Greyhound Filmi Hakkında İnceleme & Konusu

En iyi savaş filmleri arasında yer alan Greyhound filmini detaylıca inceledik. İşte Greyhound filmi hakkında bilgiler...
Greyhound Filmi Hakkında İnceleme & Konusu

Greyhound Filmi Hakkında İnceleme

Apple TV+’da yayınlanan ve Sony Pictures yapımı olan filmin çekimi için 50 Milyon Amerikan Doları harcanmıştır. Bu tarih filminin konusunu, oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, izleyici yorumlarını ve başrollerini NeOldu.com okurları için derleyerek kaleme aldık. İşte detayları.


1. COVID-19 yüzünden ertelenen filmlerden bir tanesi olan yapım söylendiği tarihi biraz geçirerek 10 Temmuz 2020 yılında gösterime girdi. Film 1 saat 31 dakika uzunluğundadır. Birleşik Krallık’ta 1955 yılında yayınlanan ve yazarlığını CS Forester’in yaptığı The Good Shepherd romanından uyarlanmıştır.

Greyhound


2. Sony Pictures’in orijinal YouTube kanalından 5 Mart 2020’de yayınladığı fragmanı 15.306.301 görüntülenme almıştır. Azımsanmayacak boyutlarda izlenen fragman izleyicide büyüleyici bir etki bırakmıştır.

Greyhound 1


3. Yönetmenliğini Get Low, Two Soldiers, Kiss the Girls ve Simon Birch adlı eserlerde rol alan Aaron Schneider yaparken yapımcı koltuğunda ise Kuzuların Sessizliği filmininde yapımcısı Gary Goetzman oturuyor. Greyhound’un senaryosunu hepimizin tanıdığı Forrest Gump, Cast Away ve Er Ryan’ı Kurtarmak adlı ünlü filmlerde rol alan Tom Hanks üstleniyor, aynı zamanda filmde başrol oyuncularından bir tanesi.

Greyhound2


4. Greyhound filminin ünlü aktörlerden oluşan oyuncu kadrosunun bir kısmı ve rol dağılımı ise şu şekilde; Tom Hanks (Captain Ernest Krause), Elisabeth Shue (Evelyn), Stephan Graham (Charlie Cole), Matt Helm (Lt. Nystrom), Craig Tate (Pitts), Rob Morgan (Cleveland), Travis Quentin (Ipsen), Jeff Burkes (Shannon), Matthew Zuk (Flusser).

Greyhound3


5. Filmin odak noktası Ernest Krause adlı deniz subayının hayatını, yaşadıklarını, fikirlerini ve yaptıklarını ele alıyor.

Greyhound4


6. Greyhound filminin konusu ise şu şekilde; Greyhound adlı donanma gemisinin kaptanı olan Ernest Krause adlı subayın gemi mürettebatını bir arada tutmak ve savaşı kazanmak gibi önemli sorumlulukları vardır. Savaşın verdiği gerilim psikolojisi ve mürettebatın huzursuzlukları bir yana Kuzey Atlantik’e yol alırlarken Nazi denizaltılarından sıyrılmaya çalışan kaptanın hayatı ve başından geçenlerdir. 

Greyhound5


7. Yapım Rotten Tomatoes’te %79 eşleşme, Google Kullanıcılarından %92 beğeni ve IMDB’de ise 56.268 kişinin verdiği puan ile 7,0 almayı başarmıştır. NeOldu yazarları olarak izlediğimiz film hakkındaki fikrimiz ise çekimlerin ve atmosferin harika olduğu yönünde.

Greyhoundd


Greyhound Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 Sanırım saf denizcilik filmi yapmak istemişler. Zira kaptan dahil kimsenin özel hayatını bilmiyoruz. Film gemide başlıyor, gemide bitiyor.  (kaptanın dışarıdaki o kısa sahnesini saymıyorum.) efektleri ve görselleri genel olarak beğendim. Bir gerilim filmi olmamasına rağmen kaptanın ve mürettebatın o gerginlik hallerini filme iyi yansıtmışlar. Replik akmasa da bakışlardan o gerginliği iyi hissetirmişler.


👤 U-boot ve Tom Hanks'i görünce heyecanlanıp izlediğim, terimsel anlatımı, boğucu atmosferi, toplam 6 farklı kamera açısıyla film çekme hedefleri nedeniyle hayal kırıklığına uğradığım, vasatın altında, yer yer zırva, yapımcısı ve finansörüne göre gayet ucuz, basit bir tarihi film. İzlemeyen hiçbir şey kaybetmez. İzlediğim ilk Apple Movies filmi oldu. Eğer diğerleri de böyleyse hiç girmesinler bu işe.


👤 Bu adama ne zaman gemi verseler, gemide illa ki bir delik açtırıyor. (bkz: kaptan phillips) saçma olmasaydı idare edilir denilebilirdi. Birincisi, U-boot gündüz vakti hiç de kısıtlı olmayan görüş koşullarında, söylediklerine göre 6 deniz mili mesafede (aslında görüntüye bakınca 3 mil bile yok) tam yol süratle konvoyu takip ediyor, fakat ne us NAVY'den ne de ticarilerden hiçbir allah'ın kulu da dümen suyunu göremiyor. İkincisi ise almanlar güya VHF’den bunları sürekli taciz ediyor, ana avrat düz gidiyor ancak o dönemde U-boot'larda Transmission yapabilecek bir telsiz konuşma sistemi yok, sadece dinleme ve mors ile Transmission var. 


👤 Film kötü değil tabi ki izlenir. Ama soru şu; bu filmde Tom Hanks yerine bilmediğimiz ya da orta sınıf bir oyuncu başrolde olsaydı ne olurdu? benim cevabım; vasat bir film olarak hafızalarda kalırdı. Çünkü tek bir ortamda savaş psikolojisi üzerine, sadece oyuncuya odaklanan bir film, senaryoda herhangi bir ilginçlik, çekicilik, dikkat çekici bir taraf bulunmuyor. Konusu: Atlantik denizini geçmeye çalışan usa savaş gemileri konvoyunu koruyan ana gemi Greyhound'un kaptanının 50 saatlik dilim içerisindeki hem kendi gemisinin hem de konvoydaki gemilerin, nazi u-botlarının saldırılarına karşı koruması hikayesi. 


👤 Ortalama kalitede bir savaş filmi. Greyhound'un senaryosu Tom Hanks tarafından yazılmış. Usta oyuncu yıllarca yer aldığı üst düzey filmlerden seyirciye heyecan yaşatmanın püf noktalarını çözmüş olmalı ki, oldukça heyecan seviyesi yüksek seviyeden bir hikaye sunabilmiş. Ayrıca savaşta ele alınan envanter taşıyan sivil gemi konvoylarının Atlantik okyanusu'nda düşman denizaltılarından koruma görevi, ikinci dünya savaş filmleri kategorisinde bence Greyhound'u özgün kılıyor.


👤 Öncelikle filmin süresinin yetersiz olduğunu söyleyebilirim. Tom Hanks 'in başrolde yer aldığı bir film için 1 saat 20 dakika çok kısa bir süre. Bir de çekimlerinde gemilerin ve denizaltıların koordinatlarını daha iyi anlaşılması sağlanacak bir yöntem izlenmeliydi diye düşünüyorum. yani yönetmen Aaron Schneider bu yapıma biraz yetersiz kalmış. Sonuç olarak Greyhound heyecanlı ve eli yüzü düzgün bir savaş filmi olarak izlenmeyi hakkediyor. Çocuken amiral battı oyununu sevenler, bence bu filmi daha çok seveceklerdir. Elizabeth Shue meraklıları ise hiç heveslenmesinler, çünkü kendisi filmde çok az yer alıyor.


👤 Birincisi, bu filmdeki diyalog, II. Dünya Savaşı Denizcilik hayatını anlatan bir film için tipiktir ve döneme göre doğrudur. Dönemin doğru Donanma terminolojisi veya kaptan ile mürettebat arasındaki emirlerin sürekli geçişinden başka bir şey bekliyorsanız bu filmi izlemeyin, çünkü bu filmden memnun kalmayacaksınız. Bu filmdeki diyaloğun yüzde doksanı, yüksek hızlı bir durumda asimetrik deniz savaşı yürütme işi ile ilgilidir ve savaş psikolojisini veya bir kişinin dünyadaki yerini büyük bir içe bakışa veya dışa dönük olarak açığa çıkarmak için çok kısadır.


👤 Hiçbir şekilde, diğer izleyicilerin hissettiği gibi hayatımın bir buçuk saatini boşa harcadığımı hissetmiyorum. Benim için uzun zamandır unuttuğum ve eksikliklerine rağmen bu filmin her dakikasından keyif aldığım eski bir hayata nostaljik bir yolculuktu. Tom Hanks daha iyi yaptı mı? Kesinlikle. Bu filmle kötü bir iş çıkardığını mı düşündüm? Kesinlikle hayır. Ana şikayetim bu filmin önemli ölçüde daha uzun olabileceği olsa da, hain Atlantik Savaşı ve katılan tüm ulusların adamları hakkında daha fazlasını keşfetme arzusuyla baş başa kaldım.


Greyhound Filminin Oyuncuları ve Başrolleri

Tom Hanks – Captaint Ernest Krause

Altmıştan fazla yapımda bulunan 64 yaşındaki tecrübeli oyuncu hem komedi hem dramatik rolleri ile tanınır. Amerikan kültürel simgesi olarak kabul edilen oyuncu dünyanın en yüksek ücretine sahip aktörlerinden bir tanesi olma özelliğine sahiptir.

Tom Hanks


Elisabeth Shue – Evelyn

En çok The Karate Kid, Adventures in Babysitting, Coctail, Back to the Future Part II, Back to the Future Part III filmlerindeki rolleri ile tanınır. 57 yaşında olan oyuncu bu zamana kadar 40’tan fazla yapımda görev almıştır.

Elisabeth Shue


Çıkış Tarihi: 10 Temmuz 2020

Kategori: Aksiyon – Dram - Tarih

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.