Moda Trendleri | 2024'ün En Trend Kadın Giyim Modası

Moda trendleri içeriğin içerisinde bulunduğumuz 2024'ün en güzel ve en iyi moda trendlerini listeledik. Peki en güncel moda trendleri hangileridir?
Moda Trendleri | 2024'ün En Trend Kadın Giyim Modası

2024 Yılı Tercih Edilen En Trend Moda Akımları

Kış henüz gelmiş sayılmaz. Ama moda dünyası karlar erimeden hemen önce bize neler giyebileceğimizi söylüyor. Eylül ayının başından bu yana, New York, Londra, Milano ve Paris’teki ünlü tasarımcılar ilkbahar / yaz 2024 koleksiyonlarını sergilemeye başladılar. Şimdiden önümüzdeki yılın popüler eğilimleri şekillenmeye başladı. Kabarık kollu üst giyimler, kargocu pantolonlar geri dönüyor. Hatta biraz da Kardashian-esque bisikletçi şortlarını görüyoruz.  İşte 2024 yılının en önemli bahar trendleri!

En Trend & Güzel Giyim Tarzları;


12. Yamalı Kotlar

giyim-tarzlari-moda-akimlari.jpg

Giysi dolabınıza farklı ve dikkat çekici bir kot pantolon eklemek istiyorsanız yamalı pantolonlara mutlaka şans vermelisiniz! Denim kumaşın farklı renklerinden oluşan yamaları tercih edebileceğiniz gibi renkli, desenli yamalarla da ilgi çekici görünümler arasında. Giymekten sıkıldığınız pantolonlara yama yaparak siz de hem eski pantolonlarınızı değerlendirebilir hem de tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Markalar; Isabel Marant, Etro, Jeremy Scott


11. Canlı Beyazlar

giyim-tarzlari-moda-akimlari-001.jpg

İlkbaharın başlangıcını taze ve canlı beyazlar kadar başka bir renk yansıtamazdı! İlkbahar 2024 sezonu için Giambattista Valli ve Stella McCartney dahil olmak üzere birçok tasarımcı tasarımlarında bu konsepti işledi. Beyaz giymeyi seviyorsanız yanınızda mutlaka leke çıkartıcı bir şeyler bulundurmalısınız. 

Markalar; Giambattista Valli, Tome, Stella McCartney


10. Bisiklet Şortları

giyim-tarzlari-moda-akimlari-002.jpg

Sezonun öne çıkan atletizm akımının yeni temsilcisi bisiklet şortları. İlk anda 80’ların nostaljik aerobik sınıflarını akıllara getirse de moda piyonları fitness kıyafetini seksapalitesi yüksek bir şekilde yorumladı. Nina Ricci ve Off-White şovlarında formal bir siluete bürünen, Fenty Puma defilesinde özünden şaşmayan ve Y Project’te ise denimin cool tonlarıyla buluşan bisikletçi şortları, bu sezon modada rüştünü ispatladı.

Markalar; Roberto Cavalli, Fendi, Maryam Nassir Zadeh


9. Kargo Pantolonları Geri Dönüyor

giyim-tarzlari-moda-akimlari-003.jpg

2018’de oldukça popüler olan Boyfriend pantolonlar yerini 2024'teki en yeni trenlerden biri olan kargo pantolonlara bırakıyor. Bu tarz pantolonlar rahat oluşlarının yanı sıra değişik oluşuyla da bütün gözleri üzerine topluyor. Yanlarında büyük abartılı cepleri olan bu pantolonları kışın postallar ile yazın ise spor terlik - sandalet veya spor ayakkabı ile kombinleyebilirsiniz. Hayal etsenize harika değiller mi? Genellikle haki, siyah, gri, taba gibi mat renkleri ve kamuflaj desenlerini bünyesinde  barındıran kargo pantolonları bu sezon yaz ve kış ayrı ayrı şekillerde kullanabileceğiz. 

Markalar; Ralph Lauren, Sies Marjan, Prabal Gurung


8. Kabarık Kollar

giyim-tarzlari-moda-akimlari-004.jpg

Kollar söz konusu olduğunda önümüzdeki bahar bizi çok farklı giysiler bekliyor. Genellikle büyük kıyafetlerin trend olacağı bu dönemde kabarık kollu giysiler ön plana çıkacak. Marc Jacobs’da bu eğilime sahip modacılardan biri... Bu konsepte uygun harika bir koleksiyon çıkarmak için hazırlanıyor. Ayrıca Alexander McQueen, Carolina Herrera ve Rodarte’de de kabarık kollar göreceğiz. 

