezki daha sayayım,

Cevap verin de duyayım,

Hani nerde kadın hakları

Aşık Hatuni


Dünya Kadınlar Günü

Her kadın kutsaldır,sakın unutma

Kutsal cennet serilmiş o kadına

Değer ver kadına,baksın tadına

Yaşam tadım adın,kutsaldır kadın

 

Kadın,en zirvede açan kardelen

Karlara inat çiçek açar kadın

Dağ zirvesi erkek,kadın bir çiçek

Yaşam tadım adın,kutsaldır kadın

 

 

Kadından kadına saygı duyalım

Onlara sahip çıkalım sevgiyle

Sezgisi güçlüdür sevgisi gibi

Yaşam tadım adın,kutsaldır kadın

 

 

Kadınlar günü kutlu olsun kalpten

Her güzelin eli öpülür,inan

Saygı sevgim senin olsun,ey kadın

Yaşam tadım adın,kutsaldır kadın!

Selim Temiz


Kadınların Hakkı

Ruhu düşleri kadar engin

Teni dağ esintilerinden ılık

Yüreği okyanus tınısı

 yarınları yoğuran ellerinin her bir tırnağında ayrı bir hatıra

 her bir tencerede yeni bir hatır

 bakışının değdiği yerde umut

 sesinin çınladığı her bir kulakta öğüt

 kadın

 nasırlı ellerinde bebesini yoğuran

 kadın

 ağıdıyla gülüşlü yarınları var kılan

 kadın

 işinde köle,

 kadın

 evinde hizmetçi

 kadın

 amelinde efendi

 kadın

 yarın..

Aslı Şahin

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum