17 Ağustos Depremi Anma Mesajları ve Sözleri (Resimli)

17 Ağustos depremiyle ilgili paylaşımlar, depremle ilgili söylenmiş güzel ve anlamlı sözler makalemizde bulunmakta...
17 Ağustos Depremi Anma Mesajları ve Sözleri (Resimli)

17 Ağustos Depremi Anma Sözleri 2024

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Marmara depremi sonrası yazılmış sözler ve mesajlar sizler için araştırıldı. Resimli 17 Ağustos depremi mesajları, 17 Ağustos depremi ile ilgili yazılar, 17 Ağustos depremiyle ilgili paylaşımlar sizlerle.

İşte Marmara depremiyle ilgili 10 söz;

1. Bazı acılar vardır, tarif edilemez…

2. Resmi verilere göre 17 bin 733 insanımızın hayatını kaybettiği 48 bin 901 vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan17 Ağustos Depremi, milletimizin yaşadığı en acı felâketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.

3. Aradan geçen yıllara rağmen acılar tazeliğini koruyor. Kaybettiğimiz her vatandaşımızın acısı içimizi sızlatmaya devam ediyor. 17 Ağustos Gölcük depremin de hayıtını kaybedenlere rahmetle ve duayla…

4. Biz yerle bir olmuş bir şehrin çocuklarıyız. Unutmadık, unutmayacağız…

5. Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin 21. yılında, yaşama veda eden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, sevdiklerini kaybeden ailelerin acılarını paylaşıyorum.

6. 45 yıl gibi geçen 45 saniye Sarılmaya yüz tutmuş yaralar… Yalnız kalan kalpler 17 Ağustos 1999 tarihin en uzun sahnesi…

7. Biz çocuktuk çocuk aklımızın almayacağı acılara şahit olduk Bir daha yaşanması dileğiyle…

8. Öyle bir gece düşünün ki; İyi geceler diye öptüğünüz annenizi, babanızı, küs arkadaşınızı, kapı önündeki köpeğinizi bulamayacaksınız. En uzun gece. 45 saniye… 18 bin 373 can.

9. Birçok akrabamızı, yakınımızı, komşumuzu, dostumuzu kaybettik Gölcük’te … Nasıl unutulur? İmkânsız. Mekanları cennet olsun. Allah bir daha yaşatmasın İnşallah!

10. 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. Bütün geçmişlerimizin ruhları için “El Fatiha”

17 Ağustos Depremi'ni Anma Mesajları

Ülkemiz yakın tarihin en büyük felaketi 17 Ağustos Büyük Marmara Depreminin üzerinden tam 21 yıl geçti.  1999 yılının 16 Ağustos’u 17 Ağustos’a bağlayan gecesi merkez üssü Gölcük olan bu büyük felaket, saat 03.02’de başlayıp sadece 45 saniye sürmesine rağmen bize bir ömür gibi gelmişti.  O gece enkaz yığınları altında verilen hayat mücadelesinin yanı sıra birbirimizle olan dayanışmayı, yardımseverliği, güç birliğini de unutmadık. Yaraları sarmak için birlik olduk. Kaybettiklerimizin acısını birlikte paylaştık. Unutmayalım ki deprem kimseyi ayırt etmiyor.

Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Yaşamayan bilemez. Rabbim bir daha böyle 17 Ağustos acıları göstermesin. Aramızdan ayrılanların mekânı cennet olsun…

17 Ağustos Depremi Anma Sözleri

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 21. yılında, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

17 yıl önce meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan sadece Gölcük İlçesini değil bütün Marmara’yı etkileyen 17 Ağustos’ta yaşanan depreminin acısı halen devam etmektedir. Acıların aynı tazelikle ülkemizi sarsan ve vatandaşlarımızın hayatını derinden etkileyen 17 Ağustos 1999’da Gölcük Depremi’nin yıl dönümünde bir kez daha hüznü ve acıyı kalplerimizde hissediyoruz. 17 Ağustos 1999’da yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı Allah’tan rahmet ve hasretle anıyor, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun…

17 Ağustos kara gece unutmadık!

45 saniye hiç bu kadar uzun ve yıkıcı olmamıştı.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hiçbir zaman unutmayacağımız bu felaketin sebep olduğu kayıpların bir daha yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınmasını temenni ediyorum. Deprem gerçeğimizdir unutmayalım.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 21. Yıldönümünde yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan vatandaşlarımızın her koşulda yanlarında olduğumuzu ve acılarını paylaştığımızı belirterek, hafızalarımıza büyük yıkımlarla kazınmış böylesi felaketlerin bir daha yaşanmamasını dilerim.

Sizler hiç çökmüş bir şehrin virane binalarına parçalanmış hayallerin vedasını titrek ellerle yazmak ve o şehri terk etmek nedir, bilir misiniz? O, depremdir.

Öyle bir acıydı ki. Allah’ım bir daha yaşatma, bir daha öyle bir gece görmeyelim. Marmara depreminde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dilerim. 17 Ağustos Unutulmaz!

17 yıl önceki acı felakette 18 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybederken, on binlerce vatandaşımız da yaralandı veya sakat kaldı. Gelecekte de bu gibi felaketlerin yaşanması olasıdır. Ancak bizlere düşen görev; deprem gerçeğini unutmamamız ve depreme her an hazırlıklı olmamızdır. Lütfen Deprem konusunda bilinçlenelim ve önlemimizi alalım.

17 Ağustos Depremi Anma Sözleri

Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanması kaçınılmazdır. Bizlere düşen görev, vatandaşlarımıza deprem bilinci kazandırarak, yaşadıkları coğrafyanın deprem bölgesi olduğunu unutturmama ve depremle yaşamasını öğretmektir. Aynı zamanda yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmamızdır. Lütfen Depremi unutmayalım.

Rabbim bir daha yaşatmasın.

Büyük acıların yaşandığı 17 Ağustos 1999 depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Rabbim milletimize, devletimize bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın.

21 Aralık’ı en uzun gece bilirdik, ancak 17 Ağustos gecelerin en uzunuydu yaşamayan bilmez.

21 yıl oldu o geceden bu zamana. Zor günlerdi. Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Sesimi duyan var mı? 17 Ağustos 1999 Kara Gece…

17 Ağustos 1999 Büyük Marmara depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Deprem gerçeğini unutmamalı ve gerekli önlemleri almaya gayret göstermeliyiz.

O bitmeyen 45 saniye hala ruhumu sallıyor… “sesimi duyan var mı” lar kulağımdan hiç silinmiyor… yıllar geçiyor, acısı da korkusu da geçmiyor.

Sözün bittiği yer! Büyük bir acı, Büyük bir yıkım! Umutsuzluğun içinde umut aramak! Beklenmeyen yerden yediğin yumruk ve alışık olmadığın bir hüzün! Yarası yüreğinde halen sızlayanlara, sağ kalanlara sabır, kayıplara, toprağa karışanlara rahmet.

Tarifsiz bir felâket, inanılmaz bir korku, anlatılamaz bir acı. Allah bir daha yaşatmasın.

17 Ağustos depreminde hayatını kaybetmiş bütün vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Allah milletimizi devletimizi her türlü afetlerden, iç ve dış tehditlerden korusun. Cenab-ı Allah’tan yüce milletimize bir daha böyle acılar yaşatmamasını niyaz ediyorum.

17 Ağustos Marmara Depreminde hayatını kaybeden canlarımıza rahmet, mağfiret ve geride bıraktıkları sabırlı ailelerine başsağlığı dilerim.

45 saniye çok uzun bir süre, yaşayan bilir.

17 Ağustos 1999 Depremi’nde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Onları asla unutmadık, unutmayacağız.

17 Ağustos Depremi Anma Sözleri

Acıları hep taze Anıları hep canlı Yüreğimiz hep yangın yeri… 17 Ağustos depreminde kaybettiğimiz canlarımızı saygıyla anıyorum.

17 Ağustos Depremi’ni unutmayacağız.

Enkazın arasında çaresiz bir ses, “Sesimi duyan var mı?” Hala kulaklarımızda yankılanıyor… Tam 21 yıl önce 17 Ağustos 1999, En uzun gece… Depremler dakikayı aşmıyor, acıları yıllara sığmıyor. Unutmayalım, unutturmayalım.

Ansızın bir gürültü kopuverdi yerin derinliklerinden. Sonrası acı… Allah’ım bir daha gösterme.

Bir karanlık gecenin ortasında 03:02 geçe, 45 saniye, yitip giden canlar, tarifi zor acılar…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.