Markalar; Mara Hoffman, Marc Jacobs, Alexander McQueen


7. Boyalı Kıyafetler 

giyim-tarzlari-moda-akimlari-005.jpg

Kıyafetler üzerinde önümüzdeki baharda rengarenk boyalar göreceğiz. Bazılarında serpiştirilmiş renkler ön plana çıkarken, bazılarında tamamen renklendirme yöntemi kullanılmış. Bu trend daha 2018 yılında da kullanılmaya başlamıştı. Ceketlerin üzerine sıçratılmış boyalar, kemer ve kravatlarda bulunan boya lekeleri aynı tarzı yaratıyor.

Markalar; R13, Prabal Gurung, Proenza Schouler


6. Kadife Çiçeği Düşler

giyim-tarzlari-moda-akimlari-006.jpg

Sarı önümüzdeki bahar da hiçbir yere gitmiyor. İlkbahar 2024 podyumlarında Oscar de la Renta, Brandon Maxwell, Yer Moss ve Carolina Herrera’da da parlak sarı gölgelerin etkisini görmeye devam edeceğiz. Bu trend uzun süre sürecek gibi görünüyor. 

Markalar; Oscar de la Renta, Brandon Maxwell, Carolina Herrera


5. Yeniden Kırmızı!

giyim-tarzlari-moda-akimlari-007.jpg

Bahar çoğu zaman kırmızı ve tonlarıyla ilişkilendirilmiştir. Bu 2024 baharında da koleksiyonların tümünde mutlaka yer alacak. Prada özellikle bu sezonda ceketlerde kırmızıya öncelik veriyor. Valentino’da ise kırmızı halıya çıkacaklar için tasarlanmış kırmızı takım elbiseler gördük. Bu trend galiba sonsuza kadar sürecek, kırmızıdan vazgeçmek mümkün görünmüyor!

Markalar; Prada, Balenciaga, Valentino


4. Kadınsı ve Romantik Fırfırlar

giyim-tarzlari-moda-akimlari-008.jpg

Aşırı kadınsı görünümler 2024 baharında tüm podyumların üzerinde yerini alacak. Marc Jacobs ve Rodarte dantel fırfırlara ve payetlerle süslü kabarık görünümlere yer vermeye hazırlanıyor. Giambattista Valli, Johanna Ortiz ve Christian Siriano’da da aynı yansımaları göreceğiz. 

Markalar; Rodarte, Marc Jacobs, Giambattista Valli


3. Retro Başörtüleri

giyim-tarzlari-moda-akimlari-009.jpg

Başörtüleri ilkbahar 2024 için kesinlikle mükemmel bir aksesuardı. Tom Ford’da modellerin saçlarını podyumda bu başörtülerle kapatmıştı. Göz alıcı modeller üzerinde Vintage görüntüsüyle dikkat çeken başörtüler o zamandan bu yana aşırı trend haline geldi. 2024 sezonunun podyumlarında baş örtüsü daha çok yer alacak. 

Markalar; Tom Ford, Kate Spade, Elie Saab


2. Yılan Derisi

giyim-tarzlari-moda-akimlari-010.jpg

Deri ve kumaş baskılarda dikkatleri üzerine çeken yılan derisi desenini 2024 sonbahar kış sezonunda da çok göreceğiz. Bu trend Chloe, Jimmy Choo, Zara gibi pek çok ünlü markanın kış koleksiyonlarında karşımıza çıkıyor. 

Markalar; Gucci, Versace, Off-White


1. Gökkuşağını Giyin 

giyim-tarzlari-moda-akimlari-011.jpg

Gelecek yıl iç Rainbow Brite'ı serbest bırakın ve tüm renk skalasını üstünüze geçirin. Valentino, Carolina Herrera ve Elie Sabb’ın koleksiyonlarında bolca bu gökkuşağı desenli elbise, kaban ve ceketlerden göreceğiz. Bu trend herkese göre olmayabilir fakat fazla iddialı da olsa 2024 podyumlarında sıkça karşılaşacağız.

Markalar; Valentino, Carolina Herrera, Elie Saab

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum