2020 Netflix Dizileri: Yıla Damgasını Vuracak En İyi Diziler

Rakip dizi ve film platformları arasında liderliğini korumaya kararlı olan Netflix, 2020 yılı için hazırladığı birbirinden başarılı yapımları ile bu yıl da adından söz ettirmeyi başarıyor. İşte 2020 yılında Netflix'te yayınlanacak en iyi diziler!
2020 Netflix Dizileri: Yıla Damgasını Vuracak En İyi Diziler

En İyi 2020 Netflix Dizileri

netflix-dizisi.gif

Dijital dünyada artık birçok rakibi olmasına rağmen (HBO,AMC,FX,Amazon Prime vs.) Netflix, dizi ve film konusunda hala bir adım önde gitmeye devam ediyor. Farklı farklı bir sürü kategoride dikkat çekici içerikler üretmeyi başaran Netflix, sektördeki hakimiyetiyle gün geçtikçe izleme ve takip etme alışkanlıklarımızı değiştirmeye de devam ediyor. Bu içeriğimizde, dizi izlemeyi ve yeni çıkan dizilerden haberdar olmayı önemseyen siz değerli okurlarımız için Netflix’te 2020 yılında yayınlanmaya başlayacak olan en dikkat çekici dizileri bir araya getiriyoruz. İşte bu yılın adından bahsettireceğini düşündüğümüz en iyi Netflix dizileri!

10. Space Force

space-force-001.jpg

Steve Carell’in hem yaratıcısı olduğu hem de başrolünde yer aldığı Space Force dizisi, 2020 yılında dizi dünyasına bomba gibi bir giriş yapacak gibi görünüyor. Carell’in yanı sıra oyuncu kadrosunda Ben Schwartz, Tawny Newsome, John Malkovich, Diana Silvers, Jimmy O. Yang ve Alex Sparrow gibi isimlerin yer aldığı bu dizi ilkbaharda yayınlanmaya başlayacak. Yönetmen koltuğunda Paul King’in oturduğu Space Force dizisi, ABD’de yaşanan güncel bir olaydan yola çıkarak şekilleniyor. Komedi türündeki bu dizi Space Force'un kurulmasıyla görevlendirilen insanların kararlarını, bir araya gelerek ne yapmaları gerektiğini anlamaya çalışan insanların eğlenceli hikayesini konu alıyor.


9. Cursed

cursed.jpg

2020 yılının ilkbaharında Netflix’te yayınlanmaya başlayacak dikkat çekici dizilerden birisi de Cursed! Bu dizi Lady of the Lake (Göl Kraliçesi) olarak bilinen Nimue’nin bakış açısından Netflix izleyicilerine Kral Arthur efsanesini anlatacak. Katherine Langford’ın başrolünde boy göstereceği dizinin oyuncu kadrosunda 13 Reasons Why dizisiyle hayatımıza giren Katherine Langford’ın yanı sıra, Gustaf Skarsgård, Peter Mullan, Lily Newmark, Devon Terrell, Shalom Brune-Franklin, Daniel Sharman ve Billy Jenkins gibi isimleri de izleyeceğiz. Sin City’nin yazarı Frank Miller ve Puss in Boots’un senaristi Tom Wheeler ikilisinin birlikte çıkardığı aynı isimli çizgiromanından Netflix’e uyarlanan Cursed dizisinde, gizemli yeteneklere sahip Nimue’nin Göl Kraliçesi’ne dönüşümünü izleyeceğiz. 


8. Hollywood

hollywood-004.jpg

Hollywood, Ryan Murphy’nin 2020 yılı için hazırladığı yılın en iddialı yapımlarından birisi diyebiliriz. American Crime Story ve Feud gibi başarı yapımlarla geçtiğimiz yıllarda adından sıkça bahsettirmeyi başaran Murphy’nin yeni dizisi hayranları tarafından merakla bekleniyor. Dizinin başrolünde Gianni Versace cinayetini konu alan The Assassination of Gianni Versace yapımından tanıdığımız Darren Criss yer alıyor. Netflix izleyenlerini 1940’lı yıllara götürecek Hollywood dizisinin oyuncu kadrosunda yer alan Patti LuPone, Dylan McDermott, Jim Parsons, Holland Taylor, Maude Apatow, Samara Weaving, Rob Reiner, Mira Sorvino gibi birbirinden ünlü oyuncuları da izleme fırsatı yakalayacağız. Netflix Hollywood dizisini “Hollywood’un Altın Çağı’na bir aşk mektubu” olarak tanımlıyor. 2020 Mayıs ayında yayınlanmaya başlayacak bu diziye mutlaka göz atmanızı öneriyoruz.


7. Bridgerton

bridgerton.jpg

Julia Quinn’in çok satan romanlarından uyarlanacak Bridgerton dizisi, 2020 yılında en çok konuşacağımız dizilerden biri olacak gibi görünüyor. Başrolünde büyüleyici oyunculuğuyla tanıdığımız Julie Andrews’ın yer aldığı dizi, Regency dönemi Londra’sına odaklanıyor. Şatafat, rekabet ve şehvetin kol gezdiği yüksek sosyetenin hayatına bizi ışınlayan bu diziyle Londra’nın sosyetik yaşantısına şahit olacağız. Yaşanan bu lüks ve şaşalı hayatı Bridgeton ailesinin gözünden izleyeceğimiz bu dizi Netflix ve Shondaland ortaklığında hazırlanacak 8 yeni diziden ilki olacak! 


6. I Am Not Okay With This

i-am-not-okay-with-this.jpg

I Am Not Okay with This isimli yeni dizi, The End of the F***ing World’ün yaratıcısı Jonathan Entwistle ve Stranger Things’in yapımcılarından Shawn Levy ve Dan Cohen’ın ortaklaşa çalışmasıyla 2020 yılında yayına girmeye hazırlanıyor. Bu heyecan verici yapım, arkaplanındaki isimlerin başarılarından ötürü daha şimdiden Netflix izleyicisini belli bir beklentiye soktu bile! Charles Forsman‘ın aynı isimli çizgiromanından uyarlanan bu dizinin başrollerinde Sophia Lillis, Wyatt Oleff, Kathleen Rose-Perkins, Sofia Bryant, Aidan Wojtak-Hissong, Richard Ellis gibi isimler yer alacak. I Am Not Okay with This dizisinin biraz da konusundan bahsetmemiz gerekirse; bu dizi ailesiyle baş etmeye çalışan 15 yaşında bir kızın aşk, cinsellik ve özel güçleri keşfine odaklanıyor diyebiliriz. Telekinetik güçlere sahip Sydney, en iyi arkadaşı Dina’ya aşıktır ve artık cinselliği keşfetmeye başlamıştır. Özel güçleri, duygusal yaşamı ve ailesi arasında kalan 15 yaşında bir kızın hikayesini izleyeceğimiz dizinin henüz yayın tarihi açıklanmadı.


5. Selena: The Series

selena-the-series.jpg

2020 yılında yayınlanmaya başlayacak biyografi türündeki dizilerden biri olan Selena: The Series, Selena Quintanilla Perez‘in hayatını izleyiciyle buluşturacak. 23 yaşında bir hayranı tarafından öldürülen ünlü şarkıcı Selena Quintanilla Perez’e Selena: The Series’de The Walking Dead dizisinden tanıdığımız Christian Serratos hayat verecek. Oyuncu kadrosunda Gabriel Chavarria, Ricardo Chavira, Saidy Lopez, Julio Macias, Jesse Posey, Juan Martinez, Paul Rodriguez gibi isimlerin de yer aldığı diziye, Perez’in babası Abraham Quintanilla ve kız kardeşi Suzette yapımcı olarak destek veriyor. Meksika asıllı Amerikalı şarkıcı Selena Quintanilla Perez’in yetişkinliğe adım atışını, müzikte ve aile hayatındaki zorluklarla mücadelesini izleyeceğimiz bu dizi yılın heyecan verici yapımlarından biri olacağa benziyor. 


4. Away

away-001.jpg

Hilary Swank ve Jessica Goldberg’un birlikte hazırladığı Away, 2020 yılında Netflix’in en çok konuşulan dizilerinden olmaya hazırlanıyor. Henüz yayın tarihi belli olmayan bu dizi Chris Jones’un Esquire’da yayınlanan aynı adlı makalesinden uyarlanmıştır. Oyuncu kadrosunda Hilary Swank, Josh Charles, Ato Essandoh, Talitha Eliana Bateman, Vivian Wu, Ray Panthaki, Mark Ivanir gibi isimlerin yer aldığı Away dizisi, farklı ülkelerden birçok astronotun uzun ve zorlu bir görev için uzaya doğru çıktıkları bir yolculuğu konu alıyor. Uzayı konu alan tüm dizi ve filmlere olan aşırı ilgiden ötürü 2020’de yayınlanacak bu dizi Netflix izleyicilerinin mutlaka dikkatini çekecek yapımlardan biri olacak gibi duruyor. 


3. The Haunting of Bly Manor

the-haunting-of-bly-manor.jpg

Mike Flanagan‘ın yaratıcısı olduğu The Haunting of Hill House dizisi geçtiğimiz yıl Netflix’in en dikkat çeken yapımlarından biri olmayı başarmıştı. Dizinin ikinci sezonu için ise American Horror Story gibi antoloji formatında ilerlenme kararı alındı. Her sezonunda izleyiciyi farklı bir hikayeye ışınlayacak 2. Sezonun adı ise The Haunting of Bly Manor. Henry James’in, Turn of the Screw romanından uyarlanacak olan The Haunting of Bly Manor dizisinde Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas ve  Kate Siegel gibi isimleri farklı karakterlerde izleyeceğiz. 


2. #BlackExcellence

blackexcellence.png

2020’de bir aile komedisi izlemek isteyenler için de yeni bir alternatif geliyor; #BlackExcellence! Senarist olarak tanıdığımız Kenya Barris bu dizi için kamera önüne geçiyor. Barris’in hayatından da hikayelere yer verilecek #BlackExcellence’ın oyuncu kadrosunda ise Rashida Jones, Iman Benson, Scarlet Spencer, Justin Claiborne, Genneya Walton gibi isimler yer alacak. Dizi; bir babanın ilişkiler, aile ve ebeveynlik konularında saygısızlığına, olaylar karşındaki dürüst yaklaşımının ortaya çıkarttığı eğlenceli bir hikayeye odaklanıyor. 


1. Ratched

ratched.jpg

Bizdeki Cem Yılmaz örneği gibi sürekli aynı oyuncularla çalışmayı seven Ryan Murphy, Ratched dizisinde de Sarah Paulson ile yeniden bir arada! Netflix ile imzaladığı dev anlaşma sonucunda The Politician ve Hollywood dizilerini hazırlayan Ryan Murphy, Eylül ayında yayınlanması planlanan Ratched dizisinin üzerinde çalışmaya şimdiden başladı. Dizi, One Flew Over the Cuckoo’s Nest filminin öncesini izleyiciye anlatacak ve merkezine ise Louise Fletcher tarafından canlandırılan Hemşire Ratched’ı alacak. Oyuncu kadrosunda ise Paulson’ın yanı sıra Cynthia Nixon, Sharon Stone, Charlie Carver, Finn Wittrock, Judy Davis, Jon Jon Brione gibi isimlerin yer alacağı dizi şimdiden iki sezon onayını aldı bile!

Önerilen İçerik; 2019’un En İyi ve En Yeni Netflix Dizileri

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum